Дългото чакане след трансфер – тема 118

• 26 404
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Дано и аз да стигна до тази прословута линийка. Успех!

# 706
Ще видим до къде ще го добутам, понеже предният път беше само до кухо яйце.

Пожелавам на всички ни успешни финали! 🤍

# 707
Здравейте момичета аз имах трансфер 15.08. на ден 3 на 3 ембриона имам леки болки и придърпване ниско в корема 🙂 вие как се чувствате . Имах останали 4 за замръзяване , но спряха развитие на ден 5 имам ли шанс със тези в мен , някоя имала ли е такава случка 🥹🥹🥹

# 708
Правих кръвен тест на 5-ия ден при предишния трансфер, тогава резултатът беше около 5, а на 10-ия ден вече беше 95. Не си спомням със сигурност, но мисля, че тогава не правих домашен тест.

При този трансфер реших да не се подлагам на допълнително напрежение преди 7-ия ден, така че утре ще разбера как ще се развие този път.
Как се разви тази бременност с 5 ЧХГ на ден 5?

На 10 ден бях с 95, после на 14 ден с 450, но се оказа кухо яйце.

# 709
Това не е съвсем така. При мен уринарен показа + вечерта, а на следващия ден след обяд  чхг= 15.7, което значи че предишния ден е бил още по-нисък. Аз винаги ползвам най-обикновени лентички и там чувствителността е висока. Престо при чхг 117 беше отрицателен, surecheck също.

Чхг се насища първо в кръвта, а после в урината. Не мисля, че са реални тези бледи черти, при кръвен тест с резултат под 20-30.
При мен на ЧХГ 97, Престо не показа никаква черта във времето заотчитанe 8dp5dt.

# 710
Здравейте момичета аз имах трансфер 15.08. на ден 3 на 3 ембриона имам леки болки и придърпване ниско в корема 🙂 вие как се чувствате . Имах останали 4 за замръзяване , но спряха развитие на ден 5 имам ли шанс със тези в мен , някоя имала ли е такава случка 🥹🥹🥹

И моите 4 спряха развитие на ден 5 🥺
Вие поне имате свеж трансфер!Успех 🍀

# 711
Моето бебче е от 3 дневно ембрионче. Бяха трансферирали 2, хванаха се и двете, но остана само 1. Вече е на 4 месеца. Имам още 1, което чака. Замразено е на 5-ти ден.
Направих пренатален , за да съм сигурна дали е здраво бебчето.
Винаги има шанс!

# 712
Моите 4 също спряха развитие след 3 ден и на следващия опит ембриолозите бяха категорично против трансфер на 3 ден и изчакаха да се развият до бластоцити. Но, ние бяхме с лоша спермограма и оттам прогнозата за здрави ембриони беше лоша. 

И моите 4 спряха развитие на ден 5 🥺
Вие поне имате свеж трансфер!Успех 🍀

# 713
Здравейте момичета, благодаря ви на всички за милите отговори. Нямам правен ПИД на ембрионите.
Имаме още едно 5-древно замразено ембрионче - може ли сега да се направи ПИД или пренатален или те се правят преди да се замразят?
Какви изследвания е добре да си направя, миналата година сме пускали КИР, НК клетки.
Фемофлор никога не съм правила, само
Микробиология. Мисля, че са различни тестове. Посъветвайте ме моля какви кръвни тестове да си направя още, такива което лекарите не казват, а са важни.
Говорих с моите лекари, IVF лекаря каза, че мога още на този цикъл да направя следващия опит, а АГ каза, че по-добре на по-следващ. Вие как сте процедирали?

# 714
Запишете се за консултация с имунолог - Михайлова. Нека тя каже препоръчва ли допълнителни тестове. Имате ли цветна снимка? На нейна база има ли смисъл от хистеро? Има ли съмнение за полипи? Направете може би биопсии на матката - МБ, вируси, имунологична. От кръв - основен панел тромбофилия да кажем в Геника. Фемофлор в Геника.

# 715
Аз ПИД не съм правила на ембриончетата, за това след като забременях, в 10 г.с направих пренатален, за да изключа основните аномалии.

Хубаво е да се изчака поне един цикъл и със следващия да се започне.
За изследванията, най-добре е да се назначат от лекаря. Или да се пита директно, какво още може да се изследва. Сигурна съм, че ще започне да изброява много неща. На една приятелка й бяха пуснали сумати изследвания, които включваха и витамините в организма. При нея се оказа, че има доста липси, които след попълване, се случи естествено забременяване.

# 716
Имам въпрос към тези от вас, които са правили хистероскопия за премахване на полип- възможно ли е полипите да растат от Естрофем? Също така какви са симптомите за полип, ако сте имали такива? Имам един неуспешен ЗЕТ с два 5-дневни ембриона и докторът предложи преди следващ ЗЕТ да направим хистероскопия. Имах зацапване 2 дни преди цикъл преди стимулацията и трансфера (бях на стимулиран цикъл с естрофем) и сега зацапването вече е 3-4 дни. Възможно ли е да е от полип, тъй като чета, че при него има извънменструално кървене и възможно ли е полип да не се види на ехограф?

# 717
Напълно е възможно полип да не се види от ехограф, зависи къде е. Аз имах полип от високия естроген, по време на бременността. Води се хормонален. Не съм взимала естрофем и със сигурност не се е получил от него. Появи се след забременяването. Точно с кървене се установи, не можех да клякам, защото кървях, при навеждане и движение също.

Според мен е възможно и от естрофем да се получи полип, но не съм наясно.

# 718
Аз от 3 по 2 естрофем си кървях/зацапвах по време на цялата подготовка за трансфер. И не ми се  искаше да се осъществи трансфера при тези обстоятелства, за щастие се разболях и го отложихме. Сега имам хормонални миомни израстъци по време на бременноста, което също отдавам на няколко месечната терапия с естрофем. Хормоналните препарати винаги крият подобен риск за жалост 😖

Имам въпрос към тези от вас, които са правили хистероскопия за премахване на полип- възможно ли е полипите да растат от Естрофем? Също така какви са симптомите за полип, ако сте имали такива? Имам един неуспешен ЗЕТ с два 5-дневни ембриона и докторът предложи преди следващ ЗЕТ да направим хистероскопия. Имах зацапване 2 дни преди цикъл преди стимулацията и трансфера (бях на стимулиран цикъл с естрофем) и сега зацапването вече е 3-4 дни. Възможно ли е да е от полип, тъй като чета, че при него има извънменструално кървене и възможно ли е полип да не се види на ехограф?

# 719
Здравейте!След трансфер, питах лекаря не трябва ли да се следи прогестерона, а той каза не, инак поставям утрогестан вагинално плюс още доста хапове...Само да вметна, че имам три неуспешни трансфера  от преди като бях на Циклогест и Пролутекс..Смятате ли, че действително яма значение следенето на прогестерона??

Общи условия

Активация на акаунт