Любители на кучета - 152

• 23 239
  • 768
  •   1
Отговори
# 720
  • sf
Ама много сладък тоз гостенин 😍
Зара как се отнесе с него?

# 721
  • тук-там
Страхотен! За малко пак е нещо.
Комшиите са си взели малко куче - на кокерче прилича. Но те не гледат добре кучета за жалост. Стои милото пред вратата и чака някой да се покаже. Внимание нула. Отнася по някой чехъл, а те го замерят с него. Селяндурска работа. Много ми стана мъчно за него. Викам го на оградата и го мамосвам.

Последна редакция: чт, 17 юли 2025, 16:55 от mtz

# 722
И ММ иска да вземем още едно куче, Макс да си има другарче. Даже име сме му измислили Мориц😅, ама в кемпера две кучета не мога да си представя. За сега съм против.

# 723
Зара умря от бъз, даже не си изяде закуската. Страшен доберман, чудо чудо!
Малкият е ловна порода, затворихме го на терасата (моля не обръщайте внимание на хаоса, това е на ММ работилницата).
След като хапна консерва и пийна вода, бебо се развихри и взе да напира да влиза.
Алооооо, няма ли да ме пуснете вътре?!!!

Да знаете, че съм ви много сърдит!!!

swetlanago, кой казва че Мориц трябва да е голямо куче? Може да е джобно чихи. Simple Smile

# 724
А не, тази порода кучета не я харесваме.
Тази сутрин в 5.30 Макс като се намърда между нас ММ ми вика , никога не съм си представял, че такова голямо куче ще дава да го мачкаме.

# 725
Здравейте! Интересувам се как вие научихте кучетата си да ходят до тоалетна навън или на определено място (тераса, двор, подложка и т.н.)?

В момента се боря с този процес и ми е доста трудно – особено сутрин, когато кучето ми не изчаква и веднага се изхожда на пода, още преди да успея да я изведа.

Във всяка стая има подложки, но тя не ги използва – или понякога ги използва, но често просто си избира друго място.

Ще съм благодарна, ако споделите какво при вас проработи – рутина, команди, награди, клетка, подложки или нещо друго?

# 726
  • sf
Нещо смешно да ви се гледа?
Скрит текст:

# 727
  • Пловдив
Често вадене навън и когато свърши малките или големите неща - голямо хвалене - "Браво, браво, браво" - скачане, подскачане, пляскане. Скоро му става ясно, че това се иска от него.
И ние сме в тази фаза. Сутрин аз с гащи или без гащи, чорлява, с немити зъби - скачам обличам халат или по домашната роба(както спя) закачам повода и тичаме навън.

# 728
  • София
Донси, същински Неймар.

# 729
Колко е голямо кученцето? Може ли вече да излиза навън? Иначе, за да ползва постелката тя се слага там където му харесва да пишка и може даже да я напоите с малко пиш. И да, сутрин няма кафе, няма душ - първо е кучето и после всичко останало.

Vanne, много сладък този малчо. И на мен ми се прииска да нагушкам бебе. На Кас раната започна бавно да се затваря, но ще мине доста време, че е голяма и дълбока. Умръзна ми да варя тетра.

# 730
  • тук-там
Е то при толкова постелки, как да се усети кучето къде да прави работата. Дали са ви добри съвети дамите тук.

# 731
  • София
Много съм стресирана. Кучето нападна дете. За трети път се случва у нас да прояви агресия. В 99% е пълна лигня.
Мъжът ми и кумът ми са виновни, защото аз винаги го затварям. Нямам доверие, а с деца, дори само размерът му може да доведе до травма.
Кумът ми обаче настоя, защото приятелката на дъщеря му искала да го види и имала куче. Казах им, че не съм ок, но не. Добре че мъжът ми го изведе на повод, а може и това да го провокира, защото децата му налетяха.
Няма големи поражения, само синина на ръката, но аз треперих цяла вечер. Мъжът ми и той.
Чак бащата на детето ни звъня да ни успокоява, че нищо не е станало (което не е така).
Скарахме се с мъжът ми, защото му казах, че вината си е негова. Нашето куче не е социализирано и има проблеми.

# 732
  • под тепетата
Re, пак малкият дявол е било, макар да знам , че го мислиш детето дали не се е стресирало и уплашило!
 След като си знаеш стоката и не можеш да разчиташ на него на 100% , продължаваш да затваряш.
 Донси, ма той направо манекен!
Имахме период , в който излизахме с постелката, че и Ози не щеше да си върши работата навън. Свикна и сега си знае режима, идва и пръхти, рие с копита и ти се бута Smile

# 733
Ре, вие сте го сготвили кучето по класическа рецепта. Идват непознати, навлизат му в територията, оказват се изненадващо лице в лице и даже му налитат. И социализирано куче, ако го провокират така, може да реагира.

Хубавото е, че повече експерименти никой няма да иска да си прави. Иначе, ако решите все пак да го запознаете с някой, по-добре да става отвън и да влезете заедно. При нас работи и гостите да дойдат, докато е на разходка.

# 734
  • София
Знам, за това и бях против. Разбрахме се уж да го затворим при басейна и през оградата да го гледа, но, докато се завъртя и бяха свършили работата.
Той с кумът и дъщеря му е като коте, но другото детенце вижда за първи път. Абе много страшно ми стана. Мъжът реве и вика, че трябва да го приспим. Аз му казах, че той и кумът са за приспиване и сега не си говорим 🤣.
Аз знам, че кучето е опасно и за това е винаги на повод на разходки, а в къщи го затварям като идват непознати. Абе ще го преживявам този ужас дълго.

Общи условия

Активация на акаунт