Имай предвид, че макар и хидратираща, в тази серия на Джойко има и мъничко протеин, така че няма лесно да прехидратираш с нея.
Хубаво е да имаш и една съвсем протеинова серия, но не чак да редуваш. Може ми на 3-4 измивания с Джойко, ще правиш едно с протеин. Ти ще си усетиш с времето. Ако след измиването с протеиновата серия не си чувстваш косата добре, може да пробваш след изплакване на протеиновата маска, да сложиш за 2-3 минути от балсама Джойко и пак изплакваш.
След протеина косата ще е по-твърда, няма как - знам, че това е много осезаемо при чупливите коси.
Има много хубави протеинови серии, любими на мен лично са ми Kerastase Terapist (шампоанът е тип “балсам”, тоест се усеща меко при миене), Alterna Bond Repair и последно харесах Redken Extreme шапоан с Redken Extreme Cat терапия-спрей. И след трите можеш да завършваш с лийв ин кремче, смесено с олиото - предполагам твоето е хидратиращо?
Един друг вариант е, да правиш протеин като пре-уош терапия, със спрея Rikeir на Напура.
https://zlatnaribka.com/products/sprey-za-vazstanovyavane-na-ker … d=f489bb308&_ss=r
И пак, въпреки, че пише против пърхот, аз лично го намирам за един от най-добрите шампоани, които съм ползвала до момента, дори и без такъв проблем.