Мили съседи 2

• 3 728
  • 65
  •   1
Отговори
# 30
  • в пералнята
Защо не подарите на децата врати. Декатлон имат едни надуваеми, хич не са скъпи, те се забиват но трева.
Тамън за детската площадка, ако има тревна площ.  https://www.decathlon.de/alle-sportarten-a-z/wassersport-welt/wa … YFN0aAkOqEALw_wcB

Съчувствам ви много, защото имам двама сина и те ми скъсват нервите играейки в собствения ни двор, без да се целят в прозорците и стените. Като дойдат и приятели, положението съвсем излиза от контрол...

# 31
Мили хора,
Много ви благодаря за коментарите! Не съм убедена вратите дали няма да влошат проблемът. Преди един час една съседка се разправя с тях, преди малко вкараха топка през прозореца умишлено. Звъня вече 2 седмици на кварталния и не се свързвам. Казаха ми, че приемната е преместена, а и нямам възможност да се разходя до там точно в ореченото време. Сега ги слушах как се чудят дали нарочно да не ми целят прозорците и ако дойдела полиция щели да отричат. За такива сладури иде реч.

Домоуправител е уведомен, трябва пак да говоря защото това не е само мой проблем. Да не говорим че ги хванах да се катерят и по климатиците, ако им паднат на главите... не ми се мисли.

Всякакви идеи са добре дошли, моята борба продължава Sweat SmileSweat Smile

# 32
Ролетни щори + аларма и при всеки удар 112

# 33
Мили хора,
Много ви благодаря за коментарите!

На Ваше място хващам маркуч с ледена вода и ги мокря до откат, като не става с добро. Пък нека дойдат с родителите си да ми вдигат гири! Егати гадната паплач!

# 34
Подкрепям!
Мили хора,
Много ви благодаря за коментарите!

На Ваше място хващам маркуч с ледена вода и ги мокря до откат, като не става с добро. Пък нека дойдат с родителите си да ми вдигат гири! Егати гадната паплач!

# 35
А ти защо си седиш вкъщи по цял ден? На работа не ходиш ли?

# 36
Е, то бива наглост....

# 37
Да бе, как не я е срам. Да си седи в собствения дом.
Децата са си деца, лудуват.
Но за да спрат само на родителите им някакво бъркащо в джоба ограничение ще помогне. Заповед на домоуправителя или нещо подобно да се приеме. Може да се ограничат часовете на игра, но пак няма как да спрете децата.
По-скоро трябва да мислите в посока собствена изолация някаква. С децата на глава като играят (не искаме да са уж все на телефони/устройства, сега пък като играят истински пречат....) няма как да излезете.

# 38
Да бе, как не я е срам. Да си седи в собствения дом.
Децата са си деца, лудуват.
Но за да спрат само на родителите им някакво бъркащо в джоба ограничение ще помогне. Заповед на домоуправителя или нещо подобно да се приеме. Може да се ограничат часовете на игра, но пак няма как да спрете децата.
По-скоро трябва да мислите в посока собствена изолация някаква. С децата на глава като играят (не искаме да са уж все на телефони/устройства, сега пък като играят истински пречат....) няма как да излезете.

Проблемът не е че играят, а че играта им руши. Иначе, за който се вълнува, работя от вкъщи, и да! как да не ме е срам да искам да не бъда тормозена в собственият дом. Ролетни щори имам - с тях по-зле, като ги ударят, и подскачам, да не говоримм, че вече веднъж ги изкривиха и това също си беше екстра разход.

За маркучът... и мен ме избива на такива желания.

# 39
Единственото нещо което си представям е мрежа с решетки пред вас с метални здрави рамки. Ще е скъпо но ще помогне.
То и възрастните изпростяха, а с невъзпитани деца съвсем няма шанс да се справиш. Може дори и по-сериозни щети да нанесат. Плюс ако се опиташ да се саморазправяш (маркучи вода или пукане на топки) може още повече да се усложнят нещата.

# 40

Да не би да е длъжна да Ви дава обяснение?  И какво, ако не работи?! Това няма нищо общо с проблема.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 18:39 от ellll

# 41

Да не би да е длъжна да Ви дава обяснение?  И какво, ако не работи?! Това няма нищо общо с проблема.
По принцип никой за нищо не е длъжен. Но пък ако ходеше на работа, нямаше да има този проблем. Поне не по толкова много часове.

# 42

По принцип никой за нищо не е длъжен. Но пък ако ходеше на работа, нямаше да има този проблем. Поне не по толкова много часове.
Аха, и после като й счупят прозореца, не е проблем, така ли? Щом домоуправител е уведомен, трябва да продължава да се настоява. Добре, със съседи като се засичате не си ли говорите по въпроса? Пак казвам, че в случая трябва единност и съответно всеобщо настояване.

# 43

Дори и ако ходи на работа, всяка седмица има по 2 почивни дни, в които трябва да търпи гаменчетата, вместо да си почива.  Пак си е голям проблем.

# 44
Опитвала ли си да говориш с децата, но без да се карате, а да потърсите решение заедно? Децата са малки, 10-13 години са още деца и много вероятно те всъщност не разбират, че пречат, може и да си мислят, че ти си злата лелка, която мрази децата и само им разваля играта и тн.
Аз бих отишла при тях и бих казала нещо от рода на - деца, голям проблем, много ви се радвам, ама работя и тая топка като блъска в стените, малко ми пречи. Даже бих ги завела в апартамента да тестват как е. И бих им предложила да помислим за решение. Да кажат дали врата би помогнала, или нещо друго да се направи.
Децата често се държат гадно и предизвикателно, но когато подходиш с добро, се смущават да продължат да бъдат малки гадове Grinning

Общи условия

Активация на акаунт