Любители на кучета - 152

• 24 801
  • 768
  •   1
Отговори
# 750
  • Бургас
Здравейте! Интересувам се как вие научихте кучетата си да ходят до тоалетна навън или на определено място (тераса, двор, подложка и т.н.)?...

С уговорката, че не приемам никакви "подложки" и пелени, на които кучето да ходи вътре.
Кучетата трябва да си вършат работите навън, а не да свикват да пикаят вкъщи. Пелената е колкото да ограничи щетите през бебешкия период, но не и място, където кучето трябва да свиква да ходи. Брат ми сега има куче, еми извинете, ама у тях всичко е опикано и ос*ано, а кучето е вече на 8 месеца.
От момента, в който се излиза - през половин, един, два часа навън. След ставане от сън, след хранене, след игра. Излизате, върши си работата, награждавате, хвалите, прибирате се. Да знае, че за това излизате. Много бързо ще се научи.
По 10 пъти излизах аз. Не усетих как съм свалила 2 кила само от това Simple Smile
И клетка - да. В клетката куче-бебе може да престои 2 часа, докато ви няма. Прибирате се, грабвате го - и навън.

# 751
Ходил е на обучение с нас. За 4.5 години три пъти се е случвало. Обикновено е много гальовен. Не можем да разберем какво го провокира, но и не мога да си позволя някой да бъде наранен.
В два от случаите се лигави с гостите поне 2 часа и после от нищото скочи. Сега, с детето, беше по-разбираемо, защото тя тръгна да го гняви много агресивно, а той вързан.
Няма как да рискувам да го оставя, когато идват хора, ако не съм 100% сигурна, че ще спре при команда.
Няма да го изолирам винаги. С кумът ни, с децата ни е ок, но с по-непознати ще е затворен или на повод.
Добитък гаден. Толкова го обичам, а така да ме ядосва. Като кофти тийн е прасето.
Аз те разбирам напълно. Не е проблема, че е вързан, проблема е, че той коригира и възпитава децата. Получава се обикновено, когато вие не реагирате. И ти си го видяла - детето е тръгнало да прави неща, които не трябва да прави. Разбирам, че кучето има някакви предишни проблеми. В случая той е тръгнал да коригира неприемливо детско поведение. Щом има проблем с децата, то работата е двустранна - на гостите се слагат граници, на кучето се показва, че стопанина отговаря за възпитанието на децата, а не то. Така ги виждам аз нещата.

# 752
  • София
Горкичкият. И на мен ми стана жал и за двама ви.
Какво значи "нападна"? Очевидно не го е ухапало, бутна ли го, какво?
Навремето старото ми куче ухапа един приятел на брат ми по лицето. Бяха деца. Кучето си лежи на мястото, оня се навел и му духа в носа. Нямаше последствия за никого, други времена бяха, но си знам оттогава - кучетата не са длъжни да са мили с всички и всякога, особено когато им се навлиза в пространството.
Не знам какво да посъветвам. Със сигурност ще се повтори, щом се е случило вече няколко пъти.
Никакви непознати да не ходят при него.
Не Тинтина, беше агресивна атака. Не предупреждение.
Проблем беше, че мъжът ми и кумът ни го приемат за безобиден, аз не. Винааги съм с едно на ум.
Мина, детето е добре, мъжът ми се поуспокои, но ще има обица на ухо от тук нататък. Бебето си се държи като бебе. Иска да се гуши и да яде и спи.
Децата не са били агресивни, просто деца на 10 години, девойки, шумни. Размина се. Аз още ще го мисля, но ще се справим с косматкото.

# 753
  • Бургас
Ева е изключително търпелива с деца и не реагира. От бебета, до дърти маймуни. Могат и в дупето и да бъркат.
Единствено, ако малкия и бръкне в устата, за да вземе награда за гризане ръмжи в знак на несъгласие, но пуска. Предупреден е, да я оставя на мира в такива моменти, че винаги има време за изненади.
 Тя и при мен така прави, но не създава проблем. Мрънка и пуска.  Има право да е несъгласна и да го изрази така. Предпочитам да ме ръмжи, ако не е съгласна, а не да ме коригира или хапе. Напоследък вдява, че няма нужда и да ръмжи, защото ако пусне има награда.

Пипин не е такъв, но не посяга. Веднъж за 15години е коригирал, защото малкия го удари без да иска докато бяга, а Пипин спеше дълбоко. Преди да се разбуди го щракна. Нямаше последствия.

