Любители на кучета - 152

• 24 763
  • 768
  •   1
Отговори
# 60
ЧРД на Елзичка! Жива, здрава и всу такава свежарка и щурачка да е! Още много свещи да дочака и дано да са на нещо по....така, че тия постни ягоди, направо ни притесниха с Гинче Simple Smile

# 61
  • sf
Гледах репортажа, поревах си.
Мен ме е страх да ходя с Нейо в планината, най-много на Панчарево да стигнем,  заради свободно пуснати кучета. Аз честно казано, едва ли бих чакала на правосъдието.

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 18:08 от donsita

# 62
  • под тепетата
Елза, ма поне малко сметанка да ти бяха джурнали отгоре, та да се разкрасиш както ти си знаеш! Желая ти здраве, калпазанке! И другият път - ягодите с бекон Laughing

Изгледах настръхнала репортажа за Мокка и си поплаках. Дано си понесе последствията този....!

# 63
  • тук-там
И по БНТ излъчиха репортаж:
https://bnt.bg/news/svobodno-pusnati-agresivni-nemski-ovcharki-n … Q8ddHnkx8TCW-1vmg
Благодаря ви, мили дами, за подкрепата! Оценявам я и ми е мило да знам, че споделяте мъката ни!

# 64
Здравейте, не съм от редовните членове тук, но имам нужда от помощ ако някой от Варна има препоръка за хотел за кучета в града (голяма порода), но наистина да си е оставял кучето там и да знае от първа ръка, че се грижат за животните, моля, да препоръча, защото ми излиза информация за няколко, но лично не съм ползвала и не знам кой да избера.
Благодаря.
Препоръчвам хотел Калинка.Грижат се добре за кученцата.

# 65
Честит да е Елза! От тук нататък доктор да вижда само за ваксини! Да е здрава още много, много години и по-често да я водите да плува.
Дано репортажите и проверките да не са "всяко чудно за три дни" и дано този кретен да си получи заслуженото!
Ето данък от Кастиел:

# 66
  • София
Пропуснах да честитя на рожденниците и да пожелая много здраве и дълги години на Елза.
Надявам се, че е хванато навреме и няма да има последствия.

# 67
Поздрави от Бейли(набори са, ноември и той прави 6 :=))

А къде изчезнахте?
Помня го Бейли, но много дълго отсъстваше от темата Simple Smile

galena- може плодове, по малко, даже са полезни.
Тук сме си, изгубихме темата.. Днес да я потърся, утре и то ей го на.. минаха години :=)

Жалко, че влязох по този лош повод пак да пиша.. :/повече вися във ФБ групите и там видях лошите новини за Мокка

Пп:Иначе Бейли е добре. Стана по-послушен,когато сме навън. У дома още къса чехли (гумени) 🧐😀

# 68
Съболезнования за Мокка, mtz! Скъса ми се сърцето, не искам да си представям какво е теглото върху вашето семейство…

Хубаво се повдига въпросът в интервютата за поводите, но основният проблем е, че някой развежда глутница неуправляеми кучета от голяма порода. Няма човек, който да може да удържи 8 овчарки, които не се подчиняват, дори да са на повод. Решат ли да нападат, а явно си решават под влияние на инстинкта на глутницата, човек, куче или друго животно просто няма шанс. Това е машина за убийства. Днес са 8 овчарки, утре могат да са 2 кангала или 3 алабая…няма значение, резултатът няма да е различен. Правна уредба за подобни казуси дори няма.

# 69
  • тук-там
И според мен най-големият проблем е, че са толкова много, а не дали са на повод. Няма как да бъдат удържани. Малшанс за нас поради пълната безотговорност от страна на водача. Сега той твърди, че повечето кучета не са негови и той само ги разхождал. Още по-зле. Очакваме да видим какво ще свършат от полицията. Голям стрес е за нас. Мъката от липсващата муцунка тегне постоянно в душите ни Sad Нашата битка е неравна Sad

# 70
  • София
Даже не знам, мила, как имаш сили да пишеш. Кураж.

Щом са го намерили, тогава ще се разплете полека-лека случаят.
Интересно на кого са кучетата.
И ако остане без последствия......

# 71
  • Варна
Съжалявам, че ще съм крайна, но съм за "зъб за зъб, око за око".
Това не е нормално. Тук в София твърде често ми се случва да срещам стопани с пуснати кучета. Последният случай беше с мъжки бигъл, който изскочи от ъгъла без повод и си дойде на бой. Стопанинът му или беше в ступор(в което не вярвам) или съвсем умишлено не реагира. Като си знаеш кучето, не го пускаш без повод. Слава на Бог, че бях с мъжа ми. И това е в квартала, не в гората. След този случай ММ ми купи лютив спрей, но аз отказвам. Просто разходките ми, от приятни и разтоварващи вече са като сървайвър, имам очи и на гъза си.

# 72
  • Варна
mtz, битката ви наистина е тежка, вероятно и с предизвестен край на пръв поглед. Но, от това, което видях в репортажа, от това, което тук съм усетила от ваша страна... струва ми се, че имате възможност да доведете нещата до някакво удовлетворение за вас. Все пак, на фона на широката обществена гласност напоследък, и най-вече непримиримост, точно вие знаете начина и имате възможност да се обърнете към правилните хора. Да страдаш пред телевизията е нещо, което сме го виждали и точно на това разчитат "Лечковците" - ще отмине и това, да се снишим и да не отговаряме...

ПП Мъжът ти има желязно самообладание, впрочем. Толкова благо излъчване имаше... Flowers Hibiscus

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 10:23 от galenaa

# 73
Честита да е Елза, вярвам че ще бъде жива и здрава още много години!
Гледах репортажа, но не усетих гняв, ярост, непримиримост, а едно пораженчество и тъга. Аз бих била много по-остра в изказа си, бих показала мъртвото си куче, бих предизвикала тълпата към линч. Просто да му се стъжни на този "водач". Не е никакъв водач, защото е избягал и се е скрил, знаейки какво ще стане. Знаел е, че кучетата са агресивни. Това го каза и другият потърпевш от миналата година. А кметът е жалък, мънка и призовава. Поводи, намордници. А лятото, нали ще изпукат тия дългокосмести кучета с намордници.
Все пак ако успеете да уплашите този наглец да не припари повече до Витоша, пак добре.

# 74
  • Варна
Съмнявам се. Ще продължи да си ходи, за кратко, докато се успокоят нещата ще тормози друга местност и после пак. Имало е такъв случай преди година и половина, овчарките на Лечков същата работа.

Общи условия

Активация на акаунт