Любители на кучета - 152

• 23 236
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
  • sf
Ох, Ре, разминало се е ! Вече ще си го затваряте и така. Милият косматко, на мен пък за него ми стана жал.
Хич не беше доволен манекена от това шумящо нещо, ама то и от дъжда не го предпази, та няма да го обличам вече. Поредният боклук от тему. 😆

# 736
  • София
Донси, и на мен за него ми е жал, особено след реакцията на мъжа ми. Той не е виновен. Ние сме, макар че аз направих всичко възможно да го социализирам и тренирам. Ходи без да се дърпа, слуша, идва, през повечето време е все едно е котка, но още като го осиновихме ни казаха, че не е подходящ за семейства с деца и други животни.
Едър е и е смесица от големи породи, селектирани за бой и лов. Това, с травмата от бебешкият му период си оказва влияние.
Сега е малко в немилост горкият.

# 737
  • sf
Нагушкай го. Той не знае защо му се сърдите и страда. Просто вече ще го затваряте при гости.

# 738
Слава Богу, че нищо по-сериозно не е станало.
Затварянето обаче задълбочава проблема и дори го засилва. Всеки път щом го затворите му се засилва омразата срещу обектите, поради които сте го затворили - деца, хора, кучета. Да, няма как да го държите с гостите при проблемно поведение, но затварянето прави нещата много по-лоши. Това е класически случай и всеки треньор би ви помогнал.

# 739
  • София
Ходил е на обучение с нас. За 4.5 години три пъти се е случвало. Обикновено е много гальовен. Не можем да разберем какво го провокира, но и не мога да си позволя някой да бъде наранен.
В два от случаите се лигави с гостите поне 2 часа и после от нищото скочи. Сега, с детето, беше по-разбираемо, защото тя тръгна да го гняви много агресивно, а той вързан.
Няма как да рискувам да го оставя, когато идват хора, ако не съм 100% сигурна, че ще спре при команда.
Няма да го изолирам винаги. С кумът ни, с децата ни е ок, но с по-непознати ще е затворен или на повод.
Добитък гаден. Толкова го обичам, а така да ме ядосва. Като кофти тийн е прасето.

# 740
  • Варна
Ре, аз пък ти съчувствам на теб! Постоянно имаме сръдни с мъжа ми трябва ли нещо, или не, трябва ли да лаят по оградата, или не... Оправданието е "ама те затова са кучета" и подобни тъпотии, от което направо откачам. Нашите не са хапали никого, но веднъж Рая си гризна на разходка едно куче по дупето - само предупредително, но... Та идват ли хора в двора винаги ги държа, докато влязат и се настанят, после вече започва лигнята. И най ме е яд, когато идват от кабелната примерно, мъжът ми като каже: "Влизайте, те не хапят, само така си лаят". Леле, откачам, защото зная аз кога бих влязла в такъв двор - точно никога, а хората са на работа и ние сме ги повикали.
Когато синът ми е вкъщи няма изцепки, но той и баща си "тренира" със строг поглед, или му казва "стой на място, аз ще се оправя". Повод още не сме му сложили, но следващия път ще има наказание вместо наградка - без бира Sweat Smile
Днес съм "яхнала метлата", че съм от Варна.... наказвам наред Smiley

Последна редакция: пт, 18 юли 2025, 09:48 от galenaa

# 741
А ако кучето е с намордник сред други хора?

# 742
Ще ни санират и сутринта на пейката пред входа седнала цялата бригада, до един мургави и се надвикват. Зара мина и ги обдуши с любов един по един, спряха да дишат Joy
Признавам си, че нарочно не я дръпнах, защото вдигаха голям гюрултия рано сутринта.

# 743
  • Бургас
Горкичкият. И на мен ми стана жал и за двама ви.
Какво значи "нападна"? Очевидно не го е ухапало, бутна ли го, какво?
Навремето старото ми куче ухапа един приятел на брат ми по лицето. Бяха деца. Кучето си лежи на мястото, оня се навел и му духа в носа. Нямаше последствия за никого, други времена бяха, но си знам оттогава - кучетата не са длъжни да са мили с всички и всякога, особено когато им се навлиза в пространството.
Не знам какво да посъветвам. Със сигурност ще се повтори, щом се е случило вече няколко пъти.
Никакви непознати да не ходят при него.

# 744
Макс е дефектен, не лае😅. Бяга из двора, подскача като сърничка, ежи гърба, но звук няма .
До сега не е посягал да хапе хора, но никога не се знае. Може да стане дворно куче, без диван.

# 745
   Re,да се успокоите вкъщи,ти пожелавам...И аз си представям какво ти е...Явно се случва да надделяват инстинкти при момчето и ще сте вече абсолютно нащрек.Важното е,че не е станала беля с ухапване.

# 746
Извинявайте че влизам остро, но какво е виновно кучето, че хората са идиоти - без извинение. От какъв зор ще му се навира, за да го гали и мачка. То това да не е плюшена играчка. И този баща вместо да обясни на детето, че така не се подхожда към куче какво прави. Стои от страни и му се радва? Ами това е куче. Кучетата не са хора. Животни са, които се ръководят от инстинкта си. В случая бащата носи цялата отговорност и вина. Той е длъжен да спре детето си като вижда какво причинява на кучето. А в случая, ако правилно разбрах, кучето е било вързано, не е тичало свободно, че да кажеш виновно е. И на мен да ми се навре някой така в личното пространство и да ме вземе за плюшена играчка и аз ще го ухапя.

# 747
  • Варна
Да, права е Mila, върна ми един спомен от наша разходка. Едно детенце много щастливо от среща с кученца, че и две при това, размаха доста експанзивно ръце към тях и те се разлаяха, държах ги на повод здраво и не стана беля. Обаче майката обясни точно това на детето - че това е куче, че трябва първо да попита дали може да ги погали, че не трябва да ръкомаха с ръце пред очите им. Ако беше бащата на детето....щеше да има дандания и да ни гледате и по телевизията, оттогава много уважавам жената - едно, че е възпитана и втора, че е търпеливо женена...
Та в този смисъл наистина е важен и начинът на изразяване на емоция към кучето.

# 748
Възпитават те - вятър.
Колкото и да страня от деца по време на разходките винаги се намира някое, което да се разкрещи до ухото на кучето, да се затича на 5см, да почне да скача или мятка ръце/крака и т.н., а родителските тела стоят и гледат тъпо.
А, мисля, че съм разказвала как едно ухапа звездичката ми по главата, уж докато го милваше. Беше около 10 годишно, не бебе.

# 749
  • Пловдив
Животните са животни. То хора, които освен всичко следва да имат разум и търпение, избухват и не издържат понякога, какво се очаква от животни.
Притеснително е ако животно напада без очевидна причина.

Общи условия

Активация на акаунт