Мили съседи 2

• 3 636
  • 65
  •   1
Отговори
Здравейте,

живея в блок с няколко входа и просторен вътрешен двор. Тъй като дворът е затворен (покривът на подземен паркинг)  е идеално пространство да се ползва като детска площадка. ДО тук добре, но от целият квартал се събират деца и играят футбол, ритайки в моите прозорци ( етаж едно) и тези на двата магазина долу. Опитах се да говоря с децата, но това не доведе до нищо. Блъскането е ежедневно по 4-5 часа. Единият магазин си сложи решетка, което само влоши нещата за мен, защото при всяко блъскане, всичко кънти.
Проблемът вече продължава години и става все по-непоносимо. Това е нон стоп шум по 6-7 часа на ден от понеделник до неделя. По горните етажи не чуват толкова шумът, но това вече става непоносимо. Някои има ли съвети как може да се реши проблемът?Един родител ми каза да бъда "толерантна". Да уточня говоря за 10-15 деца на възраст между 10-13, които ритат с часове, често напук точно в прозорците.

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 20:50 от sun_shine4

# 1
sun_shine4 Каквото и да правите, няма да има ефект. Единственото решение е да продадете апартамента и да си купите друг.

П.С. Аз на ваше място щях да съм се изнесла 100 пъти досега, в противен случай трябва да започна да пия успокоителни

# 2
Този проблем е стар като света. И по мое време имаше разни нервни лелки и бабки, които се караха на децата. Не можеш да направиш нищо.

# 3
Този проблем е стар като света. И по мое време имаше разни нервни лелки и бабки, които се караха на децата. Не можеш да направиш нищо.

Наистина ли? фактът че тези деца са на частна собственост, че тормозят няколко апартамента/магазини "нервни лелки и бабки" няма никакво значение?

# 4
Въпрос на гледна точка. От тяхната няма значение. От твоята има, ама си малцинство - дворът не е твой само. Не казвам, че нямаш право и ти е лесно, а че няма начин да се спре това.

# 5
Няма начин, освен да продадете жилището си и да се преместите.
И аз водя многогодишна борба с нощни заведения, от които гърми музика от 22:00 до 4:00 - ефект нула. Аз се примирих.

# 6
Въпрос на гледна точка. От тяхната няма значение. От твоята има, ама си малцинство - дворът не е твой само. Не казвам, че нямаш право и ти е лесно, а че няма начин да се спре това.

Затова отварям темата, няма начин да няма начин.
Ако се сложат гуми препядствия най-малко ще се намали силата на ударите. Но си мисля, че може да има и по-интелигентно решение.

# 7
Тези деца нямат ли си родители? Говори с родителите. Ако ги няма - жалба до кварталния и сигнал до социалните за деца в риск. По закон под 14 не могат да са навън без придружител.

А като двора е частна собственост - съберете пари и си сложете ограда.

# 8
  • Beyond the stars

Наистина ли? фактът че тези деца са на частна собственост, че тормозят няколко апартамента/магазини "нервни лелки и бабки" няма никакво значение?

Частна собственост на кого ? Ако е със сигурност на блока, говорете на общо събрание за контрол на достъпа - ограда, бариера , охрана.
Иначе някаква форма на протектори по прозорците - решетки, гуми.

bboiko сигналът ще е ? "Деца играят в двора футбол" ? В очевидно общо пространство без граници и маркер за "частна собственост". Те надали играят до 2 през нощта. Придружаването "по закон" е след определен вечерен час. Надзора на деца до 12 е доста свободно за трактовка понятие.
Вариантът за полиция е -ако нарушават частна собственост, не спазват часовете за тишина, имат вандалски прояви междувременно.

# 9
Дворът е ограден, от едната старана има ограда на друга кооперация, толкова ниска, че я ползват за катерушка. Има вратичка с райбер, през която влизат и излизат. Родители на по- малките деца има, говорих няколко пъти с тях, отговорите бяха ( на жена не от този блок)  "Децата няма къде да играят" - на 40м има детска площадка, както и аз отговарям за моето - онова дето не рита. А на съсед с изключително нагло дете "Трябва да сте по-толерантна". Сложих си шипове пред прозорците, за да им пукам топката... целят се директно в прозорците. Решетките не решават проблема, под мен сложиха, и те започнаха да се целят там. Има стена между моят и съседният апартамент, която ползват за врата. Не мога да сложа нещо остро, за да не се нарани дете, но пред нея обмислям какво мога да сложа, което да пречи и да не е лесно за местене.  Затова и отворих темата. Наистина имам нужда от колективното съзнание/опит, за да си реша проблемът. Нямаме против децата да играят, блъскането с топката в стени и прозорци ( със всичка сила доокато игрят на вратички) това е проблемът).
Относно кварталния, от две седмици се опитвам да сесвържа с него и не мога.  Мазилката на сградата е разбита, улуците потрошени.

# 10
Отвори прозорците да влезе топката вътре.
На портата не може ли да се сложи катинар?

# 11
с и без квартален - ефектът ще е нулев. познавам достатъчно родители, които не искат да ходят до паркове и градинки. стоят в междублоковите по цял ден. имаше една мама - седнала на площадката на входа, пуснала малчуганът да се мъчи да върви в градинката, и тя заровила глава в горнище. питала съм я дали не иска с нас на площадката - не, тук чакали таткото. ок. значи аз хващах моя юнак, за 10 мин бяхме в парка, след 3 часа се връщаме, тя още беше там. сама, сред бабите дето й сипят съвети на главата, все така нещастна. хората ги мързи, някои нямат др приятели освен съседите, 3ти не искат децата им да ходят надалеч, а да ги гледат през прозореца.
имам приятелка със салон в младост на 1ви етаж. 3 пъти вече й чупят прозорците. и това са деца на 10. и родителите вдигат рамене като ги питаш дали няма да платят - как така? децата играели.  ма много пари искала.

# 12
  • Beyond the stars
Отвори прозорците да влезе топката вътре.
На портата не може ли да се сложи катинар?

Те може и децата от блока да играят футбол и пак да е същият проблем.

# 13
Част от децата са от блока, да. Колкото и да се опитвам да съм "толерантна" и разбирам защо някой иска да се подаде и да си види детето .... блъскането е влудяващо, часове наред.  По-скоро казвайте какво да слагам пред стената за да не използват нея за "врата". Иначе и тук родителите са като от жената в Младост 1 - ама как така? Те си играят!
Топка влиза, дойде майката, извини се, взе си топката и на следващия  ден пак е същото.

# 14
Следващия път не отваряй и не връщай топката.

Общи условия

Активация на акаунт