(4) Турски сериали без собствена тема в платформата

• 23 220
  • 223
  •   1
Отговори
# 195
  • Дубай
И аз много харесах "Това море ще прелее"
Интересно започна историята, екшън, драма, комедия, отмъщение, любов от  всичко  има в тоя сериал и ако продължат така, ще наберат аудитория.

# 196
Любов няма как да има както другите сериали при другите канали. Това е националната им телевизия това е рядкост.

# 197
  • Кърджали
Не знам какво и как ще бъде, но засега е много добро. И музиката /основно гръцка музика, между другото,  не знам кой се занимава с това, но наистина е добър избор/, и играта, и историята. Двойките лека полека се очертаха, на мен любими са ми Елени и Оруч.
Като казах Елени, Ава е страхотна актриса, голям талант. За мен не е новина, аз си я харесах още в "Имам проблем", но тук е още по-блестяща.

# 198
  • Дубай
ТБД
Че е по държавния, факт, да ти кажа имат  изявени двойки още от 1ви епизод, сега как ще покажат любовта, ясно е, че няма да видим кой знае какво, но аз и не държа на това особено... Не, че ще върна по-горещи сцени, но не ми пречи ако ги няма,  щом история върви последователно и улисващо. Засега на мен морето ми е фаворитът за този сезон

# 199
Дениз ми е все така скована. Вероятно затова е избрала trt. Лед лъха от нея.

# 200
И на мен Морето ми е фаворит. И съм склонна да го обсъждаме в тази тема. Не знам дали за Улаш или Дениз има друга, за младите актьори не вярвам.
Аз си го чаках този сериал заради Улаш- стана ми много симпатичен след като гледах "Първи и последен" и летния с Деврим Озкан, дето го спряха. Бях го харесала първо  историческия за Барбароса, но там пропагандата ми дойде в повече и го спрях.
Та очаквах да видя как ще е  в "Това море ще прелее" и съм очарованаа. Едно чудно съчетание на драма, хумор, обич, неземно красиви пейзажи и хубава музика. Предполагам има и нещо друго, което просто залепи за сериала много зрители, включително и мен- темата за дъщерята и родителите и е докоснала душата на публиката. Дъщеята, която търси и ще намери майка си и баща си и съответно родителите, разделени като млади, които мислят, че детето им е починало при раждането, ще разберат, че е живо... Heart Това ще е едновременно голямо щастие  и голяма драма.

След всякакви истории за триъгълници, петоъгълници и т.н. това е просто глътка свеж въздух.
Немаловажен е и чарът на Елени, идеята да е осиновена от гръцко семейство, изобщо- много добри хрумки. Двойката и с доктор Оруч също е вълнуваща. Оформят се и други. Аз не страдам, че няма да има по-горещи сцени по държавния канал.
Има и хумор в сериала, даже се усеща една лека самоирония за нравите по турското Черноморие и не ги възвеличават. Има съчетание на драма и лекота- може би това е част от магията на сериала.
И доколкото мога да си превеждам в Х- има много постове за топлотата и очарованието в отношенията между Елени и Адил, дъщерята и бащата. И браво на кастинг екипа- има прилика между двамата, много добре са ги подбрали емоционално и физически. И в реакциите си приличат. Blush

И аз се умилявам, като ги гледам.Blush
А Есме, героинята на Дениз Байсал е потисната, тъжна, не показва емоциите си. Ясно е защо и предполагам ще разцъфне с развитието на историята

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 11:35 от oncee

# 201
  • Кърджали
Това е нещото, което ме привлича към черноморските сериали. Винаги сред репликите има хумор, самоирония /помня че първия път като гледах "Ти разкажи, Черно море" се чувствах като с биполярно разстройство - ту си изплаквах очите, ту се заливах от смях/. И сега и тук вкараният хумор в репликите е една свежа глътка, която прави сериала още по-привлекателен.

