"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №67

• 22 169
  • 653
  •   1
Отговори
# 465
  • София
То и в тая тъмница може ли да се види нещо Rolling Eyes

# 466
Момичета,имам въпрос,който ме мъчи. Възможно ли е да се забременее,ако имам хроничен цистит? Вече за 3ти месец подред,когато ми наближи овулацията и се започва цистит. Не съм ходила на изследвания,защото и двата пъти ми минаваше от червена боровинка за два дни,но вече ме измъчва и ще ходя да си пусна стерилна урина. След като сме правили опит за бебе,мога ли да пия някакво лекарство с червена боровинка и има ли опасност,ако забременея да стане някоя беля заради цистита? Най-странното е,че сутрин до след обяд имам ужасен сърбеж и позиви за уриниране,а вечер всичко отминава. Вече имам чувството,че полудявам 😅

# 467
Момичета,имам въпрос,който ме мъчи. Възможно ли е да се забременее,ако имам хроничен цистит? Вече за 3ти месец подред,когато ми наближи овулацията и се започва цистит. Не съм ходила на изследвания,защото и двата пъти ми минаваше от червена боровинка за два дни,но вече ме измъчва и ще ходя да си пусна стерилна урина. След като сме правили опит за бебе,мога ли да пия някакво лекарство с червена боровинка и има ли опасност,ако забременея да стане някоя беля заради цистита? Най-странното е,че сутрин до след обяд имам ужасен сърбеж и позиви за уриниране,а вечер всичко отминава. Вече имам чувството,че полудявам 😅

Според мен за собствено успокоение е хубаво да пуснете стерилна урина и микробиология, понякога и вагинални инфекции дават симптоми на цистит а отделно споделяте и за сърбеж, така че лично аз бих пуснала за всеки случай. Относно червената боровинка, не мисля, че би навредила по време на опитите, но все пак не съм медицинско лице, така че е добре да се консултирате допълнително.

# 468

Пуснете стерилна урина. Може да правите така наречения “цистит на младоженеца”. След полов акт смучете 5 гранули Staphysagria 9CH и след 15 минути - 1 саше Феманоза.

От личен опит Simple Smile

# 469
Здравейте на 12 август ми беше цикълът със 24 дни на 18 е имало проникване без да се пазим на 28 имах леко зацапване и продължава само на хартия имам главоболие от време на време и леки бодежи възможно ли е да съм бремена

# 470
Възможно е, направете тест. Главоболие има и при настъпвване на менструация.

# 471
Здравейте, дами! Казусът ми е следният:
По принцип мц ми е редовен и е с продължителност 28 дни. Този месец обаче овулирах на 21-вия ден. Днес вече е 32-ри ден вече. Имам от няколко дни бледи втори черти на тестовете. Притеснявам се дали тази късна овулация може да вещае проблеми? Имате ли опит? И в случая г.с. от първия ден на цикъла ли следва да се броят или от 14дни преди овулацията?

# 472
Моето 10-месечно бебче е от овулация на 21-ия ден

# 473
Звучи обнадеждаващо! Благодаря!
А как броихте г с?

# 474

Здравейте възможно ли е да е положителен имам 8 дни до мц

# 475
Не, отрицателен е. И е твъъъъъърде рано за тестове .

# 476
Звучи обнадеждаващо! Благодаря!
А как броихте г с?

Според овулацията. Не ми се занимаваше да обяснявам, че съм си следила овулацията и че знам точно кога е станало, та направо казах, че цикълът ми е дошъл две седмици преди потвърдената овулация. Измерването с ехограф показа същата гестационна възраст

# 477
Здравейте, дами! Казусът ми е следният:
По принцип мц ми е редовен и е с продължителност 28 дни. Този месец обаче овулирах на 21-вия ден. Днес вече е 32-ри ден вече. Имам от няколко дни бледи втори черти на тестовете. Притеснявам се дали тази късна овулация може да вещае проблеми? Имате ли опит? И в случая г.с. от първия ден на цикъла ли следва да се броят или от 14дни преди овулацията?

Г. С. се борят след седмия ден, от първия на м. ц. независимо от деня на овулацията.

# 478
Здравейте! Пиша тук за пръв път тъй като съм доста объркана.
Правихме опити този месец около оволацията ми(5.08). Не съм правила тест за овулация , а според приложението което използвам за следене на м.ц.
С редовен цикъл съм във всяко отношение от към дата, продължителност и всичко. Винаги, винаги ми е вървяло по 6-7 дни, като естествено на седмия вече са само зацапвания. Този път обаче ми дойде 2 дни по рано , т.е. на 19.08. , но продължи само 2 дни до реалната дата , на която го очаквах и спря. Остана много леко кафеникаво зацапване 2-3 дни и след това нищо. Посъветваха ме да си направя тест, който излезе 100% отрицателен. Никакви бледи линии и темподобни. Да, обаче на 27.08. пак имах прокървяване, минимално,  но факт. Имаше няколко капки на бельото и на салфетката. Реших, че ще ми дойде пак заради продължителността на уж приключилата менструация и сложих пак превръзката, но тя така и си остана чиста 😁 след тези капки - нито една повече. Ии така реших, че ще ходя на гинеколог. Ходих днес и при прегледа доктора ми каза, че бременност не се вижда както и никакви проблеми като кистичка или нещо друго , което би могло да даде такова отклонение,  но ме посъветва да си направя още един тест като се прибера,  ейтака за сигурност, с думите, че той най-вероятно ще е отрицателен. Така и направих, но още в самото начало имаше едно като сянка там където трябва да е втората черта ноо само като силует, без никакъв цвят и го приех за отрицателен и го прибрах, за да го изхвърля но сега , няколко часа по-късно го поглеждам и виждам, че има леко розовееща втора чертичка. ЗНАМ, ЧЕ РЕЗУЛТАТА НЕ СЕ ГЛЕДА СЛЕД ЧАСОВЕ. Но предния тест, за който споменах по-горе,  и двата са на шуърчек, дори и на следващата сутрин си беше отрицателен без никакви наченки на втора черта. Чувала съм също и, че изпарителните черти са сиви, безветни, а тази не е такава и просто искам мнение на някой с  подобен опит , според вас изпарителна ли е?
Притесненията ми са понеже съм активен пушач, работата ми не е лека ии ако трябва да изчакам следващия цикъл за да разбера, че има нещо , може да не ми е в плюс.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 20:19 от Moderator (Bubanka)

# 479
Със сигурност не препоръчвам да вземеш под внимание този тест. Направете утре кръвен ЧХГ или Sure check, но го гледайте в указаното време.

Също, да не звуча като някаква дуднеща, но да ви питам от кога правите опити. Питам, защото когато се започнат се разбъркват цикъл, продължителност и т.н. неща. Така че е нормално да има промени при активни опити. Освен това, за овулацията не разчитайте на приложения и догадки. Много малко жени имат овулация на точния ден и е по-добре да я следите с тестове. Успех ви пожелавам и дано скоро видите двете чертички! ☺

Общи условия

Активация на акаунт