Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 558
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 930
  • По света и у нас
Карла и Мелания, не са изобщо били маникюристки или продавачки. Те никога няма да се представят в такава светлина. Напротив - Карла е от буржоазко семейство с пари, а Мелания е следвала архитектура, но го е зарязала покрай модата.
Те са от тези които са залагали на красотата си за да се доберат до парите и властта, и естествено мъжете им, да не забравяме че са дебели дедовци с перуки. Както казах вече, не всяка жена би се прежалила да легне с такъв, пък ако ще да е и за милиони.

А ако искаш мъжът ти да е по-млад и амбициозен, такъв който разчита на себе си а не на парите на татко си, и ако искаш да си му от полза - образовай се и бъди прилична интелигентна съпруга.

# 931
  • Out of the Mix
Така е, Манди, и моите наблюдения са такива, но има едно "но".

Зависи къде си учил, с какви хора си се обграждал, продължил след това кариерно, приятелските начала.
Разбира се и семейството ти.

Някои професии, особено като правото дават най - голяма обща култура, като цяло.

Факт е, че няма гаранция, че ще се реализираш, куп фактори са, да не ги изброявам, че ще стане дълго, а в момента всичко е мега динамично, браншове, градове, държави се сменят, като стой та гледай.

Лично познавам хора със средно, или такива, които в 30-те са завършили "вишУто" на много високо ниво, в края на краищата всичко сякаш се измерва в пари, въпреки че интелигентните хора разсъждаваме по друг начин.
Един разви агенция във финансовия сектор, без връзки, да с доза шанс, и то в 40-те, сменил бранша и кариерата изцяло. Сега по 3 м. е на море.

Друг близък приятел инженер преквалифицира преди 4-5 г. в IT. В момента е на 39, добре е.

Природната интелигентност е различна от академичната.
Аз предпочитам да имам хора около себе си от първите, особено от тези видяли и минали през всичко сами.
Въпреки че всички в средата ми са висшисти, с малки изключения.

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 20:29 от Revoker

# 932
Относително е.
Не бих казала, че това ти дава предимство при избора на мъж с по-висок статус.
Мелания Тръмп, Карла Бруни-Саркози нямам спомен да са с дипломи. Всъщност знам – бивши модели са.

А-а-ах, Карла, Карла, каква жена!
Два пъти ходих да я гледам, глас няма, обаче като приседне на високото столче на сцената, с китарата в скута, като скръсти тия ми ти крака... Леле-е-е, иде ми да удуша онова еврейче Саркозито с голи ръце.

# 933
Тук се говори предимно за раздели, но не мислите ли, че днес младите хора много по-трудно започват връзка. Някакъв парадокс е, защото уж имат повече свобода, по-голям избор(вкл и чрез социалните мрежи и пътувания), особено в сравнение с преди 30-40, но и по-малко години, а трудно си преплитат пътищата.

# 934
  • По света и у нас

А-а-ах, Карла, Карла, каква жена!
Два пъти ходих да я гледам, глас няма, обаче като приседне на високото столче на сцената, с китарата в скута, като скръсти тия ми ти крака... Леле-е-е, иде ми да удуша онова еврейче Саркозито с голи ръце.

уби ме JoyJoy чак пари дал за 2 концерта

Въобще не ми пука че младите хора не започвали връзки... Да се оправят. Какво аз ли да започна връзки вместо тях за да им покажа как? В БГ не ми се видя изобщи да имат проблеми с целуването по улиците и пейките в парка, то беше едно ПДА, една любов.. Сега ми е ужасно смешно, но май и аз съм била така на времето.

# 935
  • Paris, France
Саркози е католик. Евреин е бащата на първото и дете, който е син на бившето и гадже. Излизала е и с Тръмп. Страхотно свири на китара. Добра е и като композитор. На мене и гласа и ми харесва. Бохемски, един такъв.

# 936
Общото на Карла, Мелания и тези с титлите и доброто образование е, че всички изброени имат добра реализация в тяхната си област. Тези неща рязко вдигат тавана за една жена.
Относно това дали дипломата, титлата и пр. имат или нямат значение - всичко има значение като част от по-голямата картина.

# 937
  • Далечният изток
Ооокей... Да закриват университетите!
Бг мама каза!

# 938
Младото поколение уби Любовта и сега олеле! – защо не могат да започнат връзка...

# 939
Няма защо да се водят битки.
Една жена с харизма и присъствие няма нужда от 55575 дипломи, за да се реализира. Тя може да има обща култура и без университет. И пак да е щастлива
От друга страна – има и жени, които са щастливи от дипломите си, те също са успешни имат успешни мъже до себе си.
Не виждам конфронтация.
Говорех за разнообразие и че в живота няма рецепти за избори и щастие.

# 940
  • Paris, France
Ооокей... Да закриват университетите!
По тази логика и болниците да закриват, че лежането там не вдига рейтинга с богати мъже.

Образованието е ценно и желано и от жени, и от мъже.

А като закрият университетите, къде ще си доспиваме след махмурлук? В кой стол ще се наяждаме? Къде ще се сваляме с пичове?

Ще ме скъсате.

# 941
Университети няма да закриват, а ще разкриват. Как ще разбереш, че не ти трябват 55575 дипломи, ако не се сдобиеш с поне половината от тях, без идея как да ги прилагаш. Спокойно.
И все пак, ние си говорехме за една дипломка  за завършено базово образование, надградено по правилния начин и отнесено към реализацията.

# 942
Саркози е католик. Евреин е бащата на първото и дете, който е син на бившето и гадже. Излизала е и с Тръмп. Страхотно свири на китара. Добра е и като композитор. На мене и гласа и ми харесва. Бохемски, един такъв.

Значи, темата за Карла и Никола Саркози е в десетката по темата за събиранията и разделите. Защото показва кой какви качества търси у другия и какви е готов да пренебрегне, да не търси, ако е открил по-важните такива за него. Жените търсят много неща, но умните жени търсят едно - живец. Непримиримост и отстояване на идеите. На български това може да се нарече мъжество.
Скрит текст:
Саркози може да е католик по религия, но е евреин по генотип. Тя обаче си го харесва, такъв, какъвто е. Освен, че му народи деца, има и много хубава песен, специално посветена на него.
Впрочем тази песен ми е позволила да разбера някои особености от женската психика в много по-голяма степен от всичките теми в бгмамата.
Казва се - Моя Ремон ((Mon Raymond) - не е песента за Рафаел, както си е помислила Невената Wink )
Не съм казал, че не ми харесва гласът ѝ, точно обратното. Но не е глас на певица - няма нито обхват, нито мощност.

# 943
Цитат
Жените търсят много неща, но умните жени търсят едно - живец.
Точно така. Това е.

# 944
  • Out of the Mix
Вечните войни между Босилека и Дренка са ми много смешни и забавни. Joy

Пасивно по тънканата го кара Дренка.

Академичната лекарка VS  "Радетелката" на мъжчетата, па макар и с някво вишУ там. Joy

Fight!

Общи условия

Активация на акаунт