Пубертетът при момчетата - тема 18

• 30 635
  • 692
  •   4
Отговори
# 585
Моят син на 15, го е обхванал коледния дух. Вече е с коледните чорапи, изкарал коледните пижами...Ще украсяваме тази седмица, започнахме и с подаръците, той помага - за племенници, приятели.
Ние имаме традиция, да пишем писма на дядо Коледа. Той написал само - здраве. Та реших Гармин ще получи, сега е със стария на баща си, а го използва активно.

# 586
Моя също иска плейстейшън, който няма да получи. Затова традиционното Лего, маратонки, разни коледни дреболии и от Тему един много красив албум за пътувания. Там ще налепим снимки от пътувания със съответното описание , че сега всички са в моя ФБ и телефон, а е хубаво да си ги има на хартия.

Какъв е този албум, може ли снимка? Simple Smile И аз съм в издирване на нещо интересно, освен легото и слушалки Simple Smile

# 587
  • Sofia
Ето така изглеждат, в хубава кутия със същия дизайн като книгата, има метално нещо като заключване. Вътре е с кафяви страници със състарен ефект, места за писане и снимки.. Има и различни комплекти стикери за декориране. Много луксозно изглежда, като стар дневник.

# 588
За колко годишни тийнове става дума? Все пак темата е за тиинейджъри и аз искренно се съмнявам дали такъв тип албуми биха им били интересни

# 589
  • Sofia
Почти 12 годишен, не е официално тийн още, но защо да не им е интересно? Все по-рядко се сещаме да вадим снимки на хартия. А и тук ще слагаме снимки от 3-4 години назад.

# 590
Пробвай, когато беше на 10 направихме такъв албум. Отрази 1 лагер и до там. От там на сетне, аз попълвам албума, лепя снимки. А тогава му подарихме и някакъв супер мини принтер, точно заради този албум (принтира снимките директно от тел). Добре, че аз го ползвам за този албум и за вижуал борд си, иначе щеше да е поредния паметник.
Може пък ти/ той да има успех с това начинание

# 591
И синът ми за последен път попълва такъв албум, като пише на 7-8 години. После известно време му напомнях, но той не прояви повече интерес.

Аз за себе си попълвам редовно, но аз обичам да се занимавам с такива неща. Моят категорично не.

# 592
  • Sofia
Ще видим. Те реално приключенските пътувания и преживявания са след 9г и всички снимки са в моя ФБ или облак. Надявам се да му е интересно и да е приятно преживяване .

# 593
Ще видим. Те реално приключенските пътувания и преживявания са след 9г и всички снимки са в моя ФБ или облак. Надявам се да му е интересно и да е приятно преживяване .

Ще се забавлявате чудесно. Ако пък той не желае, винаги можеш да го попълниш сама - хубавите моменти трябва да се пазят.

# 594
Хубаво е като идея, дори и самите деца да не участват в правенето. След години ще е страхотен спомен.

# 595

Ще се забавлявате чудесно. Ако пък той не желае, винаги можеш да го попълниш сама - хубавите моменти трябва да се пазят.

Така е, но все се говори за подарък..какъв е той за детето в този случай, ако той не го хареса?
Съгласна съм с Титина...

# 596
Аз бих искала да се "изходя" по темата за дрехите и скъпите неща. Освен, че всеки коментира неговото си семейство има значение и нещо друго. Моят син (вече върви към горната граница на тийнейджърството) никога не е искал нищо. Нямаше джобни докато влезе в гимназия. Да, невероятно, но факт. 1 лев не е похарчил. Просто не е искал и започнахме с джобните след 8-ми клас. За дрехи, аксесоари, козметика и какво ли още не, също никога не е искал пари. Просто е такъв, че не иска нищо. С мъка му купувам дрехи, опитвам се да се съобразявам с и така или иначе минималните му изисквания. Въобще излезе много икономичен модел. В същото време е сравнително добър ученик, спортува активно и се опитва да се храни здравословно. И именно заради това има скъп телефон, защото си пази нещата и знам, че мога да му гласувам доверие, че няколко години ще кара с него. Също има скъпи маратонки, защото полза един чифт две години (например). Има два анцуга, два панталона, две тениски и две блузи. И толкоз. И не иска нищо повече. Аз пък съм възпитавана да гледам качеството, а не количеството. И затова мога да си позволя да му купя сравнително скъпи дрехи, просто защото разходите по него не са големи като цяло и компенсирам.

# 597
  • В полите на Пирин планина
За големи вече деца, които си пазят нещата, това важи с пълна сила.

# 598
  • София
Memento mori, и моят син е такъв. Факт, че харча много покрай уиндсърфа му, екипировката е скъпа, но и там никога не е отварял дума за чисто нова и купуваме втора ръка. Че и помагаше по сърф училището от 13 годишен насам, за да не плаща гардероб. Миналата седмица стана на 18, нищо не искал. За Коледа няма и да питам. Измислям му някакви неща, които мисля, че ще хареса, за да не е без подарък. Затова и ако му трябва нещо и без повод се купува.

# 599
За големи вече деца, които си пазят нещата, това важи с пълна сила.
Така е, но той е бил такъв ("нищоискащ") цял живот. Изключвам бебешко-детския период до към 5-6 години, когато не можеше да се влезе в магазин без да поиска някакъв боклук. Но почна ли училище, нещата се промениха.
В тази връзка, ни в клин, ни- в ръкав бих искала да кажа и колко много време и примери отделяме за финансовата му култура. Една огромна част от родителите пропускат този момент, може би много от тях също нямат добра финансова култура и затова. Скоро в една група беше писала майка, която работи в компания за бързи кредити и беше описала колко много млади хора (деца), едва навършили 18-19 години теглят тези именно кредити за закупуване на абсолютно тривиални и безсмислени неща, без ясната мисъл, че това не са техни пари и те трябва да ги връщат. Сякаш са им подарък. Така че ако позволите един съвет-говорете много с тези деца, от най-ранна възраст с подходящи примери, за парите и тяхната сила.

Общи условия

Активация на акаунт