Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 733
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 570
Омързеливи се съвременната жена.
Едно време закуски, кус-кус, баклавички, банички, събота и неделя задължително 3-степенно меню, па кекс за следобедното кафе, па крем карамели, па печени чушки, па мляко с ориз, па реване...
Сега, мъжете взимат хранителни добавки, ходят на тенис, на фитнес, гълтат витамин Д и побутват яхнията с грах и тестените десерти. Що да си губиш времето да им готвиш! Най-любимо му е суши и рибай стек. Ей сега!

Grinning
Има нещо вярно, хем ние с ММ сме дърти. Но аз карам 2 -ри пубертет, той 3-ти. Сутрин си прави овесени ядки, на мен вари яйца. Спортуваме, просто ужас. Само вечерята повече я мислим, но като опечем някое месо по 2 дена го ядем. Една салата и готово. Баба навремето правеше 1,2 и 3 то. плюс салата. И това и за обяд и за вечеря.

# 571
Ти знаеш как казах на родата, че не искам да ям повече месо преди 12г. То щеше да стане скандал, да ме водят на лекар... май ако им бях казала че искам да се оженя щеше да го приемат по-леко.

А и това спортуване... къде на +40г съм се хванала да спортувам все едно нямам семейство и работа..

Сушито го проядоха и децата и вече и тях съм подкарала по грешния път.

# 572
Едно пържене човек и после дрехите ти са тотал щета. Забрави. Аз и бъркани яйца правя в микровълновата, много по икономично е от гледна точка на миене на тиган с нагнетената мазнина, пък ти се олющи маникюра, и косата се мирише на пържено, пък телта за търкане ти загруби ръцете, после подсушавай целия плот от водата, Абе моля ти се... Я си живей живота. Прекаления светец и богу не е драг

Купи си нормален тиган, не е нормално чак телче за стъргане да ти трябва за едни бъркани яйца

Готова храна не купувам, с изключение на някоя закуска от фурна от време на време, но реално детето ми манджи не яде, най-много някое кюфте, кебапче, пепено пилешко бутче или печена скумрия да хапне, като риба аз самата рядко правя. Аз самата до пубертета не ядях манджи. Пробвах един ден насила от 1 часа на обяд боб стоя до 8 вечерта, изпадна в истерия от глад и отидох да направя палачинки. Преди почти всяка сутрин искаше пържени филии, сега иска макаронени изделия с мляко и захар. Яденето обикновено е яйца с кисело мляко, варени яйца с нещо, омлет, тиквички с кисело мляко, пържени картофи, кюфте/кебапче/кренвирш със салата, принцеси с яйце и сирене и салата, препечени филийки със салата или таратор, миш-маш... Някакви такива неща яде.

# 573
  • Обран бостан ;)
Значи, хората се разделят защото .....

Опа, в кулинарния раздел съм май - извинете ме за ОФФтопика.  Dizzy Face

# 574
Съгласна напълно, в друга тема давахме съвети за бързи аламинути на една жена, а тя се чудеше какво ще ядат, ако тя започне работа. 😆
Когато още сте само с мъжете си и децата пораснат е ясно, но като са малки не винаги ядат всичко и родителите следят повече за качеството. Тогава е по-нормално и повече да се готви, вместо да се поръча суши на 5 годишно.
И не е нужно да пържиш рибата, аз я правя на хартия и съм сигурна, че е прясна.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 08:37 от Tanya Valcheva

# 575
  • София
Аз съм с тийнейджър. Въпросът е не какво, а колко...

# 576
Хахаха 😃

# 577
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

Еми любовта на мъжа минавала през стомаха, чат пат и малко по южно... Битовизми основно, и това е една от причините за разделите.

# 578
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:

Еми любовта на мъжа минавала през стомаха, чат пат и малко по южно... Битовизми основно, и това е една от причините за разделите.

И при жените е така. Като я заведеш на скъп ресторант, шансовете за цуни-гуни доста се увеличават. Wink

# 579
  • Out of the Mix
Въобще не е трудно да се храниш здравословно, стига да искаш.

Не обичам суши, всички около мен прекаляват с него, по някое време ще проимат глисти навярно, а вече може и да имат.

Сьомгата 99% е зле, норвежка от развъдници, много обичам, но вече рядко ям.
А дива почти няма никъде.
Така че остава скарата с лефера и пъстървата.
А на лефера месото е, като пилешко филе все едно.
От време на време сьомгова пъстърва, но навярно и тя си е от развъдници.

Напоследък фаворизирам пуешкото, още по-крехко и вкусно от пилешките гърди.

Никакви пържени, газирани, мазнотии.

Спортът?
За себе си и за здраве го правиш, не за другите.
А партньорът ти само може да ти се радва и да го стимулираш да изглежда поне колкото теб добре.
Тонусът, който имам и поддържам ми е безценен, и докато дишам ще съм все така.

# 580
  • София
БМ все ми правеше скандали за храна...
Като се разделихме, умишлено не купувах и не готвех определени неща. Картофи и зеле примерно....

# 581
  • SF
Revoker, ама ти с тези автореклами съвсем бягаш от темите.
Обвържи изказването си с темата като ни споделиш дали ще поемеш крачки към раздялата, ако жена ти след работа се шляе по молове, ходи на йога с приятелки, прави си ноктите и други женски поддържащи дейности и разчита, че ти ще поръчаш нещо вкусно и здравословно.

# 582
И аз обърках нещо темите с тези манджи.
//
Не знам дали любовта на мъжа минава през стомаха, но определено върви с другия глад. Там, ако няма никой, ни мусака, ни ракия/салата важат.

# 583
По мой опит мъжът просто иска да има храна, която яде, а не само кюфтета от киноа да речем, но няма претенции ти ли си готвила или си поръчала с негови пари, или си направила аламинут. ММ се ядосва, че не му давам да готви, защото мирише Grinning Аз му казвам давам ти риба да правиш, но когато няма пране, той искал, когато му хрумне и му дойде музата да първи гъби, яйца Grinning, искал да разделя кухнята от хола като едно време. Майка ми никога не е готвила, понеже винаги много е работила, и готви само по празници, но много вкусно. Такива мъже, които смятат, че жената само трябва да седи пред печката не познавам. Но съм виждала и блокирала веднага млади момчета, които все не могат да завъдят жена, да се оплакват от съвременните жени, че майка им не ги е научила да готви, и трябвало явно да са с дебел портфейл. Винаги съм гледала да мога да правя повече неща сама, но никога не съм го показвала, а напротив, казвала съм, че не мога да готвя, да видя как ще реагират. Когато мъжът се докаже и се раздава на жената, тогава ще получи грижа. Не харесвам мъже огнен зодиакален знак, мисля, че revoker е такъв, мнгоо са егоцентирчни и искат първо да получат и тогава да дадат, а аз съм лъв и двама такива човека не могат да мелят заедно, част от природата е мъжът да дава на жената.

# 584

Вярно е в някои случаи, познавам поне два случая на женени заради и след като гаджето му е направило или донесло закуска - без преди това да са се замисляли че може да им се случи.

Общи условия

Активация на акаунт