Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 91 (м. юни и м. юли)

• 30 565
  • 900
  •   1
Отговори
# 855
Това к класик не съм го виждал. Веднъж съм купувал от стелажа със здравословните. Ако има друго, къде да го търся. То не ,че ми е много зор. От половин година ми седи едно лидълско и още не съм го пипал.

# 856
Гущер, на азиатския щанд:

При нас е между рибите в консерва и сосове, кетчуп, горчици...А срещу него са пастети и косервирано месо. Най-добре питай при вас къде точно е, но при нас е много далече от био нещата.
В нашия Лидъл също няма кокосово мляко. Жалко.🙄
П. П. Не знам защо на етикета с цена пише "с намалени мазнини" (поне така го виждам), точно показаното Cremige е пълномасленото.

# 857

Много благодаря за линка!
Аз си харесах друга рецепта - моцарела, сварено пиле, домати и маслини. Правят се питки с тях.

Малко промених рецептата, тъй като не ми се точеше и ги направих на топки. Сложих зелен лук вместо домати и маслини. Сега се пекат.

# 858
Изтеглих месечния кантар с 3-4 дни. Резултатът ми харесва - 94 кг. и 100 см. екватор! -2 кг. и -2 см.! "Продължаваме промяната"... Joy Този във фитнеса е дори по-щедър, дава ми -2,5 кг. Simple Smile
То много трудно човек да се ориентира в размерите на различните марки и производители, но си купувам за работа еднакъв като модел панталон от Декатлон. Миналата седмица си купих L/XL ,46 размер, април XL, 48, a като цъфнах тук преди година и половина бях 3XL, 58 размер.  Сериозна работа и всичко благодарение на групата! Simple Smile

# 859
А така, браво! Аз от кога разправям че ще те правим манекен на темата теб Grinning
Ти дето стана и строен левент, ами и като си спомня с какви изследвания кацна тук... Сега сигурно се чувстваш че си пак на 20.

# 860
И аз си поръчах кантар, идва в понеделник. Ще видим дали ще се сприятелим с него Simple Smile Мисля, че ще, но пак ще пиша.

# 861
Абе чак на 20 не, щот тогава прекалено много ми се пиеше, ядеше и една друга дума, дето се римува. Stuck Out Tongue Winking Eye
Но да, яко във форма съм. Simple Smile

# 862
Е, сега си знаеш че многото ядене и пиене не са добре. Но знаеш и че пак можеш добре да си живееш и без да прекаляваш с тях. Третото може и даже се препоръчва - то е здравословно Grinning

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 14:19 от natka

# 863
  • В центъра на моретата
Кажете за пуешкото месо откъде вземате? В Кауфланд видях на промоция, във Фанастико кюфтетата са двойно на К по цена, инак от същия производител?

Румка, ако си от Варна има месарски магазини, в които продават прясно пуешко.
Иначе, замразено има в Метро на различни италианско фирми.

Относно желатина, имаше коментари преди време, че сгъстява кръвта и за хора с тромбози не е ок. Иначе, не смятам, че е за ежедневна консумация в големи количества.
За увеличаване на приема на протеин - суроватъчен, казеин. Невър го е писала нагоре в постовете.

# 864
Имаше коментари за кръвосъсирването, но ако правилно си спомням една потребителка написа че приемала желатин редовно и след известно време видяла увеличени показатели. И си направила този извод че е от желатина, но нещо публикувано някъде като изследвания или известна връзка не помня имаше ли, а със сигурност питахме. Някой помни ли дали видяхме повече информация освен нейните собствени изследвания които цитира тогава? Отдавна беше и нещо не успявам да го намеря.

Иначе си е така, не е точно това с каквото човек да си дояжда протеина всеки ден в съществени количества.

# 865
Натка, мисля, че нямаше доказана връзка. А и разликите в изследванията (по спомен) преди и след желатина не бяха чак фрапиращи.
За ежедневно допълване на протеин с желатин в големи количества никой тук не е давал препоръки.🙂
Гущер, браво!👌

# 866
Не бях сигурна, затова питах и другите помнят ли, аз помня само че се зачудихме тогава защото доста уверено заяви че е от това, но не и дали и от другаде излезе такава информация.

# 867
Не бях сигурна, затова питах и другите помнят ли, аз помня само че се зачудихме тогава защото доста уверено заяви че е от това, но не и дали и от другаде излезе такава информация.

За мен става въпрос.Уверена съм и съм сигурна, че Желатинът определено повишава тромбоцитите, след обилното приемане почти всеки ден. След като преустанових приема за една година, тромбоцитите си станаха нормални, иначе гонех 400 единици.

# 868
Ако това е така , може да пробвам да предложа. На свекърва ми не и се съсирва кръвта и е сложно за операции?
Какви количества дневно приблизително?

# 869
Подкрепям Мариета. Да, има немалко мед. статии за вредите от прекомерна употреба на желатин. Една от които е това, което тя казва.

Общи условия

Активация на акаунт