"За" или "Против" въвеждането на еврото 💶

• 289 261
  • 7 750
  •   3
Отговори
# 7 740
Никой ли не се хвали? Тези дни чух анонс на сутрешен блок, но не знам на кой канал, че ще говорят за ползите, които вече се усещат. Аз не гледам тези говорилни и не знам кой работещ ги гледа по това време.
Ще говоря за прословутото забогатяване да, счупиха се да се изреждат да го повтарят на екран при Ризова Хампарцунян и кой ли не. Тук се повтаряше. Много бързо забравяте. Да писах за резултат след 1-2г. тук питат след първият месец, ами и аз питам. Няма да слагам снимки на тоалетно блокче.

# 7 741
  • Далечният изток
Като тролиш по-леко ли ти става?!

# 7 742
Сериозна съм. Питай тези, които са очаквали умрели и апокалипсис. Още на 05.01 и 06.01 се започна с упреци тип: “Видяхте ли, че нищо страшно не се случи”. Отдавна повтарям, че резултатите ще видим след 1-2г. Дянков каза: трудна 2026г. Тежка 2027г.Подробности, които каза могат да се видят. Той едва ли ще си заложи авторитета да послъгва. Тук не се хареса от някои капацитети неговата прогноза. За някои нещата са само розови или линч.
Този човек и авторитет?!
Не помниш ли лъжите му покрай изплащането на болничните и разпределянето на процентите осигурителни вноски, покрай кутията с пицата, когато беше финасов министър, не помниш ли "временните" му мерки, които станаха постоянни... Със сигурност и ти си пострадала.
Чудя ви се къде сте тръгнали с тази къса памет.
https://www.minfin.bg/bg/media/3748

https://fciw.bg/2010/09/%D0%B0%D0%B1%D1%81%D1%83%D1%80%D0%B4%D0% … 0%B5%D1%80%D0%BA/

Две от великите му мерки, които бяха приложени и моите близки с малки деца стояха без заплати цял месец баш на Коледа:
"9. Въвеждане на задължителен неплатен двуседмичен отпуск за служителите в бюджетната сфера за 2010 г.

10. Намаляване до минимум на полагаемия допълнителен платен годишен отпуск за ненормирано работно време."

Казвам му "марш" на този *****

Последна редакция: нд, 01 фев 2026, 23:01 от petiaivanov

# 7 743
Помня Хампарцумян като каза, че който е бил богат с левове, ще бъде богат и с евро. За някой може да е цинично, но в голяма степен съм съгласна с него. Очаквам финансова стабилност и контрол, оттам лека-полека ще дойде и някакво "забогатяване". Но не очаквам утре да се събудя по-богата, затова и не се чувствам излъгана.
Сега обясни за зелените в Нидерландия и за мигрантите и да приключваме за тази вечер Simple Smile

# 7 744
Преди време имаше съобщения, че няколко хиляди души регистрирани че лежат в болница са били регистрирани в същия момент в казина в България. ( https://clinica.bg/35960-pacienti-igraqt-v-kazina-dokato-uj-sa-v-bolnica ).
Сега дали НАП ще си свършат работата и ще проверят, колко от тези длъжници са обменили левове за евро в банките. Съмнявам се. От както този Спецов е шеф на НАП последните няколко години, изглежда повече прикриват нарушителите отколкото да ги разкриват. Само дребни риби наказват, колкото да имитират дейност. До фризьорките опряха, и до малки жалки квартални магазинчета. А всичките фирми длъжници на милиони и милиарди към НАП - кога ще бъдат принудени да си платят дълговете?

# 7 745
Сега в новините психолог говори, че хората ще свикнат, променят мисленето ''в евро'' между 2-4г. 
Слагам този си цитат и по повод ''лигавщините'' на някои да обръщат в лев. Ама какво ли разбира и тази психоложка?
До началото на юни , Хампарцунян повтаряше за забогатяването. След 8 юли смени: ''който е бил богат с левове, ще бъде богат и с евро''. Понеже попита за NL, положението е трагично, не е смешно.
Скрит текст:
Зелените либерали и този тип направиха тройна коалиция. Вдигат данъците отново, измислят нови.''Чудесен" е нереализирана печалба, 36%. Орязват от здравеопазване, което и без това си беше плачевно.Дори украинците бяха в потрес. Временните помощи за безработни. Не  помощите за вечни време, на които някои многодетни фамилии цял живот си кютат+ бизнеси с дрога и т.н. Много са тъжни, гневни, песимистично настроени. Увеличават се бездомните.Отново местни хора, които цял живот са работили.Прогнозите са за още кореняци холандци напускащи страната. Доста предпочитат Азия. Естествено, че има такива, които казват, че имат желание да се махнат, но нямат пари да го предприемат или подходяща професия. Прием на мигранти продължава, коалицията си го потвърди. Също и зелената политика. Пак говорят за забрана на реклама на месо. Хората питат, това ли е проблема на страната.
Нещата са сериозни, много тежко и тъжно. Трябва да се държи под око какво се случващото в ЕС. Щом в така наречените богати страни не издържат вече. Французи също напускат страната си и изтъкват, че не издържат икономически. Всеки може да намери информация по тези въпроси. Знам, че са неудобни. Няма смисъл да се правим на щрауси.

# 7 746
О, не, изобщо не съм попитала Simple Smile

# 7 747
  • Далечният изток
Цели държави се изнасят...
И къде отиват?
Като пишеш глупости, вярваш ли си се чудя?!

# 7 748
В тази тема непрекъснато се повтаря "който е бил богат с левове, ще бъде богат и с евро''. Едва ли пишещите тук са истински богати. Да кажем,че са с добри заплати. И когато се вдигнат цените,данъците ( а това няма как да не се случи,станало е навсякъде,при преминаването към евро) няма да са вече толкова "богати" Blush  Аз съм се примирила с това, сигурно нещата ще се променят към по-добро...някога. Но не съм оптимистично настроена,живеейки точно в тази държава.

# 7 749
  • София
Много е гадно в Холандия. Чудя се, защо Силвърстоун не се премести в Русия или Беларус.

# 7 750
Тя ако можеше би се преместила отдавна, ама не може. Не ѝ е лесно... Затова толкова се жалва във всяка тема Wink

Общи условия

Активация на акаунт