Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 558
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 870
И какво конкретно сте променили в себе си последните 10 години, примерно?

# 871
  • SF
Абе нищо не е същото, бе, хора! Разговорът тръгна от там, че с един "типаж" или два еднакви братя близнаци, може да си направиш 2 различни връзки.
Но.... има много случаи, с които психотерапевтите се сблъскват, - когато хората нямат възможност да повторят предишната си връзка,  толкова много го искат.

И какво конкретно сте променили в себе си последните 10 години, примерно?

Завършили са висше образование, оженили са се, родили са, или са пътували до Бали, където са видяли беднотия и сиромашия, което уж много ги било променило.
А! И са чели много книги, писани от топ психолози за усъвършенстването и вътрешния мир.
Ама...
малко съм скептична.

# 872
  • Далечният изток
Ако започна да разказвам, трябва да напиша книга. Точно за последните ми 10 години - от 40 до 50.

# 873
Аз пък се радвам, че се промених. И съм по-добра. По-умна. По-спокойна. По-добра домакиня. По-добра майка. По-добра съпруга. И животът ми стана по-хубав. И мъжът ми стана по-добър, по-добре изглежда и се променихме заедно. Hug
А можех да махна с ръка и да кажа - оу, този не е “моят”, да заминава.
И със следващия щеше да е същото. Понеже съм убедена, че промяната трябва да започне от мен.

# 874
  • По света и у нас
Аз търся същото в мъжа каквото и преди ( горе долу) - да е човек на когото можеш да разчиташ, да е сериозен и да ме обича да го харесвам, да има хубав характер и да е комбинативен - отворен.

Обаче сега съм минала редица трансформации и не се вписвам до мъж който иска да пътува да опознава света, тепърва да си прави семейство с деца или пък да иска да празнува нон стоп. Това беше ок преди, но не и сега. АЗ НЕ СЪМ ВЕЧЕ ГОДНА ЗА ТАКЪВ.

# 875
Благодаря на Вселената, че се променяме. Иначе все още щях да съм наивна заблудена овца и да търпя някакъв паразит.... ОМГ благодаря, че не сме константни, а се движим Heart очаквам /не търся, а очаквам/ съвсем различни неща у мъжете.

# 876
Ча'ай да зема и аз да се впиша в темата АЗ, АЗ, АЗ.
Ето:
- Коя майка юнашка ме роди такъв силен, умен и красив, бре-е-ей!!!

# 877
Темата винаги е АЗ. Само себе си имаме все пак. Няма друг избор. Всичко започва и завършва с АЗ.

# 878
  • SF
Това, че на 7 тръгваме на училище, на 9 учим, на 15 вече се влюбваме и учим, на 25 раждаме, на 35 пътуваме, работим, ставаме мениджъри и т.н. са логични СЪБИТИЯ в нашия живот. Няма как на 9 да сме мениджъри, а на 7 да раждаме деца, на 35 да се оттегляме в пенсия и да чакаме внуци.
Променяме се според годините. Но характерите, с които се раждаме остават същите завинаги. Те не се променят. Само ги доразвиваме.
Естествено, че ако сега не пътувам никъде, а следващото лято вече съм с партньор, който се счупва от пътешествия и няма никакъв проблем да ги осигури, АЗ ще съм се променила от непътуваща и невлюбена към пътуваща и влюбена. Но това са външни промени.
Усещам, че ще е трудно да обясня какво имам предвид.
Скрит текст:
Малко дете ще се научи да се справя само, ако загуби родител. Но то ще се справя благодарение на качествата, които притежава. Или няма да успее да се справи лесно, пак заради качествата, с които се е родило. Тоест, не всеки се развива, променя и пораства, както ви изглежда, ако детето поеме функцията на липсващия родител.

# 879
Но именно това доразвитие на характера е важно. Някои просто се отказват. Иначе предпочитам обратно, на 25 пътуваме, на 35 раждаме. 😆

# 880
  • По света и у нас
Най-много в живота си съм пътувала на 35, с 2-те деца...
Всеки божи месец, 18 поредни месеца, отиване и връщане Х 5ч. път

# 881
Става дума за ваканция, Прими и опознаване на света.

# 882
Доразвитието на характера го получаваш искаш или не искаш. Просто трупаш житейски опит, неизбежно е. Simple Smile)

# 883
  • Далечният изток
Есме, доразвиването на характера си е точно промяна. И не само. Промяната на човека не се свежда само до характер.
Макар че ето аз например доста промених и характер с годините, но то е неизбежно, помъдряваме.
Освен това се промених точно в годините след 30, най-вече интелектуално и емоционално.
На 15 учим, на 25 раждаме, на 35 пътуваме.... тези житейски графици може да важат за двама, а въобще да нямат нищо общо с живота на други 200. Моят живот например изобщо не се е развил по този начин. И това че описваш събития, да верно, събития са, но точно събитията, нещата, които се случват на човек в живота, дават отражения върху характера му. Променят се хората, и още как. То остава да стоя в едно и също положение на 15 и на 50 г., най-малкото животът, опитът, са те научили на някои неща.

# 884
  • Out of the Mix
Житейските графици са абсолютни глупости, оставяйки настрана фертилност, някои промени в тялото.

Живее се цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт