Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 554
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 885
Става дума за ваканция, Прими и опознаване на света.

Децата не са пречка за това, напротив.

# 886
И аз никога не съм проумявала теориите за застой в кариери, "опознавания на света", и въобще спиране на живота, едва ли не, с имането на деца.

# 887
  • По света и у нас
Съгласна съм. Това е тип мрънкане. Застой може да има, но ти е даден за да свършиш нещо си друго. (Даден свисше)

# 888
Ако човек иска да се развива, ще намери време, няма да се оправдава с децата, освен ако те не са тежко болни, разбира се.

# 889
  • По света и у нас
Ти можеш да искаш да се развиваш еди как си, но още да не си си научила другите “уроци на живота”, дето много си ги искала и си ги поела.

Един дървен философ от мъжки пол (както винаги ) ме беше излъгал на времето, че ще уча 2ро висше докато съм в майчинство! Колко било в реда на нещата!!
Нали според тях ние нищо не вършим като сме в майчинство, ние сме ваканция с бебето, колко му е да тръгнеш на лекции с бебчо, че и домашни да пишеш!!
Като станах майка, университета излетя през прозореца.
После бях в развод сума ти време - но е гадно време, защото се бориш и трябва да си фокусираш силите към резолюция.

После шефа каза “не” на ученето, че нямало да ме спонсорират - взех го като “почини си още малко след всичко , което ти е било на главата” и накрая в един хубав ден ми светна че времето е дошло.
За нула време се записах, имах и времето, и желанието и подкрепата на фирмата и на умни хора около мен.

# 890
Пътуванията с деца и без деца са коренно различни. При случая с деца трябва да се съобразяваш първо с тях, и да помислиш дали нещо за тях е добро, безопасно и т.н. ако пътуваш без света се вижда по различен начин. Децата са отговорност, само който не е пътувал без деца не знае разликата или който е бил само на all inclusive.

# 891
  • По света и у нас
Е да различни са, но се пътува и с деца. Ако някой ми каже “НЕ МОЖЕМ да пътуваме защото са ни малки децата”, считай че ще обърна едни очи.
Кажи ми - мързи ме да се разправям с колички и столчета и мрънкане. И недай си Боже с изкачването на 16-те задължителни стълбища на лещено на Франкфурт. Това ще го приема.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 20:41 от PriMadonna

# 892
И аз второ висше магистратура с бебе я зарязах наполовина.
Не можах да се справя! А аз се справям с всичко. Бебето, ако е ревливо, неспокойно, не спи, ти учи за изпити, колоквиуми нам кво. Бях заспала с учебника за изпит, докато кърмя. Сепнах се в просъница. Викам – абе, аз не съм нормална! Ще си задуша бебето да се занимавам с простотии и 4545454 висши и нам кво. Като да не съм си ок и така. И отебах. Половината изпити взех и така. И да ви кажа – никой мъж не ми е гледал досега висшите и квалификациите. За друго се влюбват.

# 893
  • По света и у нас
Вече като чуя мъж да мисли моите траектории вместо мен, направо зареждам калашника.

# 894
Дъщеря ми (21):
- Абе, мамо, то сега е модерно да раждаш млада.
Аз:
- Разгеле!
                                        #
Бази, то само това остава - и дипломи да представяме, недей тъй!

# 895
А, Дренче, при мен е кауза пердута. Всичките ми дипломи и квалификации са само атрибут. Не се занимавам с нищо подобно на това. Но съм преборила барем една система. Simple Smile Взела съм си знания. При теб поне е реализирано.
//
Мъжете обичат да имат успешни жени. Под каква форма, спорна тема.

# 896
И какво конкретно сте променили в себе си последните 10 години, примерно?
Нищо не съм променила в себе си последните 20 години (от началото на пубертета). Ама наистина. Нито като ценности, нито като разбирания, нито като интелект, нито като характер.
Трупам някаква информация, необходима ми за адаптация или от обща култура. Забравям друга. Трупам разни впечатления. Казвам си о, сгрешила съм първия път. После се оказва, че нещата са си точно такива, каквито са, и достигам до същите изводи, както когато бях на 13.
Не знам дали е арогантност или омаловажаване на животопроменящи ситуации, които приемам за чисти битовизми... Но и така да е, така ги приемах и преди. Случвали са ми се разни хубави и нехубави работи. Нищо не са променили в мен. Не съм получила прозрение. Просто са се случили.
Гледам да ми е весело, леко и хубаво, щото тия глупости, че неволите изграждали характер са си точно глупости.

Много ми хареса постът на Esmee. Кореспондира с моето усещане.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 23:22 от Mandy Bo

# 897
Адаптацията, като понятие включва в себе си промяна. То и аз правя същите изводи, като на 10, но оттогава са минали повече от 30 години и за да съм се адаптирала във времето, със сигурност нещо се е променило, с мое активно участие. Неслучайно животът се измерва в четири области - физическа, психична, среда и отношения.

# 898
  • София
И аз второ висше магистратура с бебе я зарязах наполовина.
Не можах да се справя! А аз се справям с всичко. Бебето, ако е ревливо, неспокойно, не спи, ти учи за изпити, колоквиуми нам кво. Бях заспала с учебника за изпит, докато кърмя. Сепнах се в просъница. Викам – абе, аз не съм нормална! Ще си задуша бебето да се занимавам с простотии и 4545454 висши и нам кво. Като да не съм си ок и така. И отебах. Половината изпити взех и така. И да ви кажа – никой мъж не ми е гледал досега висшите и квалификациите. За друго се влюбват.

Да, ако една жена се страхува от силни и независими мъже, няма голям шанс каквито и висши да има. Висшите ги оставяме на кандидатите за работодатели и разните там ХР-и!

# 899
  • Далечният изток
Ами не е така, защото образованието не ти дава само диплома. Мен правото например ме образова в истинския смисъл на думата. Даде ми знания в почти всяка област от живота и широка обща култура. Плюс самочувствие, че мога, че знам, че мога да правя нещо, което много хора не могат, че мога като си отворя устата да звуча авторитетно и че мога да говоря на всякакви теми с всякакви хора. И още много, много...

Общи условия

Активация на акаунт