Разликата е, че тя от ден едно е с три деца от всякакви размери. Той си имаше едно Simple Smile  Но тя обича деца  и си личи в поведението и. Обича и търси за игра малки човеци. Друг е въпроса, че играе като глиган и дремя при нея, ако вдигне левъла на скачането да спра играта.

Не зная как бих се чувствала, ако видя агресия или корекция към дете или изобщо възрастен. Но вяврвам, че зад такова поведение има причина и първо бих търсила медицинска. И за Ева и за Пипин, при странно поведение е имало медицинска причина.

# 754
  • тук-там
Нъки като мъжко куче понякога се дразни, ако децата му досаждат. Не е посягал на дете, но е предупреждавал ръмжейки, ако прекалят. Аз съм нащрек с него. С Мокка никога не сме имали никакви проблеми. Беше като Ева.

# 755
Има разлика между реакциите към деца-част от семейство и други деца. В първия случай кучето би трябва да знае, че е последна дупка на кавала в йерархията и да не коригира.

Мойта дъщеря беше ухапана през лицето от домашен френски булдог. На един рд бяхме в дома на булдога, бяхме седнали на един диван ММ, аз, стопанина и кучето в скута му. Дъщеря ми дойде при нас, може би малко по-динамично (по детски), но кучето директно скочи и се метна по нея. Дотогава агресия не беше проявявало към хора. След седмица захапа през лицето детето на друго тяхно приятелско семейство. От тогава не е проявявало агресия, но винаги, когато ни канеха след това настоявахме кучето да не ходи при децата.

Аз тогава го преживях много тежко, защото нашето куче беше на 4м. и направо бях в ужас какво би станало, ако направи същото.

# 756
Зара израсна минавайки всеки ден покрай тумба играещи деца пред входа. Те си водят и приятелчета. Посегне ли дете към нея, тя спира, навежда глава и прибира ушите, търпеливо понася всичко. Понякога я нападат по няколко деца, пипат я по муцуната, ушите, галят я. Майките отначало бяха нащрек, но вече са спокойни. Не съм я учила, такава си е, аз не ставам за кучкар и не разбирам от кучешко поведение. Два пъти съм хапана по ръката от куче и пак съм готова да посегна да погаля всяко куче, което видя. Съседите казват, че Зара била кротка заради мен, защото аз съм била тиха и кротка и тя ме копирала. Дали е така? Не вярвам. Просто си е такава, страхлива и неконфликтна. Ако й излае някое йорки и тя хуква да бяга. Срам голям!
Виж майка й е звяр, скача и на деца. Много слуша стопаните си, но е агресивна към хора, животни и дори малки деца. Абсурд да я погалиш. Сега както има мургава бригада пред блока, скъсва се да лае навън. Не ми се мисли ако я изтърват, ще има рекорд по скоростно изкачване на скеле. Simple Smile

# 757
  • Бургас
Ева трае всякакви деца. Чужди, наши, пищящи, бягащи…
То първата работа на малките момиченца е да и разчепкат опашките и ластиците по гърба. Спира и дава.
Пипин не е така с чужди, но на наше всичко дава. Племенницата го беше нагиздила - принцеса Елза. И някакво наметало имаше миля, но нямам снимка.

Обаче ето. Ева е мега кротка и седи на детски тормоз, а мен ме прави на маймуна: на повод продължава да се тегли като кон, който е шмъркал кока. Отлично знае какво искам от нея и не.

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 15:22 от MeMyselfI

# 758
Кастиел беше социализиран с деца още в развъдника - радва се и иска да ходи да ги души и ближе, аз обаче си имам едно наум и много -много не давам да го галят, че на някои идеята за галене е да му дърпат ушите.
Мен също ме е хапало куче, като му се наврях да искам да го целувам в детските години. Ами още имам мераци да целувам кучета, ама се ограничавам до Кас.

# 759
Днес си имаме рожденик. Прави две години.

# 760
  • sf
Охоооо, рожденик! Да е жив и здрав! Много игри и лакомства!

# 761
  • под тепетата
Честити две годинки!  Здравичък, черпен и все така глезен и обичан! Още много красиви места да обиколи с кемпера!

# 762
ЧРД на Мааакс 🎂🍖
Много здрав, черпен и обичан ❤️

# 763
  • София
Честит рожден ден на Макс! Да е здрав, игрив и обичан! Много лакомства и подаръци да получи! Simple Smile

# 764
Ехее, кога порасна и той? Честит да е рожденият ден на Макс, все така да пътешества с вас и да е здрав и добре почерпен!

Общи условия

Активация на акаунт