(4) Турски сериали без собствена тема в платформата

• 28 302
  • 244
  •   1
Отговори
# 15
ДГ
Рейта от вчера

начало.
Скрит текст:

Никой не очакваше че ще стане такъв хит, но уви то стана. Поздравления на екипа, но най-много на Озан и Синем. Без тях сериала нямаше да постигне този успех.
Да видим сезон 2 какво ще стане. Конкуретните канали със сигурност ще пуснат такива сериали че да дадат зор на ДГ. Сезон 2 ще е много важен за тях дали ще има дълъг живот сериала. Да му мисли сценариската. Докато Минка е там нищо добро не ги чака.
И други продукци са имали ударно начало, но след това са се проваляли. Да видим дали и ДГ ще е така.
Хубав ден.

# 16
# 17
ДГ
Изгледах финалния епизод и с буквички, и ще кажа, че достойно завършиха сезона. "Държаха ме в ръцете си" и със сценарий, и с игра, и с музика... Нямам никакви претенции към начина, по който разкриха драмата на толкова много герои и сблъсъка на два свята, който се видя, че не е само и единствено поколенчески (имайки предвид Минка, Демир, Уур).
По отношение на бъдещото развитие интересно ми е: дали Шахин ще застане зад избора си подобно на Джихан и как ще се справи с новата ситуация Наре; как ще се развие живота на Зерин, нейната съдба наподобява тази Садакат, не ми се иска да се превръща в студено същество, мислещо от тук нататък само за отмъщение; Кая и Ипек, която се е устремила да го покорява(?). И разбира се Джихан и Алия, които се опитват да спасяват всички около себе си...
По повод чаканата целувка... аз се загледах и в целувката на Наре и Шахин и ... не намирам разлика между двете. Така че клюката за Озан Акбаба ми се струва силно преувеличена. Единственото, което намирам като отклонение от началния сценарий, е че заети в личните си драми, мъжете от Албора забравиха за бизнеса си. Излиза, че само Алия работи, но и там като че ли е повече разходка из болницата.

# 18
ДГ
Какво се пише в нета

Поради липса на сцени с целувки между Джихан и Алия режисьорът каза, че желанието на Синам Унсал е да
няма физически контакт между нея и който и да е на сета, защото това е забранено и тя поставя това условие в договора и той решава да изпълни молбата ѝ. Синем каза по-рано във видеото, че не обича физическото докосване. Директорите винаги уважават желанието та всички тях и това заслужава подкрепа.
Мислим че е Озан, то било Синем 😯

# 19
ДГ
Според мен нямаше основание за никакви целувки до сцената на финала..
Джихан повтаряше многократно,че не може нищо да има между тях,но беше влюбен и се бореше да не признае…Провокираше Алия многократно да каже нещо,но тя не казваше…отричаше….чакаше той да направи крачка.Тя пък не беше сигурна…първо Мине,после Мерием…Толкова красиво го пресъздаваха…Много ми харесваше този дълъг,нежен флирт…Нямаше нужда от никакви целувки…
Съгласна съм,че целувката им не ме развълнува особено…може би не го изиграха добре….може би това,че в реалния живот си имат половинки им постави спирачки да се отпуснат….Но, целувката беше неизбежна…
Най-хубавото за мен беше,че през цялото време те се галеха и целуваха нежно без всъщност да го правят..

# 20
И аз, днес, с малки прекъсвания успях да изгледам финала и всичко, което исках да напиша, вече е казано в последните постове. Когато сериалът се появи като "в очаквайте", прегледах някакво резюме и в себе си бях решила, че пак ще бъде нещо, поредно "турско", пълно с чест /по турски/, кръвна вражда, отмъщения, изобщо турско бла-бла. Но, неочаквано, сюжетът е толкова интересен, взаимоотношенията също, всичко се развиваше плавно, естествено, нямаше какво да ме подразни или да използвам мишката. Е, някоя сцена със стрелба, известно физическо насилие може и да съм  прескочила, но те бяха пренебрижимо малко, на фона на целия 1-ви сезон. Много добър финал - за всички герои в бъдещето са оставени "отворени вратички" за развитието им, за ситуациите между тях. А те са много - и в положителен и отрицателен смисъл. Изпитвам истинско съжаление, че трябва да чакаме 4 месеца за 2-рия сезон и искрено се надявам и той да бъде толкова завладяващ както до сега.

