Дрехите се купуват от едни и същи места за всички, както казах, не деля детето или мъжа ми на по-долна категория хора, само защото не носят костюмчета. Както на мен ми се носи нещо по така, смятам че и на детето, мъжа - тоже.
Всичко е в рамките на възможностите ни, разбира се.
Накрая ще се окаже че говорим за едно и също, просто гръмките изказвания за йерархията и кой командвал парада вкарват объркване, не ми харесват апропо тези определения, но все тая.
Друг пък чакал детето да взема участие в плащането на сметките. И тогава щял да дава дозволение какво да си купил. Но той тогава няма да те пита, сам ще си купува, щом и сам си изкарва парите.
Къде точно минавам в другата крайност? Нещо не четеш внимателно....
На теб може много неща да не ти харесват, но ИМА значение, че има позиция на родител и позиция на дете. И, да, не трябва да се приравняват. Децата не са узрели ментално за важни решения и им се формира мирогледът в тези години.
Ако нямаше нужда от родителски авторитет, контрол и правила, още на 10ина години да ги пускаме да се оправят.
Не мога да разбера какво е това натягане да обясняваш откъде купувате дрехи, пък и че и на детето купувате. Ами, купувайте му, някой да ви е забранил? Ама нещо скачаш срещу изказванията, които не са според твоята рамка...!
Иначе си възпитавай децата, както е правилно според теб. Никой не налага мнението си тук, просто си говорим....