Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 547
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Прави ли ви впечатление колко много разводи и раздели има ежедневно? Кое ги налага и защо двойките с лека ръка го допускат, дори при наличието на деца?
Тази лека ръка само публиката я вижда. Отстрани е лесно...

# 991
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
По-нагоре се спомена – когато си човек с по-широк кръгозор, възможности, пари, знания, светът също става по-различен. Вече при самото общуване търсиш друго – те секс де факто могат да имат с всяка жена или мъж. Но в един момент това нещо не стига, лесно е достъпно, не дава удовлетворение, пресищаш се. Затова се търси друг вид комуникация, между хора, които да се допълват и разбират на по-дълбоко ниво.
За пред публиката – тя е хубава и търси богат, той търси хубавица.
Може и така да е и по ФРойд да означава, че една пура понякога е просто пура, но най-често на заден план стоят съвсем други неща.
Та така.
//
Не си чел хубаво приказката, а аз хиляди пъти като дете, така и се научих да чета на невръстна възраст, имах много книжки с приказки. Една ми беше любима, обаче. Та – Пепеляшка не е искала да се конти, нито рокли, просто искала на бала, но нямало как. Тогава феята кръстница я видяла, че плаче и направила за нея тези неща с тиквата ецетера.

В съвременен вариант би било така:
Звъни Пепеляшка на кръстницата:
- Искам да отида на бала на принца.
- Какво ? Ще му ходиш на крака на някакъв принц ? Ти, силна,независима жена ще му се слагаш на това разглезено мамино синче ? Я влизай в тиндър или пикдик. Grinning

# 992
Единственото, което може да се приеме за плюс от онова време, е липсата на социални мрежи, защото днес те твърде лесно проникват в семейния живот и често го разклащат. Но дори без тях, едва ли повечето семейства тогава са били истински щастливи. Уредени бракове, живот в малки и затворени общности, където, ако те зарежат, носиш клеймото на „употребена“ и вече си „стара“ за нови деца. А децата трябва да се гледат  с каквото и както можеш. Всичко това е оставяло малко място за личен избор и щастие.
А, сега, отново изборът е голям, конкуренцията голяма, ако животът ти с един човек не е щастлив, то лесно ще може да намериш втори, та дори и трети като резервен план на втория.

Всъщност, съвсем не е така, вдовиците доста лесно са се омъжвали повторно, а и разведените жени. Поне с такова впечатление оставам, когато гледам разни документални филми за стара Америка. Някакси мъжете са търсели да имат жена в дома си, не им се е седяло да са ергени/вдовци. Моята прабаба се е развела с две деца и се е омъжила за много богат мъж вдовец, който е бил много по-възрастен от нея. Не е било често срещано тогава, но се е случвало.
Иначе според мен и много повече кръшкане е имало от сега, не знам какво са социалните мрежи, те хората живеят виртуално, тогава е имало истинска бедност и много жени са били готови да се продават и истинско кръшкане, а не кликове по тиндър. Говорим не непременно за България, нали.

Сега за мен семействата не са стабилни, защото обществото и порядките не са така важни както индивида и хората правят това, което искат, а не това, което обществото изисква от тях. В други държави, в които все още обществото е консервативно, хората се женят, разводите са по-голяма рядкост, не, че на хората не им се иска да си теглят шута, но търпят.

# 993
Ахаха.
По-скоро, ако тя беше силна и независима, щеше да има минимум докторантура, а тиндър и тик-ток щяха да са нейни.
И принцът да чака тя да му звънне или пише, защото сега мъжете така правят. Чакат да ги избереш и преследваш.

# 994
BasilA, нахитряха тия мъже, ей. А и тестостеронът поголовно е спаднал, иначе щеше все пак да им е спешно. "Хубавото" е, че ги мързи да кръшкат даже.