# 21
Flowers Hibiscus ДГ Flowers Hibiscus
Едва началото на лятото е, а ето, че имам още една причина отсега да чакам с нетърпение края му.
Освен спасение от непоносимите влажни жеги, есента носи втори сезон, а след като изгледах финалната серия, определено има защо.

Напрежението на финалния епизод сякаш беше едва в края, но пък имаше отделни щрихи, които грабнаха вниманието ми - като блестяща игра и естетично издържани:
Flowers Leaves Наре и Шахин - сцената с водопада. Облекчението им, радостта, усещането за "най-после", на фона на райското кътче със синьозелена вода и дълбока следобедна сянка сред зеленината...Дори аз усетих лекота в този момент.

Animal SheepКатегоричният и непоколебим начин, по който Джихан конфронтира Садакат и най-сетне я постави на място.

Animal SnakeФизиономията на Садакат докато разплакано гледаше след Алия и Дениз-Джихан, а след това погледът ѝ се вкамени при самодоволната физиономия на Минка. Нямаше нужда от думи.

Animal Crying Cat FaceДемир, отново опитващ се да заеме ролята на злодей-отмъстител, капитулиращ пред вида на разплаканата Зерин. Определено искам и тя да го погледне с други очи. На мен повече ми харесват като двойка.

Two HeartsСцената, в която Джихан легна при Алия и Дениз. Нежността между двамата. Всички погледи, езикът на тялото между тях..

Animal Tiger2Твърдостта и увереността на Алия - истинска Албора, дори слепите ще прогледнат за достойнствата ѝ.

KissИ разбира се - не на последно място, ескалацията накрая и смутената целувка. Да, не беше холивудска, но за мен беше много по-истинска и емоционално издържана. С присъщата неловкост и треперливост на истински чувства, борещи се с хаотични съмнения и страхове. Друга целувка нямаше да е достоверна на този етап.

И така, с нетърпение очаквам да се разбере:
Sign Triangular Flag On Post Еджмел знаел ли е, че убива собствения си син и ако не - как ще се почувства ако разбере. Аз самата все още не разбирам логиката зад това решение. Нали Байбарс са убили брат му, след това Боран като ответна реакция е убил брата на Недим, но в крайна сметка те са започнали първи.
Боран вече е бил извън играта, защо Еджмел ще поръчва убийството му?

Animal Pouting CatДа видя физиономията на Минка, която всеки път щом си помисля, че не може да падне по-ниско, успява да ме опровергае.

Animal Speak No EvilДа видя дали Садакат най-после прогледна и ще промени отношението си към Алия.

# 22
Прекрасен коментар!
Мисля, че погледът на Садакат може да предполага някои бъдещи развития - не вярвам тя да прости на Мине за това изнудване. Да бъдеш снаха на Садакат не е лесна работа, но информацията, която Мине има е като "Дамоклев меч". Интересно, ако сега Алья се върне в конака как ще се развият взаимоотношенията.

# 23
Flowers Hibiscus ДГ Flowers Hibiscus
Едва началото на лятото е, а ето, че имам още една причина отсега да чакам с нетърпение края му.
Освен спасение от непоносимите влажни жеги, есента носи втори сезон, а след като изгледах финалната серия, определено има защо.

Напрежението на финалния епизод сякаш беше едва в края, но пък имаше отделни щрихи, които грабнаха вниманието ми - като блестяща игра и естетично издържани:
Flowers Leaves Наре и Шахин - сцената с водопада. Облекчението им, радостта, усещането за "най-после", на фона на райското кътче със синьозелена вода и дълбока следобедна сянка сред зеленината...Дори аз усетих лекота в този момент.

Animal SheepКатегоричният и непоколебим начин, по който Джихан конфронтира Садакат и най-сетне я постави на място.

Animal SnakeФизиономията на Садакат докато разплакано гледаше след Алия и Дениз-Джихан, а след това погледът ѝ се вкамени при самодоволната физиономия на Минка. Нямаше нужда от думи.

Animal Crying Cat FaceДемир, отново опитващ се да заеме ролята на злодей-отмъстител, капитулиращ пред вида на разплаканата Зерин. Определено искам и тя да го погледне с други очи. На мен повече ми харесват като двойка.

Two HeartsСцената, в която Джихан легна при Алия и Дениз. Нежността между двамата. Всички погледи, езикът на тялото между тях..

Animal Tiger2Твърдостта и увереността на Алия - истинска Албора, дори слепите ще прогледнат за достойнствата ѝ.

