Пубертетът при момчетата - тема 18

• 30 811
  • 695
  •   1
Отговори
# 690
Гинеколог ми е казвал че хпв и изобщо ракът на МШ е единственият вид рак, който няма наследствена компонента.

# 691
  • Русе
Само 5% от всички раци са наследствени   

Да не разваляме седянката с кофти теми Hug

# 692
  • София
Да имам шанс да им спестя рак и да не се възползвам? Как ли пък не. Големите са набодени, малкото има първа доза и чака за втората.

# 693
  • София
Има си тема за ваксините.
Аз също не слагам нищо извън задължителните, на сина ми пък още по-малко ще сложа HPV ваксина. Въпрос на лична преценка е.
За варицела смятам, че е оправдано да се сложи при пълнолетен, който не я е боледувал.
Има си хора с алергии, противопоказания, страхове поради странични реакции. Нека тук да не се делим на агитки, всеки да прави, каквото е решил.

# 694
  • пустинята Гоби
Племенничката ми изкара на 2 години варицела, брутално зле беше милото и му остана белег на хубавото личице. Аз също имам белег на лицето, била съм на същата възраст като съм в карала, нямам спомен. Не мисля, че е необходимо деца да страдат, защото уж я карали леко. Аз съм твърдо “за” ваксините, разбира се не на килограм, но при нужда - винаги.

Мъжът ми отдавна направи изследване за антитела, но за съжаление нямаше такива. Не е карал варицела. От две години му дудна да се ваксинира, сега като ни подпари под дупето, се сети да се разбърза.

# 695
  • Berlin
Аз само да си споделя, че моят господин окончателно се отказа да тренира волейбол. Щял друг спорт да прави сега, който повече му харесвал.😢 Ще го отпиша от клуба и повече дума няма да спомена по тая тема.

Общи условия

Активация на акаунт