И защото живеем в свят на еднодневки.
Вещи еднодневки, приятели еднодневки, служители еднодневки, съжители/партньори еднодневки, дори деца еднодневки. Омръзне ти или се повреди, не поправяш, а хвърляш и си взимаш ново.
Права си за нашето поколение. Сегашната младеж се замисля за природа, транспортни разходи, материали и доста поправя развалени уреди и счупени вещи. Преди 30г бях втрещена от тоновете работещи уреди по улиците на лондонските предградия. Изхвърляха ги заради лековерен цвят, неработещ бушон вътре. Сега в деня за изхвърляне на големи отпадъци съседите оставят работещите уреди във входа първо или слагат бележка, че уредът работи или какво му е развалено.
Сегашните млади хора не създават безразборни връзки. Те и рядко се срещат с живи хора извън учене/работа. Времето, което американските младежи прекарват сами се е увеличило с 50% в сравнение с 2010-2014г. Между 2010-2014 Даже е падало леко, може би поради повечето възможности за запознанства в интернет.

От смартфон може да се научи повече с едно цъкване, не шуми, не пърди и може да го изключиш.
Мисля, че хората с деца правим компромиси и не се разделяме с лека ръка. 90% от това, което правя с децата или за децата не ми е приятно или полезно, но го правя ежедневно.
Единствен плюс, че са почнали да ме заглеждат по-млади от мен. Тоест, ако заменям ще е за по-нов модел. Но новите модели са с по-лошо качество.