Професионални серии за коса - Тема 166

• 69 218
  • 912
  •   1
Отговори
# 45
За спрея Gloss Absolu нямам впечатления. Шампоанът ми направи пърхут, а не съм имала никога през живота си. С друг шампоан веднага се оправи
Вчера в салон ме измиха с шампоан Metal detox, след него ми сложиха балсам Gloss Absolu. Косата ми стана лъскава, още когато беше мокра, се виждаше, че има блясък. Не отнема от обема на косата и се чувства балансиран. Смятам да зарежа шампоана и да ползвам балсама. Хубав е много. Аз съм с тъмна коса, понякога леко суха. Боядисвам я на няколко месеца с безамонячна боя в естествения ми цвят тройка.

# 46
Бяхте изрязали втората част на отговора ми,така че се самоцитирам.
"Не бих си и помислила,че пакетират шампоани и маски,защото ако това се разбере,ще пострада реномето им и доста вносители ще спрат да работят с тях."

# 47
  • Варна
Здравейте дами!
Бих желала съвет за хубава маска за суха , много гъста  коса ( low porosity) и грижа след къпане ( Термозащита, олио за изглаждане на фриз ефект) .
Използвала съм олиото на Керастаз( жълтото ), серията за хидратация на Morrocanoil ,серията с Арганово масло на Lakme( само шампоана доста ми хареса,добре почиства) , серията на L'Oréal Ultimate repair,Olioseta,Keune, Macadamia съм доволна само от маската и то не напълно, има със сигурност и други , но за това се сещам,дори някои ми образуваха силен сърбеж и пърхот.
Не съм си боядисвала или изправяла с преса косата от години,а все стои разхвърчана с много фриз ефект и суха в краищата.
Благодаря предварително за съветите.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 09:35 от Solsticee

# 48
Цитат
Някой може ли да изкоментира балсама и спрея от серията Gloss Absolu на Керастаз?
И по-скоро дамите с по-светли и/или къдрави коси

Балсамът е прекрасен - блясък, аромат, лекост.Heart Eyes Спрей нямам, но имам олиото - също не е лош продукт. Шампоанът не го взех, поради негативен коментар за него и поради факта, че съм задръстена с шампоани. За мен най-добрият продукт от серията е балсамът.

# 49
mamaLina, с кои шампоани комбинираш балсама на Керастаз?

# 50
От скоро време изпозлвам шампоана на David Mallett Shampoo Pure,много съм доволна.Изчиства косата качествено,въпреки че няма сулфати,съставките са намалени до минимум,има даже протеин в него,което подсилва косъма и намалява цъфнали краища и накъсване на косата.
Не мирише на нищо,без аромати е.
А моят скалп е много чувствителен и не понася агресивни съставки.
Чета винаги състава преди да поръчам дадена козметика.

# 51
За мен най-добрият продукт от серията е балсамът.
И аз така си мислех,като разглеждах серията.
Шампоан на Керастаз няма начин вече да купя,олиата не са ми интересни.
Исках маска,но в серията липсва такава.
Спреят признавам си не съм разучавала,но ми звучи добре.Интересно ми е,как се държи на къдрава коса

# 52
  • Варна
Здравейте! Косата ми е изрусена ниво 10, суха и силно къдрава. Дълги години използвах само професионални продукти (Шу, Керастас, Лалга и пр.), но като че ли нещо ми липсваше. От около 3 месеца спрях изцяло професионалните продукти и използвам шампоани и балсами/маски на Пантен или Дав. По-хубава коса и къдрици не съм имала!
Въпроса ми е има ли някой тук, който си е направил този експеримент и се е върнал изцяло на дрогерийните продукти? Хубавите ми резултати случайност ли са? Преди години давах много пари за професионални продукти и пак не успявах да направя косата както искам, а сега изглежда и се усеща много добре, което според мен е най-важното, но все пак не съм сигурна дали това е правилен подход и моля за мнение

И все пак си наблюдавайте косата внимателно. Тъй както в момента Ви харесва така в един момент може да започне да Ви остава в ръцете. Блондираният косъм си има нужди, които Елсев и Глис няма как да покрият. Щом ще е дрогерия погледнете Plex серията на Balea. Това е дрогерия, която бие доста профи марки и мацките в моята група много я харесаха. В общи линии, шампоан за боядисана коса, балсам, маска, серума и нощния серум плюс, олео финишът и маската 3в1 на Балеа спокойно могат да покрият нуждите дори на блондирана коса.

Относно Рибата - не съм им фен, но в каквито и смъртни грехове да сме ги обвинявали през годините ментета категорично не продават.  Цените им са ненормални да и всичко, което мога да купя от друго място по света го купувам, но Лалга, Напура, Меди определено купувам от Рибата и съмнения в качеството на продуктите им никога не съм имала. И аз знам кога и от къде започнаха. В блатото съм от много години Grinning.

Относно лятната грижа - Имам лятната серия на Сенсус от миналогодишната кутия на Ради, чакам и новата тъй, че плажната грижа е подсигурена. Най- сигурната ми защита обаче е капелата Grinning колкото и да не понасям шапки.

# 53
mamaLina, с кои шампоани комбинираш балсама на Керастаз?

С Керастас Резистанс и Бед Хед Tigi Serial Blonde, както и с Лореал Проф Absolute Repair /с който ефекта ми хареса най-много, но може да е някакво съвпадение/.

Някой с отзив за Moroccanoil Treatment Purple олиото? Много ли сивее после косата?
Препоръчайте ми хубаво олио за коса, в момента привършвам класическото на Moroccanoil и не е зле, просто може би този път бих взела по-леката версия, въпреки че моята коса е много порозна, силно изрусена и побеляваща.

# 54
Леката версия на Марокан олиото е много по-хубава, придава блясък. Класическата не.

# 55
Моята коса е на обратното мнение за версиите на Мароканското олио - Класическата много повече я "харесва"
краищата ми са обезцветявани ( балеаж )

# 56
  • София
И на мен ми е любопитно Moroccanoil Treatment Purple олиото, някой пробвал ли го е? Подкрепям Casual, на моята руса и суха коса класическата версия се отразяваше в пъти по-добре от леката.

# 57
Моята е тъмна, боядисвам в веднъж на няколко месеца с безамонячна боя. Нормална е, не е изтощена.

# 58
При моята изрусена коса със сухи крайща, лекия вариант придава блясък и еластичност.Докато класическото олио,не попива добре и остава мазен филм.

# 59
  • София
Леката версия на Марокан олиото е много по-хубава, придава блясък. Класическата не.
И при мен е така,имам и двете,но класическата дори ми отежнява косата.

Общи условия

Активация на акаунт