Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 26 841
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
За който му е интересно да прочете по темата за имплантологичния прозорец - https://www.nature.com/articles/s41598-021-92955-w

Yellow_girl Коя е твоята клиника, ако не е тайна.

# 436
Ирката, за 12-ти ден след трансфер се очакват трицифрени стойности или поне от 100 нагоре, ако не и 200 и повече. Тук не само, че са ниски стойностите, но и няма удвояване. Най-лекия случай е да е биохимична. Продължи да следиш на 48 ч , защото не е добре да има такова леко покачване.

# 437
Много благодаря, мили момичета! И за куража, който ми вдъхвате! ❤
Имам следните въпроси:
- когато не съм в процедура приемам З@фрила (или друг прогестеронов препарат) заради тежка ендометриоза. Това може ли да компрометира резултатите от имплантационния прозорец? Реално аз нямам месец без хормонална терапия вече 2 години... 
- чела съм доста за хистерескопиите, аз имам две операции от ендометриоза (с доста рязане - по яйчниците, матката, влагалището, отстранени тръби, отстранена част от дебелото черво, премахнати лезии по уретрите, както и от гръбнака), като последната беше преди една година и включваше хистерескопия, при която беше отстранен 3 см септум в матката, имам и две миоми над 5 см премахнати преди 2 години. Една година отдавна ли е за хистерескопия? Сега имам мъничко полипче, но казват, че е много малко и не пречи.
Имам час при д-р Калчев през есента, знам, че той е добър в хистерескопиите. Доста съм объркана и искам да си помогна преди следващия опит.

# 438
Ирката, за 12-ти ден след трансфер се очакват трицифрени стойности или поне от 100 нагоре, ако не и 200 и повече. Тук не само, че са ниски стойностите, но и няма удвояване. Най-лекия случай е да е биохимична. Продължи да следиш на 48 ч , защото не е добре да има такова леко покачване.

Да,казаха да ги повторя в сряда или четвъртък.Така и ще направя.Не знам какво се надяват да се промени,само ми дават напразни надежди и още повече рев след това.

# 439
  • Sofia

Да,казаха да ги повторя в сряда или четвъртък.Така и ще направя.Не знам какво се надяват да се промени,само ми дават напразни надежди и още повече рев след това.

Съжалявам, че така се случва. Лошото е, че не мисля, че нещо ще се промени откъм положителна посока. Аз също имам една биохимична с минимално покачване между 2та кръвни теста. 3тия който бях направила нивата вече бяха драстично спаднали. Приготви се психически, че няма да се развие.

И аз да помрънкам малко. 7ми ден след трансфер съм и не се стърпях, та направих един тест. Беше напъно отрицателен, а навсичкото отгоре и започнаха предменструалните крампи, така че за жалост мисля, че и нашият 1ви трансфер ще е неуспешен. На тоя етап продължаеам по план с лекарствата до 10ти ден когато ще пусна и кръвен, който ще потвърди.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 11:16 от Rouina91

# 440

Съжалявам, че така се случва. Лошото е, че не мисля, че нещо ще се промени откъм положителна посока. Аз също имам една биохимична с минимално показване между 2та кръвни теста. 3тия който бях направила нивата вече бяха драстично спаднали. Приготви се психически, че няма да се развие.

И аз да помрънкам малко. 7ми ден след трансфер съм и не се стърпях, та направих един тест. Беше напъно отрицателен, а навсичкото отгоре и започнаха предменструалните крампи, така че за жалост мисля, че и нашият 1ви трансфер ще е неуспешен. На тоя етап продължаеам по план с лекарствата до 10ти ден когато ще пусна и кръвен, който ще потвърди.

Настройвам си се аз...,за това се бях приготвила да спирам инжекциите и лекарствата.Поплаках си и се стегнах,и сега пак повтарям същото.Надявам се поне да е по-малкото зло и последиците да са само психически.Но каквото е писано,това ще стане.

# 441
Аз се сдържам още с тестовете, този път даже повече ми е неприятен момента в който трябва да пусна теста, понеже съм почти сигурна, че нищо не е станало. Гърдите са ми толкова спокойни, а това ми е най-сигурния белег!
Rouina На каква терапия си? Аз се чудя изобщо при мен ще тръгнат ли крампи с тая стабилна хормонална терапия - Естрофем 2х1, Пролутекс 2х1, Утрогестан 2х1, Дуфастон 3х1 … Не усещам предвестници на цикъл, но то аз последните ми цикли почти не ги усещам. Драматична е овулацията …
Вече започнах да се успокоявам, че имаме още едно ембрионче ..

