"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 280 407
  • 7 524
  •   5
Отговори
# 7 515
  • София
В интернет имаше популярна снимка с бележка "Банички със сирене няма. Свърши изварата", та толкова за баниците със сирене за 2 лева/2 евро. Аз, ако видя, а към момента все още не съм, че някой просто е сменил цената в лева същата в евро не купувам и може да се подаде сигнал. И отново не еврото е виновно за тарикатлъка на баничарницата.

# 7 516
  • Буркина Фасо
еврото никога няма да има вина. Grinning

# 7 517
Търговците не могат да се примирят с евровите цени. Когато променят цените от лева в евро, им се виждат ниски. Мисленето им не е "превалутирано". Не ги интересува, че и доставните цени са в евро и надолу, заплатите са в евро и надолу и т. н. Някой, свикнал вечер да прибира 10 000 лв оборот от обекта, примерно, не иска да се примири с 5 000 € оборот, пак примерно.

Да допълня за баничките. Задължиха ги да изписват състава и повечето пишат, че закуските са с продукт. И пак се вият опашки пред закусвалните.

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 20:49 от DNT177

# 7 518
Е като отиде да си плати тока и вместо 400 лева, за 14 дни, плати 300 евро?..

# 7 519
ЕРП- тата и те са търговци.

# 7 520
Не знам дали е за тази тема и дали не се лъжа, но откога при някои банки /ОББ, Пощенска, Уникредит/ се появи при теглене/ а при някои и при внасяне/ на банкомат на банката  такса процент от сумата със или без някаква друга таксичка?

Не внасям и не тегля често, но имам спомен, че преди Нова година, което по случайност съвпада с въвеждането на еврото, това не беше така. Бъркам ли?

# 7 521
  • София
https://profit.bg/article/2024012511502667974?utm_source=chatgpt.com
Статия от 2021 г.
От доста време е така. Най-вероятно декември ти е изтекла промоцията. При мен ще изтече юли.

# 7 522
https://profit.bg/article/2024012511502667974?utm_source=chatgpt.com
Статия от 2021 г.
От доста време е така. Най-вероятно декември ти е изтекла промоцията. При мен ще изтече юли.

Нямам промоции, нямам и сметка в ДСК, а и говоря за няколко банки. Но е възможно да не съм го отчела,  когато имам време ще се разровя в старите тарифи.

ПП Права си, поне в ОББ доста отдавна са го въвели, просто не съм забелязвала.

# 7 523
  • Deutschland/HE
От много години има такси при теглене от банкомат. Първо беше като теглиш от чужд банкомат, а после и от техен. В ПИБ със сигурност е от няколко години, не е голяма, но я има.

П.С. Още миналата зима в тази или съседна тема обясняваха, как банките си повишили таксите заради еврото. Банките повишават таксите непрекъснато и без да се е говорило за еврото. Българските банки печелят основно от такси.

# 7 524
От много години има такси при теглене от банкомат. Първо беше като теглиш от чужд банкомат, а после и от техен. В ПИБ със сигурност е от няколко години, не е голяма, но я има.

П.С. Още миналата зима в тази или съседна тема обясняваха, как банките си повишили таксите заради еврото. Банките повишават таксите непрекъснато и без да се е говорило за еврото. Българските банки печелят основно от такси.

Процентът не ми беше правил впечатление, но явно е нещо старо.

Общи условия

Активация на акаунт