Защо хората се разделят толкова лесно в днешни дни?

• 38 459
  • 1 329
  •   1
Отговори
# 1 260
  • Далечният изток
Скрит текст:
Ех, нерадостната съдба на мъжа, пишещ в бгмама !
Тамън се настроих по девиза на форума ("По-добре сам/а, отколкото зле придружен/"), и то тенденцията се обърнала.

"Всяка заповед/желание е предпоследна/о" би звучало по-резонно.
Относно зависимостта - много се обърках. Докато мечтаехте за независимост от мъж, сега вече мечтаете за зависимост.

Е, нищо де. Мечтите са безплатни. Можете да мечтаете колкото си искате. Wink
Защо постоянно слагаш всички жени под общ знаменател? Някоя иска да е зависима, друга да е независима... Ние сме различни хора все пак.

# 1 261
Aнонимис, по-голям кавалер няма от мен.

Посмали, Манго!

Примерът ти с колата е много добър, толкова показателен. Ха дано с таз надъхана за кола мОма ви потръгне заедно, ама надали.
Пичове, много ме кефите! Представям си ви, наизвадили тефтерите, и драскате там, отмятате, броите, пресмятате. Може би даже нещо като каталози притежавате…

# 1 262
  • Обран бостан ;)
Скрит текст:
Скрит текст:
Тамън се настроих по девиза на форума ("По-добре сам/а, отколкото зле придружен/"), и то тенденцията се обърнала.

Относно зависимостта - много се обърках. Докато мечтаехте за независимост от мъж, сега вече мечтаете за зависимост.

Защо постоянно слагаш всички жени под общ знаменател? Някоя иска да е зависима, друга да е независима... Ние сме различни хора все пак.

Къде прочете "всички" ?Anguished

# 1 263
  • Далечният изток
Скрит текст:
Скрит текст:

Къде прочете "всички" ?Anguished
Там, в онова, което си го скрил.
Говориш за жените, не за Джеймс предполагам.

# 1 264
Не съм забравила за боклука, Бънде!
Дал си дума. Joy
//
Да ме издържат не държа, но да прояви мъжественост и да ме глези нямам против. Жестове, отношение, романтика. Пък жената като се почувства добре, отпусне се и тя връща жеста.
Нали се разбрахме, че няма равни в любовта.
Единият дава едно, другият друго.
Да ми чака да извадя 50% да си плащаме сметката винаги или да се редуваме да плащаме, чистим, нам кво, няма нужда. Довиждане.

# 1 265
  • Out of the Mix
Босилчето тя...амалебебожкеймой, бе. Joy

Мне, просто се събирам с непушачки вече, просто е.
Под "събирам" имам предвид за постоянна партньорка.

"Търпят" и искат още и още, нема се плашиш.

Викаш ти си падаш по мунчовци и мърлячи.
Епа, твой избор.

Отново не позна, а именно -> тя ме успокоява с женствеността и нежността си, по-спокоен, лежерен типаж е, а аз я мотивирам и вдъхновявам с решителността, силния характер, енергията и огнената си натура.

Дрънчи, "манго", можеш да казваш на безличното си мъжче. Joy

# 1 266

Отново не позна, а именно -> тя ме успокоява с женствеността си, по-спокоен, лежерен типаж е, а аз я мотивирам и вдъхновявам с решителността, енергията и огнената си натура.

Дрънчи, "манго", можеш да казваш на безличното си мъжче. Joy
Знам, че съм страшна и "странна" за такива персонажи като теб тип мини нарцисче, но не е лошо на 40 да пораснеш малко и да приземиш.
Никоя жена със силен характер, интелект (особено и с добър вид) няма да ходи по теб да те боготвори или да я вдъхновяваш с кое беше – енергия нам кво. Тя има собствен свят, енергия и двигател в живота, тя е себе си, дали ще си ти или друг, нейният живот не се определя от нечие мъжко благоволение или крал-слънце.
//
Зрелите и осъзнати хора се събират, защото си носят вдъхновение един на друг, достатъчно уважават и ценят личността на другия, един на друг – единият е също толкова на ниво обожествяване, колкото и другия.
Ментори, учители, пастори знаем къде и за кого.
Този маниер на даскала да ги учиш, да им показваш пътя и истината и живота, говори за дълбоки комплекси и липси. Да покровителстваш и да им казваш кое е правилно. За тях. Незряло поведение на 40-годишен мъж. И това съвсем добронамерено и без пари ти го казвам Simple Smile
За този сеанс щеше да платиш минимум 100-тачка.
Не че ще га дадеш, де. Извинявай, забравих, че и терапевтката трябва после да ти даде 100 кинта. Че си я огрял с присъствие.