KissИ разбира се - не на последно място, ескалацията накрая и смутената целувка. Да, не беше холивудска, но за мен беше много по-истинска и емоционално издържана. С присъщата неловкост и треперливост на истински чувства, борещи се с хаотични съмнения и страхове. Друга целувка нямаше да е достоверна на този етап.

И така, с нетърпение очаквам да се разбере:
Sign Triangular Flag On Post Еджмел знаел ли е, че убива собствения си син и ако не - как ще се почувства ако разбере. Аз самата все още не разбирам логиката зад това решение. Нали Байбарс са убили брат му, след това Боран като ответна реакция е убил брата на Недим, но в крайна сметка те са започнали първи.
Боран вече е бил извън играта, защо Еджмел ще поръчва убийството му?

Animal Pouting CatДа видя физиономията на Минка, която всеки път щом си помисля, че не може да падне по-ниско, успява да ме опровергае.

Animal Speak No EvilДа видя дали Садакат най-после прогледна и ще промени отношението си към Алия.
По въпроса за Еджмел - аз не си спомням подробности, защо е бил убит от Байбарс, но имам съмнения, че точно той е стоял и зад това убийство. Съдя по последния разговор между него и Надим, те се обвиняваха взаимно, но оставиха впечатление, че не става дума само за убийството на Боран. Надим като че ли е бил въвлечен във войната с Албора против волята си и затова се опитваше да постигне примирие с Джихан. Още повече Еджмел действаше непрекъснато и заедно с Демир. Ако Надим все пак оцелее, може би ще разкаже нещо повече за Еджмел. А дали има мотиви? Според мен - да. Той е бил в подчинено положение, докато брат му е бил жив, а определено е властолюбив. Но ми се струва, че по-важната причина е Садакат и отмъщението, което изцяло владее и двамата. То бе демонстрирано накрая на епизода - обеща да изкопае ада й  с нейните ръце, които са копали неговия гроб. Така че... няма да се учудя, ако си е направил сметката и за бащинството на Боран. Жестоко е... ама този е изтъкан от жестокост и нищо чудно отмъщението му да включва унищожение на всичко свързано със Садакат, защото тя е била неговото унижение. Само едно нещо не е взел предвид - признанието на Садакат пред децата й, честността на собствените си деца и ... ума и харктера на Джихан и Алия.

# 24
  • София
ДГ
Аз нямам търпение да видя физиономията на Минка, ако Алия се върне с Джихан под ръка в конака.
Зеррин не я мисля изобщо. Затъва яко. Кая може и да отвори сърцето си за Ипек, но не заслужава да не знае за детето си.

# 25
  • София
ДГ
Какво се пише в нета

Поради липса на сцени с целувки между Джихан и Алия режисьорът каза, че желанието на Синам Унсал е да
няма физически контакт между нея и който и да е на сета, защото това е забранено и тя поставя това условие в договора и той решава да изпълни молбата ѝ. Синем каза по-рано във видеото, че не обича физическото докосване. Директорите винаги уважават желанието та всички тях и това заслужава подкрепа.

Това са пълни глупости, измислици на фенове или на недоброжелатели. Погледнете хубаво целувката, ама хубаво - Озан е със стиснати устни, а Синем с отворени. Никакъв допир, нали ????

# 26
  • София
Скрит текст:
ДГ
Какво се пише в нета

Това са пълни глупости, измислици на фенове или на недоброжелатели. Погледнете хубаво целувката, ама хубаво - Озан е със стиснати устни, а Синем с отворени. Никакъв допир, нали ????
И за мен нито Озан, нито Синем имат подобен проблем. Фенски глупости. Хората си играят по сценарий.

