Окосмяване

• 409
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Дъщеря ми е на 11г. Има доста окосмени части (интимни ) и под мишниците . Забелязват ,се доста под мишниците ,а и от хигиенна гледна точка не ми се струва ок. Нормално ли е на 11г. да е толкова окосмена ? И как най -безобидно да премахнем поне тези под мишниците ,пожене тя се притеснява -лято е !

# 1
От хигиенна гледна точка не мисля, че има проблем. Хората са създадени така. Но естетически си е проблем за жените, разбирам го. Когато децата влизат в пубертета е нормално да има окосмяване. Единият вариянт е бръснене, а другия кола маска. На тази възраст всякакви лазери и фотоепилатори не се ползват. Няма много вариянти за обескосмяване. Може да пробва с бръснене. Аз някога така почнах, малко е досадно, но кола маската си боли. Може да я заведете на козметик, ако предпочитате кола маска. Там жените се справят много бързо и не трбява да се повтаря по много пъти.

# 2
Моето момиче на тази възраст или може би като малко по-голяма предпочиташе епилиращите кремчета за подмишниците.

# 3
  • София
Скрит текст:
Здравейте! Дъщеря ми е на 11г. Има доста окосмени части (интимни ) и под мишниците . Забелязват ,се доста под мишниците ,а и от хигиенна гледна точка не ми се струва ок. Нормално ли е на 11г. да е толкова окосмена ?
И как най -безобидно да премахнем поне тези под мишниците ,пожене тя се притеснява -лято е !
Или с кола маска, или с крем. Според мен първият вариант е по-добър.

# 4
Аз се обринах веднъж от крем и самата им миризма ми беше противна. На кола маска така и не се вяснах, струваше ми се ужасно да дърпат обратно на косъма.
Ако са дълги - самобръсначка, ако го закъсам за време и епилатор бяха моите опции специално за мишниците и краката. С времето специално на краката толкова изтъняха, че епилатора тук-там ги късаше, но пак имах нужния ефект. Интим - отстрани пак епилатор или шугаринг, но е разправия и малко мазало докато свикне човек Simple Smile Бонуса е, че се прави вкъщи, не вреди на кожата и се дърпа по посока на косъма. Но пълен интим не мисля, че бих препоръчала на толкова малко дете.

Общи условия

Активация на акаунт