Пубертетът при момчетата - тема 18

• 30 098
  • 666
  •   1
Отговори
# 615
Вчера след като написах поста си и ходих до Лидл. До витрините за замразена храна си говорят майка и тийн. Майката му предлага да купи от замразените багети, а то погледна и казва "Ти добре ли си да дадеш 4лв за 2 багети?". 1 час по-късно вкъщи с нашия пак имахме спорове за ония прословути маратонки за 250лв, за които настоява повече от месец.
Така че има явно разумни деца, ама мойто не е от тях. Sad((

Не бих се изненадала, ако ‘пестеливият’ на франзели тийн реве за маратонки от 250+ лева. Човек е склонен да дава повече за интересите си, а да пести от неща, които е решил, че не са му толкова важни.

# 616
Моят орева света за маратонки за 400лв.Интересно, че не му се виждаше висока цената.Не се съгласих.Накрая дойде рождения му ден и обещах  да съфинансирам покупката със 150лв.Останалото той си събра.
Обаче, о, чудо! Как се грижи сега за тези обувки, не мога да повярвам.Мие ги, суши, маже…🤣

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 10:39 от ДХ3

# 617
Найковете за 250 лв, които си купи май месец с парите за РД, са още невредими, така че до някъде цената беше оправдана. За Коледа пак ще събере, подозирам че пак за това ще даде.

# 618
Какво четат тийновете ви? Дайте идеи, че се изчерпах вече.

# 619
  • В полите на Пирин планина
Моите и двамата четат някакви книги за личностно усъвършенстване (особено големият и след това ги пробутва на брат си, да се научел на нещо 😏). Художествена литература, за мое огромно неудоволствие, не докосват...

# 620
Моите не четат книги.Освен някоя автобиография на известен футболист.
Но дребният дойде онзи ден да ме пита сигурно ли е, че Людмила Живкова не е била убита.Някъде чете из нета различни неща, но не и художествена литература.

# 621
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
"Чете", манга, на 10 години е.

# 622
  • София
На почти 15 е, в последно време чете Шерлок Холмс, препрочита Вещерът. Следващото в списъка  му е Игрите на глада.

# 623
Моят чете основно това, което има за училище - 4 книги по френски и 4 по английски. Всяка седмица трябва да прочете по определено количество от двете, след което анализират и правят тестове. По английски четат Оливър Туист, после ще минат на ‘Да убиеш присмехулник’ . Миналата година четоха Шерлок Холмс и много му хареса и покрай него един H.G. Wells. Напоследък залита по класиката Жул Верн, Юго и по разни научно-популярни като Харари и някакви исторически.

‘Игри на глада’ чете миналата година и беше доволен. Но май повече му хареса the Maze Runner. Най-големият хит обаче си остава френската Neo.

Но и аз съм в търсене на интересна книга за коледен подарък, така че ще черпя идеи. Имаме поредицата Gone, ама не го вълнува засега. ‘Вещерът’ средна работа.

Във фейсбук доскоро ми се въртеше реклама на поредица, която наподобявала Хари Потър и много била любима на феновете на Потър, но напоследък не я виждам.

Последна редакция: пт, 28 ное 2025, 15:40 от Nedinka

# 624
  • пустинята Гоби
Моят син чете енциклопедии, в области, в които има интереси, книги игри и го гледам напоследък, че взема от книгите на брат си, който е на 9 Rolling Eyes , комикси някакви предимно. Художествена литература се случва точно два пъти в годината да зачете, изключая произведенията, които учат в училище.

# 625
400 лева за маратонки няма да дам.
Не защото ги нямам. А защото не е възпитателно. И защото до няколко месеца и ще са умалели. И защото не харесвам изпъкване чрез скъпи марки.
До 200 лв ми е ок.

# 626
Моят син е вече на изхода на пубертета, на 18 е, но ще се разпиша за литературата...В момента чете Тери Пратчет, а в по-ранната му възраст любимо четиво беше поредицата за "Скълдъгъри Плезънт".

# 627
И моят е на фентъзи, но явно е малък за Пратчет, защото не му беше интересен /на 14 е/. Изчел е всичко на Рик Риърдън, Хари Потър, всички известни български за деца и тийнове /много му харесаха/ и още 1 тон, но тъй като чете бързо не можем да му смогнем и любимите книги ги е препрочел по 10 пъти.

# 628
Ох, четенето. Чете си задължителната литература. Онзи ден му подариха "Маестрото" за Роджър Федерер ( и при все че е на български е запчнал да я чете). До сега рови да търси Кръстника, че в момента гледа старите сезони на "Под прикритие" и му е интересно да съпоставя нещата (ей този филм, много обяснявам, че доста неща не може да ги разбере - друго поколение, на мафията гледа с романтична нагласа). Общо взето не му остава в момента много време за четене - всяка свободна минута е свързана с предстоящите дебати, а и от драма школата подготвят разказите на Елин Пелин и на Чехов та му се налага, да ги учи)

# 629
Titina,
Аз съм от поколението израстнало през 90-те. Когато гледах "Кръстника" за първи път и аз придобих романтична представа за мафията. Просто филмите са направени нарочно така.

Общи условия

Активация на акаунт