# 27
ДГ

Привет !
Поради "технически причини" сега изгледах последния епизод. Като за край на сезона и аз да се изкажа.
Хареса ми епизода. Както писах по-рано Еджмел се оказа поръчителя на убийството на Боран. Двамата със Садакат толкова неистово се мразят , че това което ни се разказа до момента , едва ли е цялата истина.  Мисля че не е знаел че е баща на Боран , иначе щеше да използва това в борбата си за Албора.
Наре и Шахин -  прекалено бързо се зарадваха и  се ожениха. Озкан още не е  погребан , както се казва  и те сватба вдигат. Няма да завърши добре тази работа. Еджмел и  Фидан само за Наре питат. Най-много да я накарат да иска своя дял от Джихан и така да станат по-силни от него.
Зерин , няма повече накъде да потъва. Страхлива и малодушна си е . Дава гръмки обещания на Демир , остава и да ги спази.
Минка си спечели такъв враг във лицето на Саддакат , че свят ще и се завие. Когато изприпка при Еджмел и няма повече козове , тогава ще се сблъска с проклетията ѝ. И детето ще ѝ вземе и набързо ще  я  "изпрати"  да си ходи.
Алия пък си спечели съюзник /поне в някои ситуации/, но това не значи  , че Садо няма да и пили нервите. Представям си реакцията ѝ, когато види Алия и Джихан в едно легло. Не ни показаха много от Боран , но мястото на Алия е точно до Джихан. Хареса ми , че тя го събуди от  онзи "зимен сън" в който беше потънал , в личен план. Накара го да поиска нещо и за себе си и да се бори за него.
За целувката - супер си беше. Едва ли някой си е мислел , че ще се награбят тия двамата.  Агата едва  призна , че я обича и то под угрозата да я изгуби завинаги.  При така стеклите се обстоятелства /жената на брат ми/ ,  и при тези обичаи , на обществено място , не съм очаквала проявата на кой знае каква страст. На този етап - толкова и такава целувка.
За мен финала си беше хубав, песента също.
Чакам ги отново  есента , с повече интриги и още много тайни. Не знаем още кой е бащата на Алия , а и Мерием сигурно ще ни уважи с присъствието си , поне за кратко.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 23:29 от Kami_J

# 28
Мисля си за някакво евентуално развити от сорта - Мине разбира, че детето е момиче, или пък ражда, но може и да не оживее, но пак си има момиче на фона. Винаги е трудно в началото на бременоста да има 100 % гаранция за пола. Много сполучлив финал. И аз чакам Мерием, не би трябвало да е с дете от Джихан, защото на сватбата беше с червения пояс на "девствеността", но ако преди това е била с Джихан, кой ще знае дали е истина или не.

# 29
Цитат
... Не ни показаха много от Боран , но мястото на Алия е точно до Джихан. Хареса ми , че тя го събуди от  онзи "зимен сън" в който беше потънал , в личен план. Накара го да поиска нещо и за себе си и да се бори за него.
За целувката - супер си беше. Едва ли някой си е мислел , че ще се награбят тия двамата.  Агата едва  призна , че я обича и то под угрозата да я изгуби завинаги.  При така стеклите се обстоятелства /жената на брат ми/ ,  и при тези обичаи , на обществено място , не съм очаквала проявата на кой знае каква страст. На този етап - толкова и такава целувка.
За мен финала си беше хубав, песента също.
Hands Plus1 Heart Eyes
Аз продължавам да умувам над въпроса, защо Садакат се бои, че Еджмел ще отнеме внука й Дениз. И за какво отнемане става дума. Не би трябвало това да е възможно по законов ред, Дениз си има жива майка.
Възможните отговори според мен са два:
1. Дениз е най-големият внук и сл. наследник на клана Албора. А наследството се предава по мъжка линия, в случая - не Садакат и Джихан, а Еджмел (като опекун) става глава на Албора и собственик на земите, заради които са всичките войни (по думите на Кая). Отмъщението му като възвръщане на положението в клана и изгонването на Садакат ще стане реалност. Това при условие, че не е знаел, че Боран е негов син. И никой не може да докаже, че той е убиецът му. Сравнително мирен вариант за разместване на пластовете в Албора.
2. Но ако е знаел и  унищожил свидетелството за греха си и напъждането си от конака, страховете на Садакат и другите са за живота на Дениз-Джихан. И мисля, че точно от това всички се боят. Тук стои въпросът, може ли един баща да убие сина си, самият той се оправдаваше, че обичал само него от Албора. Ама този същият Еджмел тласна младата Садакат в пропастта, когато разбра, че е бременна, което означава, че няма никакви сантименти и децата са само средство за реализиране на собствените му отвратителни цели (което демонстрира и по отношение на Зерин и Шахин). За него женитбата на Садакат за брат му е било "изкопаване на гроба му". Финалните му думи са: "Няма да ти се получи леко да ме изгониш зад вратите на конака", "идва твоята сянка". А сянката е символ на тъмната част от човека, която той не приема и се опитва да избяга от нея (според К.Юнг).
Така че... мисля, това ще е главният конфликт, около който ще се движи действието и по-нататък. В него буквално е засмукан като в черна дупка живота на всички герои. Алчният, отмъстителен и не се спиращ пред нищо Еджмел и страховете на Садакат. Абе ... ще вземе да ми се избелва Садакат в сравнение с Еджмел. Smiley

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 08:08 от Katya_I

Общи условия

Активация на акаунт