опитвам се да синтезирам / събера информация и опит относно спорт, диета и други житейски екстри с ПМ.
1. Спорт - давам за пример плуване и уличен фитнес (успоредки), гледам да качвам пулс до 150-155, мнението на докторите е о.к., но идеята ми е как да се минимализира дразненето и разтягането на сърдечните кухини. При мен са по-широки и дебели стените на мускула, точно от спорт и се чудя какво и как е по-добре да се прави…
2. Алкохолът си е твърдо НЕ, защото е тежък стимулант, но позволявате ли си по 1 бира 0.500 или една чаша вино, през какъв период, ако сте питали специалисти, какво съветват?
3. За кафето чувам различни мнения, на мен ми е голяма драма липсата, но според проучването ми по едно сутрин няма проблем;
4. От спортен режим през годините бях свикнал на много червени меса и малко въглехидрати, опитвам се сега да балансирам като намаля до минимум червените меса, кача рибните, вкарам въглехидрати с нисък гликемичен индекс, кача зелените зеленчуци / фибри за калий. Някакви други идеи?
5. Добавки - стандартните са ясни, но и там трябва да се внимава с предозиране, че един минерал в повече ще бута друг надолу, магнезий пия таурат, калий от диета или Калинор със спорта, калций от млечни, витамин Ц, Коензим, Л - глутамин, Л - карнитин, Витамин К + Д, с Омегите трябва да се внимава, чета за Д-Рибоза, мнения?
Живи и здрави! 🙂