(4) Турски сериали без собствена тема в платформата

• 28 493
  • 244
  •   1
Отговори
# 150
Алекс, какво гледаш петък бе душа? Sweat Smile

Този новия тийзър на НАУ е наистина УАУ като тема, наистина се чудя тези хора много ли го мислят сценария!? Няма да издържи е ясно, защо залагат тогава?

Последна редакция: нд, 14 сеп 2025, 01:21 от ThankYou

# 151
  • Кърджали
ThankYou, със сигурност не е Шербета /те по едно време ми допадаха до някаква степен, но после прекрачиха някои мои граници, сега гледам съвсем са се оляли, та съвсем ги отписвам./
Аз си харесах едно предаване в ютуб, тръгнаха от видео и аудио подкаст, от миналата година и предаване направиха - Мъжете от приказките. Много готини момчета /за мен са си момчета, едното е 15 години по-малко от мен/, приятни, забавни, интелигентни, емпатични. Предаването е под формата на разговори с публиката, страшно ми пълнят душата .До утре сутрин мога да ги хваля аз тях. Та те пускат предаванията си в петък вечер в ютуб и  вечерта е резервирана за тях безусловно. Дори от известно време се захванах и да ги превеждам, но не съм споделяла тук май линкове, защото не знам колко би предизвикало интерес.
Отделно от доста време следя и едно предаване на тема човек, мозък и какво ни кара да действаме по този или онзи начин...
Та тъй, този сезон съм се преориентирала към ютуб.

# 152
Да споделя и аз какво съм си харесала от новия сезон:

Понеделник:
Аз съм Леман ми изглежда, че ще бъде интересен, но предвид, че NOW  са безкомпромисни не вярвам че ще има даже нормален край.
Другият на ТRT (нещо с деца беше в заглавието) също обещава нелоша история и по има вероятност да се пребори, защото със сигурност ще продължи повече от 4 епизода.

Вторник:
Ако Очите на Черно море продължава така, някой от старите ще отпадне. На мен историята за сега ми хареса. Очертават се още доста скрити тайни от миналото да изскачат и да са от значение за съдбата на героите. Може да се получи доста интересно.
 Ревност ми е фаворит, само че като се запознах с произведението по което е писано се опасявам дали турския зрител ще го приеме.

Сряда:
Оставам твърд фен на Изоставени/Sahipsizler

Четвъртък:
Наследник- зовът на корените. Ще го погледна, но нямам особени надежди. Твърде познат и предвидим ми изглежда сценария. Ще им дам шанс да ме опровергаят.

Петък:
Това море ще прелее - трея ми хареса, но не разбрах много историята за какво точно иде реч

Неделя:
Измамници - много оплетени сюжетни нишки, типично за Сема, да видим дали ще повтори успеха.
Другите, които още нямат твърд ден:
 Плодородни земи - нищо с Енгин не съм гледала до сега. Да видим дали тук ще успее да ме накара да го харесам.
Непознат в огледалото - напомня ми австралийския Завръщане в Рая, може и да ми хареса
Аз съм майка ѝ (не съм много сигурна в заглавието) също на пръв поглед обещава хубава история, силен женски образ - да видим.

# 153
Здравейте, знаете ли защо спряха излъчването на Преродена/ Бахар по БТВ Лейди? Има ли някъде качени епизоди с бг субтитри?

# 154
Защото БТВ си решават какво да правят и сега на негово място дават последния сезон на Рибарче.

# 155
# 156
Очите Карадениз
Гледам разни клипчета от този сериал, ами заплених се... отдавна не сме гледали жената да изкаже чувствата си, и то по този чист начин, а не да се залепи за устните на избраника 🙂 Щели да се местят и в Ризе, надявам се получат желания успех, доста си подхождат и двамата главни 🙂

https://youtu.be/jDjf_scGT14?si=lAuPC_kWyGsQcztn

# 157

От много време не съм писала, но новата роля на Акън Акъньозю и завладяващата му игра ме предизвикват да споделям. Не знам дали ще е интересно, но направих малко резюме на епизод 2 на "Престолонаследник". Разказват приказка, която само в някакъв измислен свят може да се случи и въпреки това го правят убедително. Точно така работят турските сериали: хем пълни с абсурди и преувеличения, хем се гледат на един дъх, защото актьорите играят с пълна вяра в историята и карат зрителите да повярват. Сериалът продължава да изненадва с темпо и смели сценарни ходове. И все пак – актьорите и режисурата я превръщат в убедителна драма.
Точно тази смесица от хаос, емоции и силна актьорска игра прави „Престолонаследник“ труден за откъсване.

