Професионални серии за коса - Тема 166

• 69 257
  • 912
  •   1
Отговори
# 855
didd много се радвам да го чуя!
Имай предвид, че макар и хидратираща, в тази серия на Джойко има и мъничко протеин, така че няма лесно да прехидратираш с нея.
Хубаво е да имаш и една съвсем протеинова серия, но не чак да редуваш. Може ми на 3-4 измивания с Джойко, ще правиш едно с протеин. Ти ще си усетиш с времето. Ако след измиването с протеиновата серия не си чувстваш косата добре, може да пробваш след изплакване на протеиновата маска, да сложиш за 2-3 минути от балсама Джойко и пак изплакваш.
След протеина косата ще е по-твърда, няма как - знам, че това е много осезаемо при чупливите коси.
Има много хубави протеинови серии, любими на мен лично са ми Kerastase Terapist (шампоанът е тип “балсам”, тоест се усеща меко при миене), Alterna Bond Repair и последно харесах Redken Extreme шапоан с Redken Extreme Cat терапия-спрей. И след трите можеш да завършваш с лийв ин кремче, смесено с олиото - предполагам твоето е хидратиращо?
Един друг вариант е, да правиш протеин като пре-уош терапия, със спрея Rikeir на Напура.
https://zlatnaribka.com/products/sprey-za-vazstanovyavane-na-ker … d=f489bb308&_ss=r

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 01:16 от Sensaya

# 856
  • София
Имате ли впечатления от тази маска?
https://zlatnaribka.com/collections/maski-za-obem/products/maska … ing-plumping-mask
Подходяща ли е за много тънка коса?
По принцип рядко ползвам маски,понеже ми утежняват  косата,но поне веднъж седмично е задължително нали?
Иначе си поръчах и серията за обем на Филип К.

# 857
  • Пловдив
Поръчах 500 мл еластисайзър, но не знам колко време след отваряне може да се ползва.
Ако някоя дама желае, може и да го разделим.
Иначе след умуване за сешоар, първо реших да взема от четките с горещ въздух и да видя с тях как ще мога да действам и поръчах някаква хвалена на Ровента.
От черния петък не останах и без маската на Лалга, серума им против косопад, ампули на Филип К. И нощния серум на Керастаз. Абе, снощи си беше време за харчене 😂

# 858
Поръчах 500 мл еластисайзър, но не знам колко време след отваряне може да се ползва.
Ако някоя дама желае, може и да го разделим.
12 месеца

# 859
  • София
Момичета, я кажете, за какво ми е хидратиращ шампоан. С тънка и дълга коса съм, напоследък нещо взе да се омазнява в повече.

Логично ми е да я измия с нещо за обем или против косопад и след това да сложе протеин или хидратация под формата на балсам/маска/терапия.

Питам чисто теоретично за фина коса, при гъстата и жилава е ясно.

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 11:57 от nad_tab

# 860
Nad_tab, често омазняването на кожата, вкл и тази на скалпа, се дължи на изсушаване.

# 861
  • София
Nad_tab, често омазняването на кожата, вкл и тази на скалпа, се дължи на изсушаване.
Не изолзвам шампоани за мазна коса, ако това имате предвид. Омазняането поне при мен идва от изтъняването, така че, както писах използвам шампоани за косопад/уплътняване или лек протеин под формата на шампоан за обем.

# 862
  • По широкия бял свят
Sensaya, много благодаря!

# 863
От профитата най-доволна съм от Лалга за хидратация и възстановяване и за интензивно молекулярно възстановяване -  SEAMORE и CPR. Буквално я боготворя, бих си купила всички техни серии, шампоана за блондинки също е уникален.  
От корейците - SpaKlean, невероятно чиста, супер обемна коса, плътен жив косъм, супер са и за редовна употреба. Олиото от серията им също е разкошно.

Здравейте. Искам да попитам знаещи SpaKlean става ли за тънка коса (да уплътнява самия косъм и косата да става по-обемна) или само за добро почистване на скалпа или по-добре Sam McKnight за обем ? Бдагодаря

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 20:11 от Stoinav

# 864
За да уплътнява, трябва да има кератин/протеин в състава.
Аз така се ориентирам...

# 865
Може ли линк на този Spa Klean за пърхут 🍀

# 866
Може ли линк на този Spa Klean за пърхут 🍀
Този:
https://bestcare.bg/product/spaklean-amazing-collagen-rebalanc/

Имай предвид, че си галон - 500мл е, да не се стреснеш, че аз не бях видяла и мигах на парцали Grinning И пак, въпреки, че пише против пърхот, аз лично го намирам за един от най-добрите шампоани, които съм ползвала до момента, дори и без такъв проблем.

# 867
  • Варна

Здравейте! Този шампоан подходящ ли е на всекидневно миене?

# 868
  • Някъде там
Не изолзвам шампоани за мазна коса, ако това имате предвид. Омазняането поне при мен идва от изтъняването, така че, както писах използвам шампоани за косопад/уплътняване или лек протеин под формата на шампоан за обем.

Имайте предвид, че доста често шампоаните за обем и тези против косопад са пресушаващи Simple Smile

И да се включа с мнение за серията Lakmé METAL REMOVER. Нямам цялата серия, но скоро ще се постарая да си взема и шампоана. Засега закупих само маската и термозащитния спрей. По принцип не съм голям почитател на Lakmé, но заради намаленията реших да ги пробвам и да изляза от зоната си на комфорт.

Още след първото измиване косата ми стана уникална — мека, подредена, много добре хидратирана. Направо не мога да повярвам, че продукти на Lakmé ми харесват толкова!

# 869
Можеш ли да го сравниш с Метал детокса на лореал. За мен това е абсолютния фаворит пред всички шампоани , но ще се радвам на по -бюджетна версия .

Общи условия

Активация на акаунт