Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 26 402
  • 742
  •   1
Отговори
# 735
Защо си правите изводи на 5-7 ден при положение че повечето пъти искат тест на 12-14 ден? Ако е настъпила късна имплантация и резултата не е твърда 0 , не мисля че трябва да спирате каквото и да е поне до 9-11 ден.

Да, права сте. Има всякакви случаи, но ще кажа и моята гледна точка.

Аз имам една естествена клинична бременност, и тогава тестът ми отчете 5 дена преди Ц. Бях пускала веднъж ЧХГ 4-5 дни след закъснение, с резултат 845.

Статиите и проучванията, които съм чела, показват, че при нормално развиваща се бременност, има определени нива на ЧХГ по дни, които доказано водят до успешен край, което се потвърждава и с моя първи опит. Винаги има изключения, но са малко. Заради това, в моята глава, една бременност, за да е успешна, минимум на 6-7 ден след трансфер трябва да 20 единици, за да има правилно удвояване и да стигне резултат над 100 на 10-ти ден. Повечето клиники търсят резултат над 100. И заради това на 7-ми ден да имам 8.70, не ми дава надежда да мисля, че 2-3 дни по-късно ще видя резултат 70 да кажем.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 11:17 от beyourself1101

# 736
Моят трансфер беше на 16.08. На две шестдневни бластоциста с недобро качество 2BB след размразяване (замразени на 1ВВ). Имам терапия с редуване на Зарзио и Прегнил. Кога според Вас е удачно да направя тест, тк имам оплаквания, сходни с тези при вече неуспешните ми трансфери?

# 737
beyourself, при мен нещата са сходни.
8-ми ден след ЗЕТ - 8,67
10 ден - 24
12 ден- 51
Все още не се знае нищо, но поне се удвоява правилно.
Успех!

# 738
Еми, желая ти успех 🍀 Коментирала ли резултата с твоя лекар?

# 739
Принципно сте много права Simple Smile Във всички проучвания с жени преминали през инвитро, успешните бременности (имам предвид добра имплантация, здраво дете и живородено) се свързват с високо чхг при това започнало да се покачва още на 4-5 ден след трансфер. Риска от аборт и аномалии значително намалява при случаи на рана имплантация съпътствана от високо чхг, което правилно да се удвоява.
Но сте пропуснала клиничните проучвания в които се твърди също, че когато няма хетчинг при ЗЕТ, излюпването на ембриона може да се забави в сравнение с пресен трансфер или естествено забременяване. При замразяването зона пелуцида се удебелява и в някои случаи изобщо не успява да се излюпи, например при по-възрастни жени, а това може да доведе и до неуспешен трансфер ( и на такова проучване бях попаднала).

При Вас все още има шанс, щом чхг се удвоява, всичко е наред.

Защо си правите изводи на 5-7 ден при положение че повечето пъти искат тест на 12-14 ден? Ако е настъпила късна имплантация и резултата не е твърда 0 , не мисля че трябва да спирате каквото и да е поне до 9-11 ден.

Да, права сте. Има всякакви случаи, но ще кажа и моята гледна точка.

Аз имам една естествена клинична бременност, и тогава тестът ми отчете 5 дена преди Ц. Бях пускала веднъж ЧХГ 4-5 дни след закъснение, с резултат 845.

Статиите и проучванията, които съм чела, показват, че при нормално развиваща се бременност, има определени нива на ЧХГ по дни, които доказано водят до успешен край, което се потвърждава и с моя първи опит. Винаги има икзлючения, но са малко. Заради това в моята глава една бременност, за да е успешна, според мен минумът на 6-7 ден след трансфер трябва да 20 единици, за да има правилно удвояване и да стигне резултат над 100 на 10-ти ден. Повечето клиники търсят резултат над 100. И заради това на 7-ми ден да имам 8.70, не ми дава надежда да мисля, че 2-3 дни по-късно ще видя резултат 70 да кажем.

# 740
Тихичко да се вмъкна и аз днеска. Не издържах и отидох да ме бодат. 9ти ден на 5 дневен чхг 58. Утре ми е официалния кръвен силно се надявам на повишение. Все още ми е като филм всичко. Не се радвам не съм тъжна просто приемам фактите. Любимата ни фраза с ММ е каквото такова. Като гърмян заяк съм в момента. Искрено пожелавам на всички положителни и дълготрайни резултати.

(Само ъпдейт за експеримента с пикливите тестове - захвърлих ги. Почнаха да ми вредят. Съветвам ви да направите същото.)

# 741
Еми, желая ти успех 🍀 Коментирала ли резултата с твоя лекар?
Утре ми е официалната дата за тест. Иначе се чухме преди 2-3 дни във връзка с кафеникаво зацапване. Та ми изписаха дуфастон и казах резултатите.

# 742
ЗАПОВЯАЙТЕ В НОВАТА ТЕМА: https://www.bg-mamma.com/?topic=1807156.new#new

Общи условия

Активация на акаунт