Професионални серии за коса - Тема 166

• 39 753
  • 520
  •   2
Отговори
# 510
Здравейте, момичета! Извинявам се, че така нахлувам в темата, но съм сигурна, че тук ще намеря наистина компетентни отговори.
Бихте ли ми препоръчали боя , която наистина да покрива бели коси и да не се отмива след второто измиване? Косата ми е дълга, омазнява се бързо в корените и я мия през ден.Боядисвам се в близък до моя цвят, но дори при самото боядисване корените ми не са съвсем добре покрити. Използвала съм няколко марки професионални бои, но така и не открих това, което търся,накрая ми омръзна и започнах да се боядисвам с дрогерийна марка(Лореал). Моля за вашите препоръки!

# 511
  • София
Syreen_84, след много проби на различни професионални или не бои, които не ми покриват белите коси, съм много доволна от българска боя ELEA https://lillydrogerie.bg/brands/elea боядисвам се 9.1, покрива идеално белите коси, аз я мия през ден, така че, би трябвало по-бързо да се отмива от обичайното, но съм доволна. Не изтощава косата както очаквах за българска боя

# 512
Винаги съм се боядисвала с оксидант 6 % и все оставаше по- светъл цвят в корените и бързо се измиваше. По препоръка тук в темата, започнах да боядисвам корените с оксидант 3% или 2,7:%, покрива идеално и не се измива така бързо. Ползвам боята на Лакме / https://zlatnaribka.com/collections/trayni-boi-za-kosa-lakme/pro … kme-collage-60-ml /, пак по препоръка от тук и съм много доволна.

# 513
Дами, преди време тук коментирахме един серум за растеж на коса, на който му казвахме “скъпия”. Не мога да намеря линка. Някой сеща ли се?

# 514
  • Пловдив
Дами, преди време тук коментирахме един серум за растеж на коса, на който му казвахме “скъпия”. Не мога да намеря линка. Някой сеща ли се?
Не съм сигурна, тъй като само четях и не съм го купувала, но май е този
https://zlatnaribka.com/products/tonik-s-kofein-za-stimulirane-n … scalp-revitalizer

# 515
Здравейте, момичета! Извинявам се, че така нахлувам в темата, но съм сигурна, че тук ще намеря наистина компетентни отговори.
Бихте ли ми препоръчали боя , която наистина да покрива бели коси и да не се отмива след второто измиване? Косата ми е дълга, омазнява се бързо в корените и я мия през ден.Боядисвам се в близък до моя цвят, но дори при самото боядисване корените ми не са съвсем добре покрити. Използвала съм няколко марки професионални бои, но така и не открих това, което търся,накрая ми омръзна и започнах да се боядисвам с дрогерийна марка(Лореал). Моля за вашите препоръки!

А кой номер използвате? Боите на Андреа са много покривни - имам колежка, която е с много тъмнокестенява, направо черна коса, с доста бели коси, че и плувкиня. Супердоволна е именно от тази марка, но не съм сигурна последно коя от трите бои използваше... мога да попитам.

Но имайте предвид, че за покритие на бели коси се препоръчват номерата, завършващи на .0 или .00, поне на новопорасналия корен трябва да са те.

# 516
  • Бургас
Дами, имам нужда от малко помощ. 💕
Бихте ли ми помогнали да изградя рутина за косата – както и да препоръчате конкретни продукти?

В момента ползвам серията за боядисана коса на CHI – шампоан ибалсам,  и leave-in на CHI с масло от черен кимион. Имам и leave-in на L’Oréal (лилавата опаковка с хиалуронова киселина). Редувам с шампоан Dr.FORHAIR - UNOVE Deep Damage Repair Shampoo и Dr.FORHAIR - UNOVE Deep Damage Treatment EX като терапията ползвам през седмица. Имам остал малко балсам Тресеме с биотин.
За финиш ползвам La'dor Wonder Hair Oil  или BioSilk: Silk Therapy Original Lite.

Косата ми е тънка, фина и има силен косопад. Боядисвам се в цвят идентичен с моя - № 3. По препоръка от тук смених боята  с  Andrea Professional с 3% оксидант и забелязвам, че цвета вече не пада толкова бързо. Мисля, че спокойно мога да кажа, че оттук нататък ще се боядисвам на всеки три седмици. Нямам накъсвания и цъфтежи, косата не е увредена си мисля, но е суха, разхвърчана и наелетризирана и много, много пада. Суша с четка сешоар на Филипс и ползвам термозащита на Балеа.