Съжалявам, че така се случва. Лошото е, че не мисля, че нещо ще се промени откъм положителна посока. Аз също имам една биохимична с минимално показване между 2та кръвни теста. 3тия който бях направила нивата вече бяха драстично спаднали. Приготви се психически, че няма да се развие.

# 442
  • Sofia
И моите гърди бяха доста напрегнати до 3-4 ден и след това се успокоиха, което за мен е сигурен признак, че ще ми дойде (поне покрай овулацията винаги са доста напрегнати и 3-4 дена преди да ми дойде се успокояват). Ние нямаме никакви ембриончета - бяхме само с едничко, та цялата работа на ново ще започваме на есен, но се чудя вече и аз какво да правим, дали да сменим лекаря или и клиниката... Чудя се кой ще ни вземе насериозно да назначи някакви качествени изследвания, от които да се разбере какво се случва, а не просто на сляпо да се стреля. До сега нищо не ми е правено/изследвано, а сме с една биохимична от инсеминация и евентуално неуспешен трансфер (ще видим все пак).
Терапията ми е: Естрофем 2х1, Цикогест 2х1, Нош-па 3х1 и Акард х1

# 443
Leda, полипът със сигурност пречи. Не мога да повярвам след като е толкова трудно ваденето на Я при теб да рискуват трансфер с наличие на полип! Ако правилно съм разбрала. Извинявай, че така рязко реагирам, но със сигурност трябва да махнеш полипа. Просто не прави трансфери с наличие на полип.

# 444
  • Sofia
Leda, полипът със сигурност пречи. Не мога да повярвам след като е толкова трудно ваденето на Я при теб да рискуват трансфер с наличие на полип! Ако правилно съм разбрала. Извинявай, че така рязко реагирам, но със сигурност трябва да махнеш полипа. Просто не прави трансфери с наличие на полип.
И на мен не ми е ясно защо го правят това. Тия полипи могат ли да се видят на ехограф?
Моята още в началото преди да почнем всякакви процедури хвърли бомбата, че имала съмнения, ама разбираш ли след снимката на тръбите, която направихме след това, рече че нямало такова нещо. Та сега се чудя как се диагностицират тези полипи. Обмисляме смяна на лекаря и мисля да настоявам за диагностична хистероскопия, че вече ме хваща нервната с тези лекари. Имаме и една биохимична и вероятно този трансфер няма да е успешен (поне за сега така изглежда).

# 445
Здравейте. Преди трансфер ми видяха малко полипче , докторът каза ,че не пречи , защото е 4мм (по спомен) .. направихме трансфер въпреки това полипче и в момента съм в 7г.с

# 446
Аз имах полип по време на бременността, получи се от хормоните. Всички АГ, при които ходих, бяха изумени как не са го видели при трансфера. Ами не са го видели, защото го е нямало. Получил се е след трансфера. И изчезна преди раждането.
След като в видян преди опита, не вярвам да започнат нещо, преди да бъде изчистен.

Моя полип не го виждаха с ехографа, 2 седмици се водех с неизяснена причина за кървенето. Накрая се сетиха да проверят с разширителя, не помня как се казваше точно и видяха полипа.

Мона, къде се намира твоя полип? Следете го, че да не тръгне да расте от хормоните. На мен ми бяха забранили всичко, разходки, работа.

# 447
Значи моето мненине е, че доста голям процент от липсата на бременност се дължи именно на полипи. На мен миналата година ми правеха хистероскопия и ми каза, че няма и всичко е чисто. Но ми взе биопсия, че в майчин дом преди време ми бяха объркали биопсията от премахване на полип и после някои лекари се възползваха от това да ми изкарат акъла. Та на самата биопсия нямаше изменения, но и от двете места имаше полипи. Аз съм почти сигурно, че по време на първата неуспешна бременност имах полип, просто изкарах луд късмет да се хване и после изкарах луд късмет, че се разболях от ковид точно, когато бях забреняла. И най-лудият късмет, че беше кухо яйце. :Д Идеята ми е, че е възможно да се имплантира при наличие на полип, но той самият много намаля шансовете. Не обичам да изказвам категорично мнение, но за полипите ми е точно такова.

# 448
Аз мисля , че вече го няма. Попитах го какво се случва с полипа , той каза "въобще не се притеснявай" имам снимка от преди 10 дни. Утре (7г.с и 3 дни)съм на преглед , за да видим ембриона , защото последния път се видя само жълтъчното мехурче

# 449
  • Sofia

От това нещо което ми е записала ноември след това беше. 'Не няма такова нещо'. И сега почвам да се чудя - има ли го, няма ли го. Никой нищо не ми е казвал за полипи до сега. Амааа почвам да имам сериозни съмнения.

Общи условия

Активация на акаунт