Професионални серии за коса - Тема 166

• 69 668
  • 912
  •   1
Отговори
# 585
За мен професионалната козметика, налага професионална употреба- т.е конкретни действия комбинации и прочие употреба на продукти . Правилно следване на процедурата- отваряне на кутикула - почистване - добавяне на съставки според нуждите- тониране - затваряне на кутикула ( физическо със силикони или химическо с промяна на Ph и т.н  различни подходи има , всеки от който със своите пл'сове и минуси), пренареждане на дисулфидните връзки . Като за всяко действие си има отделен продукт . Тези които са и за мерак и за далак  в това число слагам и керастази и прочие са много луксозна козметика , но не и професионална . За съжаление , много често ние си купуваме продукт,който е доста скъп  и искаме той сам(най много плюс шампоан и несмивашка) да свърши всичко и уау ефект на момента. А няма как да видим уау ако продукта не затвори накрая хубаво кутикулата . И резонно ако не го направи (тогава косата е бухнала , хвърчаща начупена , заплетена) ще дадем кофти отзив . Често обаче съставките , които спомагат за "разглаждането" , пречат на другите функции на продукта и т.н. За това и световните брандове предлагат много по-често такива "луксозни"  серии , които дават бърз ефек- с от всичко по малко  Като при една здрава коса , това е от съвсем без значение,и косата ще е супер , но за увредената/третираната -този номер не минава или е за съвсем кратко и си трябва  по-сериозен подход. Като продукти , вършещи си работата (всеки своята) , могат да се намерят и сред "дрогерийните" марки , важното е да се употребят правилно

# 586
  • София
Кой е професора? Може ли линк към негов канал или клип?

# 587
Кой е професора? Може ли линк към негов канал или кл% % ип?
https://www.youtube.com/@BlowoutProfessor

Как спите с пусната или вързана коса ? Ако е вързана как я връзвате...
Скрънчи кадифено, не сатенено, високо горе, мнооооого хлабаво, прегъвам краищата... в момента е доста къса, но като беше до плешките ми правех нешо подобно:
tiktok.com/@nichole.ciotti/video/7270221761575128362
https://www.instagram.com/reel/DF-fgJFJrZf/?hl=en

... профи понякога прекаляват - сори, ама когато серум на Лореал е обективно, на база състав, по-добър от Керастаз, е малко безсрамно. И го казвам, въпреки че активно не харесвам концепцията на dupes и не съм съгласна с интерпретацията й в 99% от времето.

Също за личните ми предпочитания косата на Аби не ми е ок - може и да е здрава, ама е залепена за скалпа и няма милимундичка обем.

Но пък Аби направи чудесно видео по темата с порьозността, включвайки мнения на експерти - и потвърди това, което винаги съм си мислела.
1. Няма нищо морално или етично във бизнеса, нищо! Loreal притежава Kerastase. Корпорациите печелят много повече от дрoгерийните си марки, а не от луксозните, макар че при последните "надценката/markup" е брутална. Въпреки това продажбите на "простия, дрогериен" Лореал са толкова драстично по-високи от продажбите на Керастаз, че печалбата от тях е по-висока. Проста математика. И да - много често съставите им са 90% идентични и да, молила съм химик да ми ги анализира "на сляпо".

2. Косата на Аби при тази дължина и гъстота би могла да има обем само ако е подобна на тел.

3. Благодаря за препоръката за този клип, порьозността ми е болна тема.

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 17:42 от Agent Provocateur

# 588
Също за личните ми предпочитания косата на Аби не ми е ок - може и да е здрава, ама е залепена за скалпа и няма милимундичка обем.
Но пък Аби направи чудесно видео по темата с порьозността, включвайки мнения на експерти - и потвърди това, което винаги съм си мислела.
2. Косата на Аби при тази дължина и гъстота би могла да има обем само ако е подобна на тел.
3. Благодаря за препоръката за този клип, порьозността ми е болна тема.

Абсолютно - когато си пусна косата с такава дължина като нейната също не мога да направя обем в корените - но аз и не искам. Често фризьорите се опитват да ми го докарат - предлагали са ми "вафли" , лакове и т.н. продукти - не се харесвам и това е , изглежда "старомодно" на моята глава.

Споделете го моля това видео

# 589
Abbey Yung е страхотна, започнах да следвам някои неща от метода ѝ и косата ми за 3-4 месеца се подобри драстично, нямам цъфтеж, накъсаните ми пластове започнаха да растат, косата ми се съживи, доволна съм.

