"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 287 311
  • 7 704
  •   8
Отговори
# 7 680
Да си стиснем ръцете на евраци.

# 7 681
Препарата за пране на ДМ:

Германия 3.15евро: https://www.dm.de/denkmit-colorwaschmittel-pulver-p4066447792188.html

България 5.11евро: https://www.dm-drogeriemarkt.bg/denkmit-preparat-za-tsvetno-pran … 058172585791.html

и е така поне от 3 години.

Така е от доста години. Техните марки са общо с около 30% по-скъпи в България.

Но други неща в немския Дм са по-скъпи от българския. Например пастите на Сензодин.

# 7 682
  • Шумен
Евростат:

https://obektivno.bg/evrostat-rekordni-czeni-na-mlyakoto-sirenet … ednite-za-evropa/

Не схващам как това може да кореспондира със статията, цитирана по-горе на същия Евростат.  Ясно е ,че  напъните да се убеди населението, че всичко е на шест няма как да мине. Хеле с тия измислени обяснения, макар и с графики. Да не забравяме, че януари се харчеха и левове, съвсем немалко. Нещата ще станат ясни, според Евростат,естествено, след няколко месеца, когато евро-то ще е единствената използвана валута. Аз вярвам на това, което виждам всеки ден в  хранителни магазини. Валутата сама по себе си може и да няма общо,но косвено има  и отгоре- няма какво да се правите на луди.

# 7 683
В супера до нас бисквити Ловита на Рошен, всички видове са на цена от 2 лв/1,02 евро, до Коледа бяха по 2, 75лв.. И не е промоция- пише Трайно ниска цена Simple Smile
Бг свинското се е върнало на 11лв за кг бут или плешка

# 7 684
  • Далечният изток
elhitza, ама и твоят източник един "обективен", няма що...
Ето ти тема за размисъл.
2023 година:
https://inews.bg/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8 … 327_i.720264.html

През юли 2025 го е казал същото този същият човек, но не с този патос:
https://bntnews.bg/news/cenata-na-zhivot-zashto-otnovo-otchetoha … -1347243news.html

КНСБ казват, че олиото и мазнините се търгуват с 18% над европейската средна стойност, а твоят човек си е добавил една единичка отпред, за още по-голям ужас - 118%:
https://www.moreto.net/novini.php?n=517798

# 7 685
Факт , че страната не е добре икономически и със скалъпени цифри ни поздравиха с ''готови сте''. Срам  за нас, още по-голям за тях. Не знам кой е писал, че е беден, но може и има помощите  във вид на заеми. Голям ''кеф''.

Цифрите са за държавите със свободна валута, за такива като нас няма специална процедура.  Но видяха, че десетилетия в борд доказахме, че не ни е проблем да сме с единната валута и затова си позатвориха очите.

# 7 686
Виждам във форума,фб и по телевизията хората все още си говорят цените в левове. Примерно цени на екскурзии, кой какво е купил от магазина  и т.н.
Няма ли да осъзнаят, че вече лев няма и да превключат към евро най-накрая!?

# 7 687
Аз също говоря в левове и си преобразувам цените в лева. Няма как да свикнем за един ден като цял живот е било иначе.
Скоро ще свикнем и като гледаме стари снимки, филми и предавания ще се чудим "ама толкова големи ли бяха левовете", "леле колко са странни тези цени" и т.н.

# 7 688
Мисля, че за нас е сравнително лесно. Просто делиш на 2.
Хърватите питали ли сте като е трябвало да делят на 7.5.
Италианската лира пък е била 1900 към 1 евро.

Не мога да си обясня също тези обосновки, че трябвало 6 месеца двойно обращение. Някои държави имаха само 2 седмици период с две валути, пък едва ли са се вайкали като нас. Цялата ни работа такава.

# 7 689
  • Буркина Фасо

Не мога да си обясня също тези обосновки, че трябвало 6 месеца двойно обращение. Някои държави имаха само 2 седмици период с две валути, пък едва ли са се вайкали като нас. Цялата ни работа такава.
цялата им работа (на всички) е такава. за едни е достатъчно 2 седмици, за други 1 месец, а за трети може и повече.
всички се вайкат и не може на всички да се угоди.

# 7 690
  • 🌊
Да си превключиш мозъка на евро не е нещо, което става веднага за някои. Като си говорим с приятели от чужбина си казаха, че в някои случаи години са смятали в песети и ескудота. Когато се върнах окончателно в България мозъка ми беше минал към евро и ми отне време да се върна към деленето и умножението.

Иначе пак към пустите банички, но напоследък се прочу пост как "злобарите" от НАП ходели да проверяват някаква баничарница във Велико Търново и отдолу "ау, какви са зли". Това не го разбирам откровено. Уж държавата да прилага контрол, уж да спрем спекулантите, после ама защо проверявате този ами не онзи... Едно вепно недоволство и мрънкане.

# 7 691
  • Далечният изток
Ченалова сега пък пуснала искане незабавно да се разгледал законопроект за удължаване на срока на двойното обращение от 1 на 6 месеца...
И се сърди защо депутатите не го разглеждат в комисиите.

# 7 692
Чудя се на тези, които все още делят/умножават лев/евро и обратно. Ами получавате някаква сума в евро и купувате толкова, колкото ви позволява тази сума. И да умножаваш и да делиш все тая.

# 7 693

Да, в сравнение с други е лесно, но все пак се дели на 1.95583 и за по-скъпите стоки имат голямо значение тези цифри след десетичния знак.
Аз лично нямах нужда и от 1 ден двойно обращение, защото плащам с карта и си имах евро в кеш. За цените предвидената 1 година предполагам ще ми стигне. За мен само натовариха касиерите излишно, знае се, че сме доста нетолерантно общество и трябваше да търпят хорските идиотизми.

# 7 694
.......
Да, в сравнение с други е лесно, но все пак се дели на 1.95583 и за по-скъпите стоки имат голямо значение тези цифри след десетичния знак.
                Да бе! Голямо значение имат тези цифри след десетичния знак. Yum Десетина евро или при по-скъпите стотина. Даваш за апартамент 200 000 евро и след десетичния знак още 100 максимум 1000. Голямо значение няма що. Yum

Общи условия

Активация на акаунт