Професионални серии за коса - Тема 166

• 69 318
  • 912
  •   1
Отговори
# 885
  • Пловдив
Аз харесвам Андреа. Добре ми покрива.

# 886
  • София
Аз НЕ харесвам Андреа изобщо. Бях си поръчала 3-4 бои от ЗР на някакво намаление и съжалих 100 пъти. Чиста 7-ца съм, нито ми покриваше добре белите коси, нито ми беше трайна. Още на второ миене имах прозиращи бели коси.

# 887
Аз харесвам Олиосета добре ми покрива, разделям я за два пъти и така ми е доста изгодно.

# 888
  • Варна
На Лакме си взех последно Хрома, но някак почна да ми щипе на скалпа и бързо бързо я измих. Sad
Сега гледам на Noah от  Златна Рибка и в Лили имат намаление.

# 889
  • В полите на Пирин планина
И на мен зелената Андреа, която е безамонячна ми харесва. Цветът почти не се е променил, а съм се боядисала на 20.11., което са си четири седмици, а само коренът ми е порастнал и ако нямах бели коси, можех още да чакам и да не се мажа.
Боите на Лакме не ги харесвам. Правям ми косата много суха, не държат и цветовете стават по-тъмни, с някакъв неприятен за мен жълтеникав оттенък.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 21:19 от Lady Brinne

# 890
Да си призная вече дори не мисля покрива ли, не покрива ли - търся си най-добрата цена за двата цвята, които смесвам (а преди слагах и още два за устойчивост на цвета) и знам, че след две седмици, измита неизмита, пак ще се вижда бял корен, щото е порасъл и пак ще боядисвам. Майка му и години Sad

Всякакво изрусяване при мен не работи, щото фината ми коса само чака 2-3 нива осветляване за да почне да цъфти като обезумяла и за разнообразие да ми прави и експлозии на кортекса. Най-много на предните кичури, които разбира се най-много се "дърпат" с четка и се стилизират.
Скрит текст:
A "hair cortex explosion" refers to severe hair damage, often seen in conditions like Trichorrhexis Nodosa, where damaged cuticles expose the inner cortex, causing it to swell and form nodes that eventually break, leading to shredded, weak hair, usually from excessive heat, chemicals, or friction. It's a dramatic term for the breakdown of hair structure, making strands brittle and prone to snapping.
What Happens
Cuticle Damage: The protective outer layer (cuticle) lifts, cracks, or is stripped away by chemical treatments (bleaching, perms) or heat styling (irons, blow dryers).
Cortex Exposure: The vulnerable inner core (cortex), responsible for hair's strength, becomes exposed.
Swelling & Node Formation: The exposed cortex swells and forms little bumps or "nodes".
"Explosion": These nodes eventually rupture or break apart, shredding the hair fiber.
Causes
Chemicals: Bleaching, coloring, perms.
Heat: Excessive blow-drying, flat ironing.
Friction: Over-brushing, harsh shampooing, tight hairstyles.
Environmental: UV rays, pollution.
Underlying Conditions: Sometimes genetic or related to other health issues.
How to Prevent & Treat
Limit Harsh Treatments: Space out chemical services and use heat protectants.
Gentle Handling: Use wide-tooth combs, soft brushes, and avoid rough towel drying.
Moisture & Nutrition: Deep condition and ensure a balanced diet.
Trims: Regular trims help remove damage before it travels up the shaft.

PS Oт тази тема научих за трика да се ползва по-слаб оксидант и вместо да слагам само 6% както правех сега добавям около 1/3-1/4 по-слаб. Но пак да кажа - ако някой измисли как да се боядисвам на месец, а не на 2 седмици ще му учредя Нобелова награда!

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 17:13 от Agent Provocateur

# 891
  • София
Момичета, помощ!
 Моля Ви, за препоръка за лак за коса. За дете на 6г. Трябва да прибера руса, тънка, мека, права коса в кок. Който да издържи цял ден.
Можете ли от селекцията в Рибата да препоръчате продукт, който да е подходящ? Последно съм купувала на Макадамия... Преди 100г. И да е до 40лв.
Благодаря Ви много!

# 892
  • Стара Загора
Препоръчвам тази боя. Страхотна е, не дразни скала, покрива идеално:
https://www.arlen.bg/product/30056/profesionalna-organichna-rege … color-150-ml.html

# 893
Имате ли опит с продукти за следродилен косопад? Има ли нещо действащо?

# 894
Препоръчайте щадяща безамонячна боя.
Ползвала съм с години Лореал Кастинг, но последните години сякаш я промениха.
Loreal Inoa + Color plex

# 895
  • Пловдив
Имате ли опит с продукти за следродилен косопад? Има ли нещо действащо?

Приорин и желязо. Уж ползвам и Лакме, но не съм сигурна има ли ефект от ампулите.

# 896
Здравейте! Току ща попаднах на тази тема.
 Искам да ми споделите за хубава термозащита под формата на спрей, която предпазва до колкото е възможно.
 Използвала съм всякакви, скъпи, бюджетни, известни, но все още не съм попаднала на хубава!

# 897
Здравейте! Току ща попаднах на тази тема.
 Искам да ми споделите за хубава термозащита под формата на спрей, която предпазва до колкото е възможно.
 Използвала съм всякакви, скъпи, бюджетни, известни, но все още не съм попаднала на хубава!
В момента съм с nuggela&sule, като мляко е, но е икономична, не е скъпа и засега съм доволна. Тя е и слънцезащитна също.

# 898
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Който иска,да се чувства свободен да направи нова тема.

По въпроса с боите - Иноа с две ръце, Мажирел, Олиосета (хем покривна, хем щадяща и бюджетна). Не помня други бои да съм купувала от ЗР.

# 899
  • София
Момичета, как ползвате маските като pre-wash? Имам няколко, които не ми допадат и мисля така да ги оползотворя, но не съм сигурна точно как. На мокра коса или на влажна? Sorry за глупавия въпрос Hug

Общи условия

Активация на акаунт