Може ли да споделиш какво следваш? Аз се опитвам да следвам blowout professor, ама тя моята перушина все така си седи....
Aко косата ви е фина и с висока порьозност (т.е. най-често приличаща на перушина) най-голям визуален ефект ще видите ако се научите да я сушите правилно със четка и сешоар. Това не отменя грижата за косата, но драстично подобрява вида и в сравнение със същата обгрижвана коса, но оставена да изсъхне сама или набързо изсушена със сешоар само.

Споделете го моля това видео
Мисля, че иде реч за това:
https://www.youtube.com/shorts/J4rqQnbP6L4

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 13:24 от Agent Provocateur

# 590
Аз свикнах от 2-3 години да спя със скрънчи, хлабаво на темето, дори още като се прибера я връзвам така и ми е много удобно, да не ми пречи косата. Сутрин в повечето случаи се е запазила сравнително права и без чупки.

# 591
Видеото на Abby Yung за порьозност:
https://youtube.com/shorts/b6wCJ6its3g?si=RQtBreY1YE2KP3z8

Дами, сега си вкарах в главата да си взема и K18 (имам и bond repair treatment). Трябва ли ми? 😁👀

# 592
Дами, мнения за мицеларния ДШП на Лакме? Или други препоръки за ДШП (без шу, толкова пари просто не мога да дам)
https://zlatnaribka.com/products/dalbokopochistvasht-shampoan-la … se-shampoo-300-ml

# 593
Аз много обичам ДПШ на Wella.

# 594
Агент, моля сложи една снимка, че явно съм индианец и не се ориентирам кой точно е Grinning

# 595
Дами, мнения за мицеларния ДШП на Лакме? Или други препоръки за ДШП (без шу, толкова пари просто не мога да дам)
Много е хубав
Това е единственият продукт на марката, който бих препоръчала Laughing всичко друго е греда при моята коса.
На LabelM също беше харесан от мен, не зная дали се предлага в БГ още

На Wella мисля беше този, но са им сменили опаковките и не съм сигурна. Също ми хареса, точно от Агента бях инфлуенсната.
а ето старата опаковка

Но за моята изрусявана/боядисана/плътен косъм коса първите са по хубави.

На Шу честно казано не го усещам този дълбоко почистваш ефект въобще, на други пък ми изтъргват до сухоооо Confounded

# 596

На Wella мисля беше този, но са им сменили опаковките и не съм сигурна. Също ми хареса, точно от Агента бях инфлуенсната.
а ето старата опаковка

Но за моята изрусявана/боядисана/плътен косъм коса първите са по хубави.
^^^ Точно този и да - попромениха му името и опаковката.
За моята фина, тънка и боядисана коса е чудесен! 3 пъти по литър съм купувала от него! Тийновете вкъщи също много го обичат.

Последния път купих ДПШ на Медисютикълс, имаше прекрасни ревюта, на мен ми идва малко твърде стрипващ (почистващ), не е лош, ще си го доупотребя, но между него и Велата пак бих купила Велата.
Ето този:
https://zlatnaribka.com/collections/healthy-hair-solutions-za-vy … ng-shampoo-250-ml

PS И въпреки, че сме в тема за профи продукти онзи ден зачекнахме кака Аби, която смесва дрогерийни и профи и която препоръчва Пантен за обем, който действа като ДПШ. Аз добре се посмях, защото по стечение на обстоятелствата ММ си го купува за него.
https://pantene.com/en-us/product/sheer-volume-shampoo

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 17:26 от Agent Provocateur

# 597
Здравейте, ще съм много благодарна, ако споделите от къде си купувате продукти на Nashi, имам интерес конкретно към серума и ампулите за косопад 🙂

# 598
Поръчвам си ги по вайбър от салон елита.
В страницата на наши има списък на всички салони, които са оторизирани да работят с продуктите. Може да проверите дали имате някой удобен.

# 599
  • София
Здравейте!😊
Утежнява ли тънка и мека коса с тънък косъм този продукт?
https://www.notino.bg/loreal-professionnel/steampod-termozasshiten-serum/
Ще го използвам с пресата Steampod 4 за по-добър ефект от изправянето,понеже за сега ефекта е ужасен🥲

Общи условия

Активация на акаунт