(4) Турски сериали без собствена тема в платформата

• 28 146
  • 244
  •   1
Отговори
# 75
То няма да има превод на втори сезон.

# 76
  • Кърджали
Съвсем логично е превода на втория сезон да не се прави, на никой не ми трябва беля на главата, БТВ вече са носители на авторските права. Нерон сигурно ще продължи да си пуска автоматичния превод...

# 77
Мисля че и автоматичен няма да пуска. Но се изненадах колко бързо го купиха че и сега ще го пускат. 😁

# 78
Не може да съм единствената, която реагира така на новината.. Много ме е яд! Миналата година го направиха с Aile, после с Шербета, сега и с Далечен град. За тези от нас, които са проследили дотук в оригинал, това не е добра новина. В БТВ и всички останали телевизии не излъчват цял епизод, а го разбиват на части, съответно ще мине цяла вечност докато стигнат до края на сезона дори, да не говорим за често неподходящите актьори, които дублират любимите персонажи и направо развалят сериала.
Защо измислиха тази глупост да не се разрешава да се превежда, писна ми вече от неприятни новини!

# 79
Ами заради тъпите реклами - един оригинален епизод, разделен на 2, на 3 по-често, с 15 минутни реклами.....

# 80
  • Кърджали
Защото има едно нещо, наречено авторски права..Канала плаща понякога и милиони (някои, особено хитовите, сериали са много скъпи). Така че после са си в правото да забраняват всеки друг превод .
То той всъщност и без даден сериал да е закупен в България, също не е разрешен ( принципно законите за авторското право разрешават откъси по няколко минути в най-оптимистичният вариант). Ако не е закупен в България просто носителите на авторските права ако любителски превод им е попаднал в полезрението също могат да изискват клипа да бъде свален ( и го правят без да се церемонят).
И са си в правото. Хвърлен е труд, давани са пари. Трябва да се цени

И рекламите, колкото и да са досадни, си трябват за да се изплатят парите похарчени за продукцията.  Да се режат сериите е напълно нормално, това на турците в ненормалното, не може един епизод да е по-дълъг от кино филм. Иначе помня времето когато сериалите им бяха с нормална продължителност, и там тогава беше така - между безкрайно дългите реклами може и да поглеждаш сериала ...

# 81
Аз ще си гледам и по бтв пак 1 сезон ( стига да не е с гадни дразнещи гласове) и 2 сезон ще си гледам , с превод / без превод пак ще го гледам. А иначе относно Мерием със сигурност идва в 2 сезон. Понеже сериала е вдъхновен от ливанския Ал Хайба, там Мерием се появява в 2 сезон. Тяхната Мине умира в техния 3 сезон заедно със сина си. Ще видим тук как ще е . Според мен с Мерием няма да е много интересно. Мине за мен е много дразнеща и задържа вниманието.

# 82
  • София
То няма да има превод на втори сезон.
Разбрах, че ще има, но къде ще се качва, още не е обявено.

# 83
може да има превод, но може бързо да се трие нали вече Бтв има правата на сериала.

# 84
И аз мернах в група във фб, че ще има превод. Дано! За часове да е, но да можем да си гледаме.
Разбирам бтв или другите телевизии, но наистина е много неприятно това спиране. Айлето така и не го догледах, защото забравих до къде бях стигнала, а с бг дублаж вече ми е адски неприятно да гледам. То е един патос, че ми става зле. Попадах на Присъда по някоя телевизия, ами много е гадно. Искам да си чувам актьорите, да си чета субтитрите и това е. Та да, мрънкам и аз от тези работи със свалянето на филми, колкото и да разбирам причините.
Починал е бащата на Кая / забравих му истинското име/. Имаше клипове и видях повечето от ДГ на поклонението. А плътно до него седеше Кадир, явно са наистина близки.

Иначе до като чакам Ешреф и ДГ, гледам Неразцъфнали цветя. Тежък сериал, с доста небивалици, но става. Едното момиченце, което участва в ролята на Сонгюл, играе като звяр! Има много потенциал в нея.
Видях, че са качили и последните епиоди на Лейля, но още не съм ги пускала.

# 85
  • София
може да има превод, но може бързо да се трие нали вече Бтв има правата на сериала.
Зависи на коя платформа ще се качва. Мисля, че ТВ-те нямат достъп и контрол до всички платформи. Може и да греша.
Днес май са започнали снимките на сезон 2. Дано Атакан Й. да има време да се съвземе от драмата в личния си живот. Успех на сериала!

# 86
ако ги качва на неговия сайт не знам дали Бтв ще могат да ги изтриват. Някъде четох че може Атакан да се присъедини няколко дена по-късно. И че почва на 15ти и влизат още две героини и че едната може да е Мерием.

# 87
  • София
ако ги качва на неговия сайт не знам дали Бтв ще могат да ги изтриват. Някъде четох че може Атакан да се присъедини няколко дена по-късно. И че почва на 15ти и влизат още две героини и че едната може да е Мерием.
За Атакан писаха, че ще се присъедини най-рано в петък.
За Мерием и аз четох.
Снимките започнали в Истанбул и се местят после в Мардин.
Имението в Мардин вече е готово.

# 88
Аз съм Леман

Един от малкото сериали, който очаквам с нетърпение.... Участват Бурчин Терзиолу, Селен Шекерджи и Таянч Айайдън. След обвинението за сексуален тормоз, той днес е бил отстранен от продуцента. Готви се за съдебна битка човека. Между другото същите новини се дочуха и за Мехмед Ак от Бахар, чудя се вече какво става в таз' пуста Турция.

# 89
За мен тук има нещо гнило, като знаеш че този човек нещо е направил, защо чак сега??? Когато вече имаше още два проекта след тозлуяка нещо не е както трябва.... За мен е евтин но гаден пр за този нов сериал.

Общи условия

Активация на акаунт