С последната поръчка от рибката ми пратиха мостри на  leave-in с кератин на La'dor и техния шампоан с кератин. Аз така и не мога да направя разлика в косата независимо с какви продукти съм мила и мазала след миенето, за това подозирам, че не правя нещата както трябва. Май изобщо не разбирам идеята на продукта leave-in, до тук съм пробвала гореизброените три и освен това по съвет на Ванеса обикновен балсам разреден с малко вода. Резултат - суха, лепкава и заплетена коса. Къде греша? От видеото, което постна Агент Провокатор разбирам, че е абсолютно задължителен продукт, но защо при мен се получава така?

# 517
От видеото, което постна Агент Провокатор разбирам, че е абсолютно задължителен продукт, но защо при мен се получава така?
Не мога да съм ти полезна точно с изброените от теб продукти, защото не ги познавам - косите ни са противоположни. Пропуснала съм явно и видеото, но не мисля че leave-in продуктите са абсолютно задължителни.
Или много ти утежняват - и не са подходящи за твоята коса
Или слагаш много ( вярвай ми на моята жадна суха изрусена косица, също ми се случва )
или слагаш на мн суха коса -
пак уточнявам поне при мен това са били причините
 Като не ти допадат и не виждаш ефект от този тип продукти, а даже обратното можеш спокойно да ги пропуснеш.
Ако използваш топлинен уред при сушенето - то термозащитата е достатъчен лийв ин

# 518
Ironfeather, боядисвам се с номер 6, понякога 7. Тази боя на Андреа не съм я ползвала и ми предизвика интереса, бих я пробвала. Ако може да попитате колежката си амонячната или безамонячната серия ползва.
За косопад чудеса при мен вършат шампоаните на Напура.

# 519
Не съм сигурна, тъй като само четях и не съм го купувала, но май е този
https://zlatnaribka.com/products/tonik-s-kofein-za-stimulirane-n … scalp-revitalizer

Много ти благодаря. Мисля че е този, да.

# 520
Syreen ако проблемът е само в корените пробвай с препигментация т.е. преди да нанесеш боята,която обикновено ползваш,намажи малко чиста боя по корените,изчакай да поизсъхне и директно нанеси сместа от любимата ти боя и оксидант.
Ако боядисваш в тъмни цветове,предполагам, че тази схема ще работи.
Ако обаче боядисваш в светли цветове,ще трябва да поотвориш косъма за препигментация.Има 2 варианта
1.Смесваш боя с няколко капки вода(водата отваря косъма и сместа се поема по-добре) и нанасяш по белите корени.Можеш да изчакаш да изсъхне или да духнеш със сешоар,във всички случаи,косата трябва да е суха или почти суха преди да нанесеш сместа с оксиданта.
2.Вземаш един тампон за сваляне на грим,изсипваш малко оксидант върху него и потупваш с тампона корените,да се навлажнят.След това намазваш с четка или пръсти чиста боя, директно изстискана от тубата.
Оставяш пак да поизсъхне и нанасяш сместа боя+оксидант.
Така ще ти държат корените по-дълго цвета

Йен ти май нямаш маски,само с балсами не става. Тази корейската не мисля че ще ти свърши работа,ако я ползваш през седмица.Маска се ползва на всяко миене.
Лийв-ин е задължителен продукт ако,след маската не ползваш балсам.Той затваря косъма и го заглажда,точно както балсамът.Лийв-ин-ът си е балсам разреден с вода в много голям процент от случаите.
Ползваш го като първа стъпка след изплакването на маската.Ако след маската си ползвала балсам,предвид това че косата ти е тънка,не е задължително да ползваш лийв-ин.

Малко във финишите ми е хаос,не разбрах кое кога,как и кое след кое ползваш.Останах с впечатление,че олиото на Ладор и коприната са ти финишите,за мен това не е достатъчно.Трябва си един кремообразен финиш,нанесен след лийв-ина и чак като изсушиш,на суха коса 1-2 капки от олиото само по последните сантиметри от дължините.
Термозащитата на Балеа ако я ползваш след коприната и олиото става още по-голям хаос,според мен.

Балсамът,който си разредила с вода какъв е и как го ползваш?

Общи условия

Активация на акаунт