# 202
За това новото море само ще предупредя да нямате големи очаквания, като ги знам тези сценаристки и как из нищото оставят историята си и напускат😤

Аз пък дойдох да обсъдим актьорите с наркотици в кръвта, в шок съм от някои от списъка🫣

# 203
  • Кърджали
Аз съм свикнала да се разваля историята по някое време, ама сега докато е още хубава и всичко върви наред, ще му се радвам... После ще му мисля ... Засега съм включила на оптимистичен режим. 

# 204
За това новото море само ще предупредя да нямате големи очаквания, като ги знам тези сценаристки и как из нищото оставят историята си и напускат😤

Аз пък дойдох да обсъдим актьорите с наркотици в кръвта, в шок съм от някои от списъка🫣
Изключително разочарована останах за Бириджик ,ама изключително.Вече не мога да я гледам със същите очи.Каан на Пънар също .Жал ми е за нея и детенцето им.За Кубилай кръшкача не съм изненадана .Леке от класа и винаги си е бил,пък нека Хафсанур  харесва гадни публикации в инстаграм  за Дениз Джан и как бил на светлинни години от нейния плужек 😑То се видя кой къде е ,и като човек и като актьор!

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 14:07 от *Ани*

# 205
Аз и от Метин Акдюлгер не съм го очаквала 🥲

# 206
Аз и от Метин Акдюлгер не съм го очаквала 🥲
Да видим сега наркоманските  им истории дали ще се потулят  и е било нещо временно или ще ги удари сериозно по кариерата .Реално това си е техния живот и техен избор.Нито са първите нито последните ,но аз лично като фен се отвратих 🙂

# 207
В турската преса се върти неофициален документ с резултатите от скоро проведеното изследване на знаменитости във връзка с акция срещу злоупотребата със забранени субстанции.

Твърди се, че източник на документа е Съдебномедицинския институт и точно този документ е изпратен в турската прокуратура. В него се посочват различни категории – лица с положителни проби за забранени вещества, такива с лекарствени препарати по лекарско предписание и група, при която не са открити никакви вещества.

Изследванията на кръвта показват скорошна употреба на веществата, а пробите в коса показват употреба в миналото.
Според документа в пробата от коса на Бирдже Акалай е открит кокаин, но веществото липсва в кръвните и проби. В пробата на Беррак Тюзюнатач излизат кетамин и кокаин. Кубилай Ака и Каан Йълдъръм са с положителни кръвни проби за канабоиди.

В групата с чисти проби виждаме имената на актьорите Мерт Язъджъолу, Зейнеп Мерич Арал и Йозге Озпиринчджи.

# 208
Наркотици е много широко понятие, не знам дали разните успокояващи не влизат и те в тази категория, би трябвало тестовете да показват какъв вид са. Има и амфетамини към тази категория. Преди много, много години, когато бях студентка, братът на моя приятелка и състудентка работеше към тогавашната "Соффарма" /май така беше/. Та той с 300 зора ни даде е тубичка точно с амфетамини, бяха 10 таблетки, да си ги разделим, отделно да взимаме по четвъртинка преди изпити. Отделно това, по аптеките се продаваше лекарство за подтискане на апетита - "Адепозид", впоследствие, след няколко години /2-3/ го спряха, защото в състава му имаше пак амфетамини. Така че по сесии сме взимали в малки количества такива стимуланти - седяхме по цяла нощ да учим, имаше приповдигнато настроение, като че ли запаметявахме по-добре /не съм сигурна за този ефект/, не ни се спеше, ядеше.... Разбира се, след изпит и като минаваше действието на субстанцията - настъпваше силна умора, но с повече сън се възстановявахме. Ако в тези предизпитни периоди ме бяха изследвали, сигурно и аз бих дала положителен резултат. Това не означава, че одобрявам наркотиците и други подобни вещества, и като изключим студентските години и 10-ина цигари с марихуана за целия ми дълъг живот /не ми харесаха изобщо/, не съм имала влечение към употребата им. Разочарована съм и аз, но без допълнителна информация не бързам да заклеймявам този и онзи.

# 209
Аз мисля че беше умишлено заради тая дето беше в затвора. Не помня дали от тези които бяха в ареста да са били нейни клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт