"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 274 057
  • 7 428
  •   1
Отговори
# 6 465
Да, разбрахме вече, че храната при нас е по-скъпа, отколкото в Европа, няма нужда да се повтаря през пост. Само че това е така от едни поне 10 години (а може и повече да са били, просто аз оттогава пътувам по-активно) и досега на никой не му правеше впечатление. И ако не бяхме решили да въвеждаме евро, щеше все така да продължава да не ни прави и народът да пълни количките с връх и да се бие за стоки на промоция.

# 6 466
  • София
Бърза проверка в интернет показва, че в Германия опаковката е 175 г за 1,99 евро.
В момента у нас 2х300 г е 4,34 евро.
Това за Филаделфията.

# 6 467
  • на Мелмак
Вчера си внесох левчета на банкомат на ОББ. Нямаше никой пред мен. Ако ти трябва евро в кеш - теглиш. Защо трябва да се чака с часове?

# 6 468
  • Наблизо
Бърза проверка в интернет показва, че в Германия опаковката е 175 г за 1,99 евро.
В момента у нас 2х300 г е 4,34 евро.
Това за Филаделфията.
Явно е промоция някаква,погледнах -тази цена е за 300 грама,аз последно преди 2 седмици си купих за около 7 лева 175.Или съм много тъпа,а от верига я купих.
В Германия,Реве,в момента е 1,11 евро.195г.
Гледам тук https://www.rewe.de/shop/productList?brand=Philadelphia&source=mc
https://tmarketonline.bg/product/krema-sirene-philadelphia-naturalno-300-g

Еднорог,аз лично това от години го констатирам.И много други хора.Лятото гледах и репортажи за хотелите в България и защо им е трудно да се сравянват с турците.Освен всичко друго ( и българския тарикатлък) споменаха и че турците купуват много по-евтино храната за бюфетите,а в България си е скъпо и оттам често (не не винаги само заради това) тя е с кофти качество.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 15:36 от BeautifulM

# 6 469
  • Шумен
Какво значение има с банкомат на коя банка и в кой град се случва това от снимката? Важното е , че има такива случаи, а не дали на мен се се случило.Разбирам желанието на много потребители в темата да намират всякакви обяснения колко всичко  е точно, но вече започва да прилича на живот в друга реалност.

# 6 470
Тези бодряшки коментари, че навсякъде връщат в евро просто не отговарят на истината! Вчера в Била връщаха български стотинки, нямаха евроцентове. Днес във Виваком ми върнаха в български монети. На детето нон стоп му пробутват като ресто шепи български монети.
Истината, че западните вериги ни стрижат с по-високи цени лъсна.

# 6 471
  • София
А защо е толкова важно да се обменят точно сега левовете в евро?
Тестват системата или нервите си. А може би за да се снимат и пуснат някой драматичен статус в СМ.

# 6 472
  • на Мелмак
Никога, никъде не се е случвало банкомат да забие, да не работи, да даде грешка. Сега, 'щот еврото - само за това проблем.
Наистина, нека да са ни такива проблемите и да ги решаваме с шепа стотинки.

# 6 473
Какво значение има с банкомат на коя банка и в кой град се случва това от снимката? Важното е , че има такива случаи, а не дали на мен се се случило.Разбирам желанието на много потребители в темата да намират всякакви обяснения колко всичко  е точно, но вече започва да прилича на живот в друга реалност.

А преди никога не ти се е случвало банкомат да няма наличност, така ли? Особено утре, когато ще пуснат пенсиите. Или на други дати в малки градчета като моето, където основният работодател е един, и когато преведе заплати, до обяд всички банкомати са празни.

А защо ходите във Виваком и подобните им да плащате в брой и да търпите служителите им да ви врънкат за промоции не знам. През онлайн банкиране тези сметки се плащат за секунди.

# 6 474
  • София
Тези бодряшки коментари, че навсякъде връщат в евро просто не отговарят на истината! Вчера в Била връщаха български стотинки, нямаха евроцентове. Днес във Виваком ми върнаха в български монети. На детето нон стоп му пробутват като ресто шепи български монети.
Истината, че западните вериги ни стрижат с по-високи цени лъсна.
И какъв е проблемът да си ги вкарате в банковата сметка и те да се обърнат автоматично.

# 6 475
  • София
Явно е промоция някаква,погледнах -тази цена е за 300 грама,аз последно преди 2 седмици си купих за около 7 лева 175.Или съм много тъпа,а от верига я купих.
В Германия,Реве,в момента е 1,11 евро.195г.

Не консумирам подобни храни и не следя цените, но е в реда на нещата да варират.
Нормално е в различни магазини цените да са различни. Не могат да са винаги 1:1 и перманентно. Нито има твърда цена, определена с наредба или закон.
Зависят от много фактори. Често един магазин до друг са различни. Всеки купува от различен доставчик, на различни договорени цени. Магазините постоянно пускат една стока на промоция, после друга. Дори и в една и съща верига постоянно има разлики в различните филиали.
Единственият начин е да се следят постоянно промоции, за който има време. Само дето това също изисква допълнително пари за обикаляне от един до друг магазин.

Това с банкомата не го разбрах. Идеята е да се тегли минимум 10 евро предполагам. Но защо трябва да се тегли няколко пъти по 10?
Конкретно на ПИБ някои банкомати наистина отказват да изпълняват поредни операции с една и съща карта. Не знам защо. Такъв е банкоматът пред клона на Красно село. След 2 операции, независимо теглене или внасяне, отказва и трябва да минат няколко клиенти преди да приеме нова заявка.

# 6 476
На снимката излиза, ще може да теглиш само 10 евро. Един път, и повече не дава. Предполагам е някаква грешка, или са го сложили като ограничение кой знае защо.

# 6 477
Млечните в България отдавна са по-скъпи и няма какво да се чудим, след като секторът е съсипан и част от суровината е вносна. Също и преработените храни са по-скъпи. За сметка на това други основни продукти са по-евтини.

# 6 478
  • Шумен
Мдаа и таксичка съответно докато пробваш още веднъж. Естествено, че се е случвало да няма пари в банкомат, ама и текстът е друг. Тук егати наставленията, хич не прилича на бъг, а на - "България е готова да въведе евро-то от януари 2026" - слоганът на 2025.

# 6 479
А защо е толкова важно да се обменят точно сега левовете в евро?

Защото не са на работа и имат свободно време, или им трябва евро, или просто са глупави.
Едно от трите.

Трябва да си идиот, за да теглиш по 10 евро два-три пъти поред.

Общи условия

Активация на акаунт