"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 267 125
  • 7 229
  •   6
Отговори
# 7 200
Скрит текст:
Цитат
Да живееш на място без Кауфланд, също е личен избор. По такива места цените не от този януари са различни.
Това сериозно ли е.

Защо да не е сериозно? Има още гражданство ли? Всеки живее, където е решил и въз основа на личен избор.

Скрит текст:
Стотици страници вече четем за някакви неоправдани имагинерни хора, които нямат никакъв избор, освен да купуват скъпо и прескъпо от единствения възможен магазин, в който заради еврото цените се вдигаха цяло лято и продължават да се вдигат цяла зима. Цитират се цени, които определено не са масови. И понеже някой някъде е намерил да купи най-скъпото, се представя като липса на избор. По-смешно е и от касовите бележка на багетите, които съфорумката по-горе гепи от Фейсбук и представи като свои, преди веригата да излезе с изявление, че са от преди и след промоция.
[/spoiler] Да, все още има гражданство, жителство няма. Да, всеки прави личен избор, но твоя явно се изчерпва с Кауфланд - жизнено важен фактор.

# 7 201
Сега ще ти кажат, че краставиците вече са по 6лв., а лятото са били по 2.50.
което е вярно. Драма няма. Посред януари, колко да струва краставицата? Аз не бих я купила и за без пари.

# 7 202
Нана, жителство, извинявай. Разбрала си ме.

За Кауфланд не си ме разбрала обаче. Вече не знам колко пъти написах, че от вериги почти не пазарувам, защото имат по-евтини и качествени алтернативи.

Е, олио от тях си взимам. Ама ползвам по една бутилка годишно, та се преживява.

Сирос, така де. Ще чакам през февруари и драма за червения пипер/чушка.

# 7 203
Нана, жителство, извинявай. Разбрала си ме.

За Кауфланд не си ме разбрала обаче. Вече не знам колко пъти написах, че от вериги почти не пазарувам, защото имат по-евтини и качествени алтернативи.

Е, олио от тях си взимам. Ама ползвам по една бутилка годишно, та се преживява.

Сирос, така де. Ще чакам през февруари и драма за червения пипер/чушка.

Ако можеш сподели.
Моля .

# 7 204
Solomon,
Скрит текст:
Зарзават и плодове от големите пазари (без зимните месеци), а когато не е горещо и направо от борсата, месо и млечни от месарници и млекарници, перилни препарати и битова козметика  поръчвам накуп от немския Амазон (безплатна доставка до БГ над 50е) или докупувам от Лили.

От веригите купувам дълготрайните продукти - ориз, брашно, паста, олио и само през зимата - зеленчуци и плодове, защото за двата килограма, които консумираме през зимата не си струва да се бие път до пазара.

# 7 205
Скрит текст:
Oффф лелеее
Ето ти от Андора 1 цент

Ето ти щъркел на 1 цент от Словения

Какви финландски с 2 лебеда?! Нали уж за 1 цент говориш? Лебеди има на монета от 1 евро.
Значи е словенски този един евроцент. На гърба надписа е толкова миниатюрен и омешан със звезди,че не може да се прочете.
използвай лупата на телефона си. всичко се вижда.
Телефоните имат лупа ли?! Сега научавам. Къде и как да я включа? Или се майтапиш?

# 7 206
"Да живееш на място без Кауфланд, също е личен избор." е модерното "Ако няма хляб, да ядат пасти".

# 7 207
Тези малки магазини не са ли прекупвачи? Рядко се случва да видя нещо, което при тях е по-евтино, отколкото в супермаркетите. Така е от много време насам.

# 7 208
Поредната в темата, която използва израза, приписван на Мария-Антоанета, не на място.

Вместо да се хващате за нещо извадено от контекста, дайте го най-накрая това място без Кауфланд* в достижим радиус, със скъпите цени, поне нещо реално да обсъдим. Че дотук само на въображаемите ви приятели от измислените населени места скъпите цени обсъждаме. И ако може реално сравнение с цените преди приемането на еврото там.

*Кауфланд да се чете голям супермаркет.

# 7 209
  • Далечният изток
То малко и финансова култура трябва да има човек първо, преди да обвинява за щяло и нещяло държавата, континента, валутата и т. н.

# 7 210
На много места няма Кауфланд - така като гледам картата на филиалите няма във Велинград, Разлог, Лом, Ловеч, Кърджали, Харманли и т.н.

Напълно възможно е хората да живеят в населено място, където липсват супермаркети. Макар че гореизброените имат поне Лидл или Билла.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 11:52 от Solaris

# 7 211
Кауфланд го написах ей така, защото се появи като пример за стока, която може да се купи от там на различна от дадената за пример повишена цена.  Все тая дали е Кауфланд, Лидл и т.н.

Защо се обвинява еврото, че по селата няма алтернатива и всичко е по-скъпо? Тази алтернатива я е нямало и преди.

# 7 212
Кауфланд го написах ей така, защото се появи като пример за стока, която може да се купи от там на различна от дадената за пример повишена цена.  Все тая дали е Кауфланд, Лидл и т.н.

Защо се обвинява еврото, че по селата няма алтернатива и всичко е по-скъпо? Тази алтернатива я е нямало и преди.
Начина, по който го написа не беше най-удачния и не си съвсем прав/а, не винаги имаме избор, понякога такъв бива наложен, абсолютна свобода няма. Simple Smile

# 7 213
добре де, вкарайте малко мисъл
ако нямаш избор къде да пазаруваш, логично е цените да са по-високи именно затова
викат му пазарна икономика и стремеж към забогатяване

# 7 214
  • Deutschland/HE
Бях разказала за едно село във Варненско, не искаха да слагат ПОС терминал, не искаха да работят с ваучери. Единият голям работодател започна да плаща по банка заплатите и да дава ваучери към заплатата, отделно откриха и Лидл в общинския център. За няма и една седмица си сложи ПОС, сключи договори с оператори на ваучери. Хората винаги намират начин да се организират и да го прескочат.

Общи условия

Активация на акаунт