Пубертетът при момчетата - тема 18

• 30 102
  • 666
  •   1
Отговори
# 600
Нищоискащи деца/младежи извън този форум не съм срещала. Както и такива, които предпочитат домашна храна пред купешка, между другото. На моя му дай да харчи. Ама тая надежда, че второто може да е от другия вид.

# 601
Моите обичат домашна храна, но и по ресторанти не отказват да ходят.Малкият гледа да се храни здравословно.

# 602
Нищоискащи деца/младежи извън този форум не съм срещала.
Защото другаде и в реалния живот все някой ги познава и рязко може да се окаже друго.

# 603
О,  моля ви. Моят си отказва да яде всичко, което не съм сготвила аз. Понякога ми се иска да си почина от манджи.
В стола им наистина е долнопробна храната. В предишното училище ставаше и там ходеше.
При нас не продават и сготвена храна както в България.
В много малко заведения тук нещо става за ядене.
Сяда понякога е KFC или Burger King, но то е максимум веднъж седмично.

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 18:06 от marigold_

# 604
  • София
Нищоискащи деца/младежи извън този форум не съм срещала.
Защото другаде и в реалния живот все някой ги познава и рязко може да се окаже друго.
От тук списващите само за мен е известно коя съм и ще ми бъде интересно някой да каже нещо друго, защото това би могъл да е само някой, от когото синът ми е искал нещо Simple Smile

Извън шегата – човек, за когото основно значение има уиндсърфа и е карал тази година в продължение на пет месеца новия си сърф купен миналата година, какво би могъл да иска още? И ми е трудно и като вече не е дете да му измисля нещо, защото преди можеше винаги да се купи лего, някоя игра, макар да не е голям геймър. След това се събираха пари за нова екипировка. В последните години просто няма какво. Дрехите у нас не са подарък, те се купуват, защото са нужни и по всяко време, когато е нужно. Интерес към това няма. Телефони се сменят през поне пет години, това отпада. Парфюм има. Ето, няма какво. Идва Коледа и нямам представа какво ще измислям, за пълнолетието имаше нещо супер символично, нищо не измислих.

А за храненето, яде и дюнер, и двамата обичаме и по нещо отвън. Иначе и готвя, основно се храни и вкъщи, дори като студент.

# 605
Моето дете е много пики, яде няколко неща. Опитахме да се храни на "стол", но, айде да кажем успява да яде храната, но е видял нещо, което е недопустимо от хигиенна гледна точка ...и отказа. Та си носи домашна храна. Между училище и тренировки яде, та каквото намеря, КФС, сандвич, пица, паста...каквото намеря.. После след тренировка пак ядене.
На ресторант ходим семейно, с приятели, или той може да мине да си купи нещо. Нещата ги съгласуваме.
Относно финансовата култура, от няколко години личните му пари ( тези, които са изкарани от него) са във финансов фонд. Той си следи как вървят нещата там, коментираме финансови стратегии. За другото време има бюджет, вкл и за ходене на лагери в чужбина. Знае кое , колко струва, проверява, сравнява цени. Мисля, че за в момента се справя добре

# 606
  • В полите на Пирин планина
Големият ми син, независимо, че се храни и на студентски стол, винаги щом си дойде иска да му сготвя не едно, а няколко неща и си ги носи, за да яде тях. Съвсем осъзнато е, защото аз се старая (доколкото е възможно) да готвя здравословно и с качествени продукти. Влияе за това и на брат си, който е 4 години по-малък от него.
Малкият иска нов телефон, така, че ще си събира пари по празниците. Големият сигурно някои профи бутонки ще иска, т.е. част от тях ще получи като подарък, а друга част ще си доплати.

# 607
Въпросът е, че разходите около децата съвсем не се ограничава само с дрехите и маратонките. А ние тотално задълбахме в този аспект. И синът е много икономичен в това отношение, обаче тази зима ще ходи два пъти на ски за по една седмица (един път от училище, един път с мен), минимум по два пъти в месеца ходи или ходим на театри, концерти, спектакли (вчера взех билети за един мюзикъл през март, днес за Гънс енд роузис през юни), всяка ваканция (тоест на всеки 6-7 седмици) пътува или пътуваме. Отделно разходите за курсове, спортове и подобни. Всяка неделя ходи на картинг - 80 евро на ходене струва това удоволствие. През лятото отива с дядо си и чичо си на Формула 1 за три дни.

Така че поне при нас това, което не отива за дрехи, заминава за други неща. Но на тези разходи гледам по-скоро на инвестиция в него. Колкото повече интереси има (които не са свързани с видео игри), толкова по-добре.

# 608
О, културни мероприятия и подобни са безддънна яма, добре, че поне за артисти ползва някога преференциални цени. Не го пуснах на дебати в Йейл, защото цената беше безумна ( само такса участие е $900). Но пък отива в Шанхай на дебати на ООН. Ските - ходим заедно, та не му влизат "по сметка'.

# 609
О, културни мероприятия и подобни са безддънна яма, добре, че поне за артисти ползва някога преференциални цени. Не го пуснах на дебати в Йейл, защото цената беше безумна ( само такса участие е $900). Но пък отива в Шанхай на дебати на ООН. Ските - ходим заедно, та не му влизат "по сметка'.

Живи и здрави да са децата. И както казва една приятелка и колежка - да е жив и здрав работодателят ни 🤣

# 610
Не знам, как да го кажа, но имате пари, давате. Нито мога да дам по 80 евро на седмица за каквото и да било забавление или спорт, нито по още 30-50 евро на седмица за мюзикъли, театри т.н. Просто всеки си се простира според чергата.

# 611
Именно - всеки се простира според чергата и приоритетите си. Парите са ограничено количество и от родителя зависи как ще бъдат разпределени, така че да има най-голяма полза от тях, като ползата пак е субективна.

# 612
Само за момент допуснете, че светът е различен и хората, живеещи в него-също.
Нито се хваля с детето си, нито казвам, че така трябва. Дори ми е мъчно, че е такъв. Ще ми се понякога да е като другите, би било доста по-лесно (смятам), но….
Аз бях доста по-различна от него в тийнейджърството си, макар и да беше преди цял един живот и в съвсем други времена.
Но, каквото- такова.

# 613
Аз те разбирам джбре, Мементо.
Не дължиш обяснение никому, още по-малко във форум. Hug
Много хора съдат по собствения си аршин и не разбират, че има и друг. Което е тесногръдо принципно...

# 614
Вчера след като написах поста си и ходих до Лидл. До витрините за замразена храна си говорят майка и тийн. Майката му предлага да купи от замразените багети, а то погледна и казва "Ти добре ли си да дадеш 4лв за 2 багети?". 1 час по-късно вкъщи с нашия пак имахме спорове за ония прословути маратонки за 250лв, за които настоява повече от месец.
Така че има явно разумни деца, ама мойто не е от тях. Sad((

Общи условия

Активация на акаунт