"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 288 668
  • 7 727
  •   8
Отговори
# 7 710
  • гр.София
И понеже е свирен, съм да махат цената в лева, да си гледаме само еврото и да свикваме.
В чужбина ходя рядко и там нямам две валути една до друга.
В болница- хвръкна всичко нагоре.

# 7 711
  • Буркина Фасо
като са приемали еврото и в други държави е имало двойно обозначаване на цените за няколко месеца.
и при тези след нас ще е същото.

# 7 712
Хайде, да ни е честито само еврото! Плачът може вече да спре, т.к. видяхме че няма нито умрели от глад, нито апокалипсис в държавата, а напротив внесени милиарди от дюшеците в банките.
Споко, по закон ще има двойно обоначаване на цените до края на 2026 г., така че който иска може да си пресмята сметкита и в лева, и в евро. За тези дето тайно са се надявали, че левчето ще се завърне и/или такива, дето имат още много милиарди в бурканите могат до 30 юни тази година без такси да си ги внесат по сметките и да си ги превалутират, а останалити до безкрай в БНБ.

# 7 713
а напротив внесени милиарди от дюшеците в банките.

То дали парите ми са били в банка или в дюшека вкъщи, разлика няма. Та нормално досега много хора да са си ги държали по домовете.
Банките отчитат големи почалби, лихви по депозити не дават, отпускат кредити до безкрай, после скочиха цените на имотите, а хората гледат цената на баничките дали е скочила с някакви центове, докато ги ограбват на едро. Пък у нас, ако имаш пари, освен в имоти, няма други инструменти за вложение на пари и накрая слагаш под дюшека.

# 7 714
  • Буркина Фасо
Хайде, да ни е честито само еврото! Плачът може вече да спре, т.к. видяхме че няма нито умрели от глад, нито апокалипсис в държавата, а напротив внесени милиарди от дюшеците в банките.
Споко, по закон ще има двойно обоначаване на цените до края на 2026 г., така че който иска може да си пресмята сметкита и в лева, и в евро. За тези дето тайно са се надявали, че левчето ще се завърне и/или такива, дето имат още много милиарди в бурканите могат до 30 юни тази година без такси да си ги внесат по сметките и да си ги превалутират, а останалити до безкрай в БНБ.
кой е казвал, че ще умре от глад? важното е да има пари за да си плащаш. 97-ма не умряхме, та сега ли Simple Smile

пп. двойното обозначение на цените не е до края на 26-та май точно по закон.

# 7 715
  • София
Конкретно болничните услуги не са скочили сега
От 2023 г. ми се налага по няколко пъти в месеца да ход на редовни прегледи и поне 2-3 пъти годишно да лежа в болница за кратко.
От тогава цените се променят нагоре буквално от преглед до преглед.
Даже последното увеличение при мен е с под 2 евро, което направо ме изненада. Предните пъти скачаше с +10 лв на посещение.

# 7 716
Споко, по закон ще има двойно обоначаване на цените до края на 2026 г., така че който иска може да си пресмята сметкита и в лева, и в евро.
Всъщност двойното обозначаване на цените е до 8 август.

# 7 717
И е напълно излишно.

# 7 718
И аз смятам, че е излишно...Ама нали трябва да има за какво да глобяват, хазната трябва да с пълни

# 7 719
  • Deutschland/HE
Нали тези глоби са, за да няма злоуротреби и спекулативно покачване на цените.

П.С. Чета в една варненска група, голям рев като се сложат камери и ги снимат, но посе защо имало катастрофи. Не мога да го разбера.

# 7 720
а напротив внесени милиарди от дюшеците в банките.

То дали парите ми са били в банка или в дюшека вкъщи, разлика няма. Та нормално досега много хора да са си ги държали по домовете.
Банките отчитат големи почалби, лихви по депозити не дават, отпускат кредити до безкрай, после скочиха цените на имотите, а хората гледат цената на баничките дали е скочила с някакви центове, докато ги ограбват на едро. Пък у нас, ако имаш пари, освен в имоти, няма други инструменти за вложение на пари и накрая слагаш под дюшека.
О, даже много голямо значение има, защото до сега не си показваха скритите пари получавани в пликче или от необлагани сделки, ама иначе били на минимална заплата, после пък на минимална пенсия. Да, много бедничък народ, на който баничката му е поскъпнала от 2 лв. на 2 евро.

# 7 721
И аз смятам, че е излишно...Ама нали трябва да има за какво да глобяват, хазната трябва да с пълни
И според мен е излишно, но във всички държави, приели еврото, е било така. Ако ние единствени го махнем, много вероятно да се приеме за ощетяване от голяма част от българите.

# 7 722
  • Далечният изток
То на една част от българите така или иначе не може да им се угоди. Вечно са на въпреки.

# 7 723
На колкото хора не им харесва, че се изписват двете цени, пак толкова няма да им харесва и ако не се изписват...

# 7 724
  • Далечният изток
Именно де. Законът е приет, влязъл в сила и е такъв, какъвто е.
Лош закон, но закон - латинска сентенция.
Има закон, трябва да се спазва. Никой не пита харесва ли ти, не ти ли харесва. То на някои им харесва и с 300 км/час да карат примерно, други да си минават на червено, трети да укриват данъци и т. н.

Общи условия

Активация на акаунт