Зъби

• 363
  • 12
  •   1
Отговори
Здравейте дъщеря ми е на 10 месеца и сега започва да вади зъби!Вечер е много неспокойна педиатърката каза,че можа да и давам панадол не била проблем,но мен ме притеснява това всяка вечер да и давам.Тя е 7 кг давам и 2мл което е на половина от дозата която е препоръчителна.Вие как процедирахте със този период?

# 1
  • София
Давах обезболяващо (Нурофен) само през най-тежките нощи, които при сина ми бяха като излизаха кучешките.

# 2
  • София
Ползвайте различни гелчета с лидокаин вътре от типа на Калгел. Ползвала съм доста успешно и прахчета на Ashton&Parsons.

# 3
Нито Панадол, което на основата на парацетамол, нито Нурофен, на основата на ибупрофен  можеш да даваш всяка вечер. Даже и малки дози. Това са лекарства. Не са безвредни. Евентуално, ако вдигне температура заради зъби. Но да се дава като болкоуспокояващо не е добре.
Никое бебе не е умряло от болка от никнене на зъби. Ще плаче. Вие няма да можете да спите и толкова. Ще избият. Ще го израсте.

# 4
Не бих давала орално обезболяващи, без нужда.
Ще изтърпите, не е чак страшно.
Има гелове, има гризалки, които се поставят във фризера и после облекчават, когато детето ги ползва, има разни хомеопатични пастили. Оставете Нурофен и Панадол за реална нужда - когато детето е с температура.

# 5
Никакви лекарства не съм давала. От хомеопатичните ползвахме Teetha, не съм разбрала как излизат зъби през повечето време..

# 6
Нищо не съм давала, така и не разбрах кога му излязоха зъбите, но на годинка вече беше с всички млечни без големите кътници.

# 7
От половин доза няма никакъв смисъл, или давате цялата доза или изобщо не давате.
Аз съм давала нурофен или панадол в дните с големия зор, те са 1-2 дни в които зъбчето пробива. Гелчета като Калгел също успокояват, но отново казвам, зора е 1-2 дни с болките и киселото настроение.
Ако всяка вечер реве и имате проблеми вероятно е от неправилен режим, не от зъби.

# 8
Камилия и Дентокинд опитайте, доста облекчават болката.

# 9
Здравейте! Бебето ми е на 3 месеца и от една седмица забелязах “зъбче”,което на допир се усеща също. Въпросът ми е: възможно ли е толкова рано да пробива зъб и дали според вас това е зъб на снимката? Simple Smile

# 10
Здравейте! Бебето ми е на 3 месеца и от една седмица забелязах “зъбче”,което на допир се усеща също. Въпросът ми е: възможно ли е толкова рано да пробива зъб и дали според вас това е зъб на снимката? Simple Smile
До колкото съм чувала е напълно възможно в 2-ри,3-ти месец да пробие зъбче!

# 11
  • София
Кистичка е това, а не зъб

# 12
  • София
Най-лесно може да се провери, ако се чукне леко с лъжица отгоре. Ако се чуе нещо като звън, значи е зъб.

Общи условия

Активация на акаунт