"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 288 630
  • 7 727
  •   3
Отговори
# 7 725
Една рускиня "жали" за левчето и българщината.....
https://www.facebook.com/reel/1289352986562398

# 7 726
а напротив внесени милиарди от дюшеците в банките.

То дали парите ми са били в банка или в дюшека вкъщи, разлика няма. Та нормално досега много хора да са си ги държали по домовете.
Банките отчитат големи почалби, лихви по депозити не дават, отпускат кредити до безкрай, после скочиха цените на имотите, а хората гледат цената на баничките дали е скочила с някакви центове, докато ги ограбват на едро. Пък у нас, ако имаш пари, освен в имоти, няма други инструменти за вложение на пари и накрая слагаш под дюшека.
О, даже много голямо значение има, защото до сега не си показваха скритите пари получавани в пликче или от необлагани сделки, ама иначе били на минимална заплата, после пък на минимална пенсия. Да, много бедничък народ, на който баничката му е поскъпнала от 2 лв. на 2 евро.
Има резон в това, които казваш. Но ще ти кажа и друго. Получавах пари в сметка от заплата ( не съм вземала в плик, всичко по сметка), останах безработна и спряха постъпления, но от банката ми вземаха всеки месец такса обслужване, нормално, техни правила. Но моите правила като нямам лихва върху парите ми, защо да губя всеки месец, изтеглих си парите. Ако знаеш колко трудно се разделихме с банката. Та никак не бях с,гласна да оперират с парите ми, да помпат инфлация, а да не ме компенсират поне с нея.

# 7 727
laurentin, твоят казус е друг. Парите ти са с ясен произход, влизали са директно в банка, после ти си ги изтеглила по твои съображения. Но болшинството от парите под дюшека не са като твоите. Масово са от сивия сектор, недекларирани. Затова и притежателите им отказват да ги вкарат в банка, затова и предпочетоха да обменят в чейндж бюра на по-неизгоден курс, вместо в банка. Около мен няколко такива примера имам, уплашиха се да не ги карат да доказват произход и обмениха всичко в чейндж. Нямат банкови сметки, нямат банкови карти.

Общи условия

Активация на акаунт