# 995
  • Обран бостан ;)
Ахаха.
Скрит текст:
По-скоро, ако тя беше силна и независима, щеше да има минимум докторантура, а тиндър и тик-ток щяха да са нейни.
И принцът да чака тя да му звънне или пише, защото сега мъжете така правят. Чакат да ги избереш и преследваш.

Така е. Много напредна медицината в последни години Trollface

# 996
Не всички, има още и здрави за радост. Joy
Естествен подбор.
Има и друго – ако не особено уверен в себе си мъж направи първи крачки, но не бъде избран от жената, той силно се фрустрира от отхвърлянето. И следва затваряне към жените. За по-сигурно си седи и чака, за да не се разочарова или да му се мачка психиката. Има резон.

# 997
  • Обран бостан ;)
Ако един мъж или група мъже са се затворили към вас, не значи, че се е затворили към всички.

BasilA, нахитряха тия мъже, ей. А и тестостеронът поголовно е спаднал, иначе щеше все пак да им е спешно. "Хубавото" е, че ги мързи да кръшкат даже.

Тестостерона на мъжете е право пропорцинален на сексапила при жените. Wink

# 998
  • Наблизо
Е, ако чакат доцентура за първото дете, може и да ги изненада менопаузата.

Във Франция специализантките и докторантките трябва да искат разрешение да излязат в отпуск по майчинство. Dérogation се нарича. Ако я нямат като забременеят, никога повече не им възстановяват правата. Затова повечето жени първо привършват с докторантурата и тогава имат деца. Познавам 2 жени, завършили медицина, които не могат да работят или специализират, защото не са знаели и не са поискали предварително отлагане. Без завършване на специализация тук не могат да работят. Гадна е системата за желаещи деца жени. После що нямало лекари и в колко сме застарявали.
Това не е вярно вече,дори да е било преди години.Майчинството си е по закон и си има отредено място колко и кога.Болничните обаче са броени и след това трябва да ''отработваш'' ако ти дадат.

# 999
Към мен не се е затворил никой, но аз се затварям, че става досадно, а и няма как да ги харесвам всичките дето са ме харесали мен.
Има различни типажи мъже. По-устойчивите и стабилни не реагират като ощипани госпожици, когато им кажеш "не" или не си на тяхното мнение. Държат се мъжки.
Тестостеронът е различен при различните мъже, въобще не зависи само от жената.

# 1 000
  • Обран бостан ;)
Към мен не се е затворил никой,
Скрит текст:
но аз се затварям, че става досадно, а и няма как да ги харесвам всичките дето са ме харесали мен.
Има различни типажи мъже. По-устойчивите и стабилни не реагират като ощипани госпожици, когато им кажеш "не" или не си на тяхното мнение. Държат се мъжки.
Тестостеронът е различен при различните мъже, въобще не зависи само от жената.

Не се и съмнявам.

Мъжете никога няма да се затворят нито към теб, нито към останалите 5-6 потребителки обитаващи това виртуално пространство. Wink

# 1 001
Ами, не знам, за разлика от мъжките потребители тук, аз съм реалист и приземена. И имам претенции за адекватност в живота. Та, засега не се оплаквам, да. Като го закъсам, клюкарките първи ще снесат тук. Joy
//
Иначе, да се върнем към темата.
Въобще не се разделят лесно хората днес. Имат по-голяма свобода и възможности просто.

# 1 002

Тестостерона на мъжете е право пропорцинален на сексапила при жените. Wink

Това май даже е научно доказано, и все пак като цяло чисто поколенчески сякаш жените са все по-хубави, а мъжете все по-пасивни.

# 1 003
  • Обран бостан ;)
Ами действайте.
След като може да сте на върха на големи фирми, да ръководите големи колективи, какъв е проблема да сте активната страна във връзката.

Знаете как става (или поне така твърдите) - приложете го и сте уредени  с харен мъж.  Wink

# 1 004
Единствената причина да поискам такъв харен мъж е, ако е много хубав, може да ми роди деца, да ги гледа след това през повечето време и да върти домакинство с моя помощ, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт