Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 424
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 30
Жената с доход 1500 лева ако е достатъчно умна и обиграна може да постигне много (ама не всяка го умее).

# 31
Защото могат.
И защото живеем в свят на еднодневки.
Вещи еднодневки, приятели еднодневки, служители еднодневки, съжители/партньори еднодневки, дори деца еднодневки. Омръзне ти или се повреди, не поправяш, а хвърляш и си взимаш ново.

# 32
  • Далечният изток
Повечето "поправят" грешките си, вместо да носят отговорност за избора си.
Точно така се прави.
Не те удовлетворява изборът ти, осъзнаваш, че си сгрешил и приключваш. Това е най-разумното.
Моята най-голяма грешка в живота е, че стоях и с години се опитвах (еднолично) да лепя счупени отношения, вместо още като млада на около 30 да приключа, тоест да поправя грешката си. Просто не си давах сметка, че съм сгрешила, че не е това човекът. Ако бях го проумяла по-рано, щях много кофти отношения и въобще кофти живот да си спестя. Ама като имала глава да пати...

# 33
За мен има по-голям проблем от разделите, а той е че много хора/мъже въобще не са способни да започнат връзка. Да заявят ясно, че са с някого, да имат връзка, след която да се разделят.
Това не е проблем. Такива хора нямат драми от партньорско естество и не създават такива в живота на другите.

Който взима по 1500-2000 лева заплата, трудно ще си позволи да си купи жилище или да излезе на квартира.
Такъв човек, особено от мъжки пол и връзка не може да си позволи, а и малко жени ще го искат за връзка. В северните държави помагат с наем на ниско печелещите и младежта се изнася рано, но седят сами за да не си развалят рахатлъка.
Аз говоря предимно за жените. Например жена която работи като касиер за 1500 лв. не може да си позволи кой знае какво.
И жена с не особено високи доходи има възможност да се справи сама. Може да има наследствено жилище, родители, при които да отседне, може да остане в жилището на мъжа, докато децата навършат пълнолетие, може да издейства висока издръжка от бившия, много варианти има.

# 34
Разделят се хората с лека ръка ,защото никой не ще да прави компромиси. Всеки е егоист, гледащ единствено собствения си комфорт и добруване.
Защото не искаме да залепим и поправим, а по- лесно е да се пресегнем към новото, неизвестното с надеждата, че е по- добро.

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 20:33 от happy doc

# 35
  • Далечният изток
Не е точно така, че никой не ще да прави компромиси. Аз например съм склонна на компромиси и много съм правила. Но в един момент осъзнаваш, че само ти ги правиш, отсреща нищо, никакво старание, дори минимално, и идва време, когато си казваш, че не си емоционална боксова круша, чиято основна роля е единствено да поема удари, всякакви... Разбира се, че в едни отровни отношения се надяваш, че след като ги приключиш, да срещнеш и да изживееш нещо по-добро.

# 36
Истината е, че всеки развод има причини и история. И те могат да са много различни. Всяко обобщение означава, че се допуска грешка.
Бракоразводните адвокати могат ли да кажат най-честите причини за развод?

# 37
Ами, нормално е, когато правиш компромиси да очакваш и от отсрещната страна съпричастност.
Но, уви не винаги получаваме справедливо отношение.
Важното е, когато не виждаш нужното отношение да сложиш край.
Тогава вече е оправдано това и никоя жена не трябва да търпи до безкрай.

# 38
Защо по презумция е виновен мъжът? Аз знам няколко случая, в които причината беше изневяра от страна на жената!

# 39
  • Melmak
Borqna Sto, жената със заплата 1500 лв като продавачка не може да си позволи много, но може да се преквалифицира, да си намери нова работа и тн. Не сме дървета, местим се, променяме се. Ако Пенчо ми се връща пиян и ме бие, рязко ще спра да искам да съм с него без значение колко взимам. Примерът е образен.

# 40
  • Далечният изток
Кой каза, че винаги е виновен мъжът?!
Коментират се случаи, когато мъжът е виновен и как може да действа жената, но никой не е казал, че винаги са виновни мъжете. Просто по-често жените са в положение на зависимост. Логично да се коментира как при една раздяла би се справила жената.

# 41
  • Melmak
Освен това децата най-често остават с майката (и слава богу), но ако бащата абдикира, майката остава с цялата финансова тежест.

# 42
“Вложил” си емоции, получил си емоции, приятни преживявания, спомени, деца.
Едно семейство може да върви и с изневерите, пиянските изпълнения, насилие, ето това са знаели хората преди. Сега жените са много по-малко толерантни към горните обстоятелства, бързо вземат решения.
Събирали се с идеята за раздяла - естествено, нали казвате, че бракът е договор. Който го нарушава, следват санкции.

# 43
  • София
Защото хората не се стигматизират, че са разведени, не се плаща данък "обществено мнение", жените са в голяма степен с изравнени възможности с мъжете и не на последно място - продължителността на живота е удължена и партньорите не искат да прекарат допълнителни десетилетия в мизерни и натоварващи взаимоотношения.

# 44
Прави ли ви впечатление колко много разводи и раздели има ежедневно? Кое ги налага и защо двойките с лека ръка го допускат, дори при наличието на деца?

Как така с лека ръка?
 Ти кога свети при всички разделени двойки, че си наясно.

Общи условия

Активация на акаунт