Скрит текст:
#Veliaht (Наследникът)

📝 Историята

Сюжетът проследява борбата за наследството на Зюлфикар Карслъ, чиято автогара е печеливш, но мрачен бизнес – там се превозват не само хора, но и всякакви стоки, законни и незаконни.
*Деря (дъщеря) иска да докаже, че жените могат да управляват, но в мъжкия свят на Истанбул, но никой не я приема сериозно.
*Зафер (син) истинският наследник, живее в свой измислен вътрешен свят – травмиран от убийството на майка си пред очите му.
Баща му го е оженил за Рейхан (снаха), но това е брак без истинска връзка и бъдеще.
Предстоят избори за нов управител на голям бизнес център - автогара Есенлер. Есенлер не е просто автогара, а град в сърцето на самия Истанбул. В този изпитателен момент от живота на семейство Карслъ се появяват двама нови герои:
*Тимур – млад механик със златни ръце, който се бори с дълговете на баща си-комарджия. Срещата му със Зюлфикар ще промени му – харизмата и честността на момчето впечатляват стария властелин.
*Яхя – племенникът, който се връща в града, за да си отмъсти. Като дете е видял как Зюлфикар убива баща му. Сега иска да завземе трона.
Началото е сложно и динамиката е ясна:
- Зюлфикар е обречен от болестта си. Търси нов доверен човек, който да представи като наследник.
- Тимур спасява Рейхан от мафиоти и така печели доверието му.
- Решението е взето: Зюлфикар иска Тимур за наследник.

🎭 Основен каст
*Зюлфикар (Ерджан Кесал) – бащата на семейство Карслъ и владетелят на автогарата. Убеден е, че синът му Зафер не може да поеме бизнеса и започва да търси нов наследник.
*Яха (Еркан Колчак Кьостендил) – воден от жажда за отмъщение, влиза в семейния бизнес.
*Тимур (Акън Акинозю) – жизнерадостен младеж, който работи като автомеханик, за да издържа майка си и сестра си. Очаква го светло бъдеще – именно той може да стане наследник на империята Карслъ.
*Везир (Тансу Бичер) – дясната ръка на Зюлфикар, изпълнява най-важните му задачи.
*Зафер (Бора Акаш) – синът на Зюлфикар, психически нестабилен след детска травма.
*Деря (Хазал Туресан) -  амбициозната дъщеря, която управлява част от бизнеса и мечтае сама да наследи баща си.

🤔 Любопитно
Кратко значение на имената на героите:
*Зафер (Zafer)* – от арабски, означава победа, триумф.
*Яхя (Yahya)* – арабско име, еквивалент на Йоан; означава живот.
*Тимур (Timur)* – от тюркски, значи желязо. Символ на сила и устойчивост.
*Везир (Vezir)* – титла от османско време, означава съветник, министър, управител.
*Рейхан (Reyhan)* – от арабски, означава босилек - символ на свежест, благословия и чистота.
*Даря (Derya / Darya)* – от персийски, значи море. Символизира дълбочина и простор.
*Зюлфикар (Zülfikar)* – легендарният меч на Али (зетът на пророка Мохамед). Името е символ на смелост, справедливост и сила.

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК – резюме на 2 епизод

Тимур, доведен в имението като наследник, все още не може да проумее съдбата си. За света и семейството си той е мъртъв – дори вече е „погребан“. В новото си семейство обаче също не е желан. Решенията на Зюлфикар предизвикват напрежение, а Рейхан играе опасна игра на два фронта – като съпруга пред обществото, за игра на снаха в къщата.
В семейство Карслъ цари пълен хаос – интриги, недоверие и борба за власт. Рейхан приема брака само заради помощта, която Зюлфикар оказва на брат ѝ в затвора. Тимур е притиснат в ъгъла – изборът му е между смърт и… друга форма на смърт. Той избира живота, но цената е тежка – двойствено съществуване.
Сюжетът се заплита с екшън, интриги, лъжи, насилие, смърт, фалшиви бракове и тайни, които тепърва ще излизат наяве.
И само един блестящ Акън прави хаоса още по-завладяващ.
#Veliaht

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 11:11 от DeniAra

# 158
Обзор на изминалата седмица:
Очите Карадениз Харесва ми историята, която е много богата на събития и се развива бързо. Кастът е страхотен, Йозге за сефте ми харесва.

Ревност/Завист Много ми хареса, голяма психологическа игра и сблъсък на воли. Трудно ще оцелее, сюжетът не е за широката публика.

Деца от рая Хич не беше лош първия епизод, но малко пренаселено откъм герои и странични линии. Ако го карат по-стегнато може и да задържи интереса ми.

# 159
Някой гледа ли ДГ с руски превод в ефир?

# 160
# 161
ДГ каква простотия наприви сценаристката в един епизод гръмна Минка и съживи Боран. Вече не си заслужава да се гледа.
Благодаря!

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 00:36 от didanka73

# 162
  • Кърджали
Sahtekarlar/ Измамници
трейлър към епизод 1 с бг превод
https://videa.hu/videok/film-animacio/1-CUa4YyDo76E2wwqj

Качеството на партньорството между Сема Ергенекон и Али Билгин си личи. Ще се наложи да си затворя очите за неприязъмта си към Бурак Дениз, реваншират ми се с Халюк Билгинер.

# 163
Здравейте!
Ако някой ще гледа ДГ с руско озвучаване моля за линк!
Благодаря предварително от ❤️

# 164

Общи условия

Активация на акаунт