# 1 267
Тююю, човек вече и с примери от приказките не може да си послужи, всичко лично се приема, братче. Кавалер та дрънка! Скъпо ш та продам, добре, разбрах. Минаваш без тийм билдинг.

# 1 268
Патрик Бейтман от бг-мамата. Smiley

# 1 269
'Постоянна'-та партньорка колко да е постоянна, Ревоукър?
3,4 уикенда се виждате, или повече?
Или търсиш Жената за това постоянство, ама някак все случайно не попадаш на нея?

# 1 270
Ще пиша по темата, тоест отговарям на първия пост, че толкова много страници няма как да прочета сега
Прави ли ви впечатление колко много разводи и раздели има ежедневно? Кое ги налага и защо двойките с лека ръка го допускат, дори при наличието на деца?
Защото хората се чувстват независими, свободни и самоуверени да търсят щастието си. Защото гледането на деца в нефункционираща семейна среда създава лош модел за децата.

Обаче нали не мислите, че преди, когато поради социалните, икономически и религиозните норми разводът и разделите са били почти невъзможни, хората са били много по-щастливи във връзките си отколкото днес?

Наскоро видях едно видео, в което научих, че в брака побоят над жената е бил напълно допустим, май беше някога си в Англия, ако жената е непослушна и пръчката е по-тънка от пръста на мъжа. И това не е било изключение, а правило често в семействата.

# 1 271

Защото хората се чувстват независими, свободни и самоуверени да търсят щастието си.
Ей това като го видя и чуя, и направо... Rolling EyesSatisfiedSatisfied
Абе хора, слезте на земята, никой не ви е обещавал Рая тук. Помислете и вие какво давате за щастието на другия. Ми сигурно и той "го търси". Ама то не е гърне с жълтици дето стои някъде и нас чака. Сами трябва да си го направим.
Всъщност на мен лично ми е все едно кой как ще приеме такава гледна точка, защото реално тия "търсещите щастието" сами себе си обричат на вечно лутане и серии разочарования.
А иначе напоследък ми прави впечатление една много гадна, досадна тенденция сред по-младите мъже - нямат никакво възпитание в кавалерство - ей с лакти се ръчка и бута да мине напред, да не се мине случайно някоя женичка да го изпревари. Грозно, та дрънка. Това от семейството и майчетата им най-вече идва.

# 1 272
  • sofia
А, бе, що все майките са виновни за възпитанието на децата?!

ПП: да не вземе сега някой да отговаря на тоз въпрос 🤣🤣
Последното изречение от горния пост ме "раздразни"

# 1 273
Степфордската съпруга много ѝ се връзвате.

# 1 274
Ами честно да ти кажа, виждам го доста често нагледно. Малко детенце на около 3. В магазина усмихната касиерка решава да го закачи, защото явно го познава или просто обича деца "Здравей, как си?" Онова мълчи и гледа намусено. Ок, да кажем, срамува се. Ама майка му и тя не реагира, бе. Мълчи и гледа тъпо. Ами ако майка му в тия моменти не му обясни, че се поздравява, кой да го направи.
В блока ни живеят доста деца, ами вижда се кой си е направил труда да ги научи ПОНЕ да отговарят, когато възрастен ги поздрави. Да не говорим, че мен откак се помня ми бяха втълпили, че първа трябва да поздравявам по-възрастни познати. Аз съответно и моите деца.
Същото е и с другите неща - майчицата като гледа благосклонно как синчето й се бута и си "отстоява правото и реда" пред момиченцата, на които нищо няма да му стане, ако отстъпи - е, как да се научи.

Общи условия

Активация на акаунт