Професионални серии за коса - Тема 166

• 40 832
  • 533
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Syreen ако проблемът е само в корените пробвай с препигментация т.е. преди да нанесеш боята,която обикновено ползваш,намажи малко чиста боя по корените,изчакай да поизсъхне и директно нанеси сместа от любимата ти боя и оксидант.
Ако боядисваш в тъмни цветове,предполагам, че тази схема ще работи.

Схемата си работи и при цветове над 8-ца без проблем. Препигментация обаче се прави с 8-ца дори да се боядисва с 11-ки. Нищо над 8-ца не вкарва пигмент в бялата коса. Иначе правилото е един тон по-светла боя от основната. Ако се боядисва с със 7-ца препигментация се прави с 8-ца.

# 526
  • Бургас
VanessaDE, да пълна бъркотия е при мен за това сега се опитвам да наглася правилна рутина.
Тази вечер измих с шампоана на CHI, след него сложих Dr.FORHAIR - UNOVE Deep Damage Treatment EX, после балсама на CHI и след подсушаване с микрофибърна кърпа лийв-ин пак на CHI. Мисля да  я оставя да изсъхне сама (утре няма за ходя в офиса и да спестя термичната обработка) и ще завърша с коприната няколко капки. Общо взето винаги така действам с различните продукти, сега сложих след шампоана терапията, защото останах с впечатление, че това е маска и трябва да е винаги преди балсама.
Когато я суша с четката след лийв-ин слагам термозащита, суша и тогава маслото или коприната.
Трябва ми много козметика , вероятно серии, така, че приемам препоръки и за вид, и за конкретни продукти.

За боите на Андреа, ползвам само зелената, тя е безамонячна и май с ХК, и неочаквано за мен покрива много добре белите коси и е много трайна. Аз съм на 50% напълно бяла, цялата предна част на косата ми е така, много неприятно, защото пред ушите и на челото светват корени много бързо. Преди Андреа пробвах пак от препоръка от тук Oway няколко пъти, но при мен не е по-трайна от дрогерийните.

# 527
Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 10:51 от BlueSeven

# 528
Ironfeather да,6.0 за корен и после към 6.хх добавяш още 6.0,за да има плътност цвета.
Тази схема е само за препигментиране на бели коси
1.Ако си объркала боята и коренът червенее,тонираш го със зелен пигмент.Ако оранжавее,тонирай с някаква пепелна боя или ако имаш син коректор.Няма нужда пак да боядисваш
2.Да не си ползвала висок % оксидант,че коренът е станал по-светъл?

oesi маска се ползва на всяко миене,но не е болка за умиране,ако веднъж пропуснеш.След нея е добре косъма да се затвори с балсам или лийв-ин,а може и двете,ако косата ти носи.
Коприната е продукт,който за мен се ползва като последна стъпка,т.е. запечатва косъма.Ако се нанесе термото отгоре,грубо казано,няма къде да се захване,изпича се върху косъма.Примерно,все едно да нанесеш термо върху арганово масло,ако разбираш какво имам предвид.
Това си е моя логика разбира се

Принцес при мен обаче схемата не работи,не и с по-висок тон от 7.Съгласи се,че руса коса няма как да препигментирам със седмица.
9-ка обаче ми вкарва доста добър и траен пигмент с другите схеми.

Йен справяш се добре с продуктите,които имаш.
Това на Филипс да не е термо четка? Спри да я ползваш и ползвай нормален сешоар,задължително.Сушиш на средна температура.
За косопада,аз специално съм доволна от шампоаните на Напура и Медисютикалс.Както и серумът Cellagen пак на Меди.
Маските и балсамите на Алфапарф са точно за твоята коса.Бих ти ги препоръчала,бюджетни и работещи продукти.
Ако можеш да си позволиш терапията им,ти я препоръчвам горещо
https://zlatnaribka.com/collections/semi-di-lino-cellula-madre-g … s-stvolovi-kletki
На първо време можеш да си вземеш ампулите с концентрата за блясък,нататък можеш и другите концентрати да добавиш.Ароматът на терапията не е от най-приятните,но действието и е уау.

# 529
  • Сливен
Много благодаря,Ванеса.

# 530
Wink

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 10:51 от BlueSeven

# 531
  • София
VanessaDE, може ли малко помощ за поредността на ползване на продуктите Hug
Винаги съм си представяла че термозащитата трябва да се слага последна, за да е защита. Сега като видях мнението ти, за първи път реших да проуча и действително трябва да се слага първо тя, за да се "захване" за косъма и да си върши работата. Не би ми хрумнало Blush
Моята коса е гъста, с дебел косъм, чуплива. Суха е и има нужда от тонове продукти, за да не стои като облак около главата ми. Вече съм прогресивно побеляла и това отделно допринася за склонноста й към сериозен фриз. Няма накъсване и цъфтежи, расте много бързо. Боядисвам корени много често в тъмен цвят, никога не е изрусявана.
Използвам шампоан, маска и балсам. Какво мога да слагам след термото? Косата ми понася много, по 2-3 лийв-ина и финиши слагам, нямам утежняване или омазняване. Използвам кремообразни лийв-ин, олио, анти фрийз серуми - всичко може, дори и накуп, но сега съм объркана в какъв ред трябва да са и кое се слага преди сушене, кое след...
Моля за помощ Hug

# 532
Ще помоля за насоки относно продуктите за моята коса. Не знам какво да ползвам, за да изглежда добе и да е здрава. Напоследък доста цъфтежи се появиха, дори и след фризьор. Фризьорката не ми каза какви продукти да ползвам, а попитах..за това идвам тук.
Тънка и нежна е косата ми, бързо се натоварва от минимално продукти и става матова, тежка, усеща се филм отгоре й и груба. Дори от спрейове, които са с лечебна цел за скалпа и билкови, колкото и да пазя да не слизат по дължината, при сушенето и пипането й, явно тези продукти попадат и по дължините. След това като сложа термозащитен спрей и някакво кремче за разресване или блясък и още повече седи като изкуствена. Искам хубава термозащита, която да пази косата ми, искам жива и лъскава , хидратирана коса. До момента съм ползвала масло на доори, крем на лореал pro longer , liss unlimited, както и от старата марка маракеш , крема им enz  и mod. Дори самостоятелно без други продукти, някои от тези кремове са ми тежки и косата седи на кичури и гадна. Отделно имам доооста доргерийни продукти, от които също опитвам,но го няма моето си нещо. Косата ми е с ниска порьозност.

# 533
Моята коса е фина и с ниска порьозност. Хри мен действат само шампоани без сулфати и силикон на Лакме и Макадамия. Спрей за коса действа добре само Ecru rejuvenating - няма силикони и не утежнява фина коса.
Термо само на Ecru smoothing - само там силикон и то водоразтворим и нищо не се струпва на косата ми. И веднъж месечно Lamke perfect cleanse shampoo защото само без сулфат не може а и понькога на връхчетата слагам moroccanoil light treatment. Не съм против силисоните но гледам да не са във всеки продукт иначе става много.... и косата става една кято метла. Измиеш ли добре после живва и виждаш че изобщо не ти е изтощена а у било натрупване.

Общи условия

Активация на акаунт