СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 29 637
  • 795
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Е, ще има за МГ/ПМГ, не допълнителен модул, а направо отделен допълнителен изпит. Нали това е една от основните промени в предложения проект за изменение на ЗПУО.

# 91
Така си беше и по мое време.
Да слагат...

Веч ми е все едно Joy..ко такоа..все тая....

# 92
  • София
И като има отделен изпит за МГтата, ще се дават задачи, които ще могат да решат вече влезлите там в пети клас ли? Ми тогава да си ги приемат без изпит. Те останалите как ще се готвят?

# 93
По-добре да сложат, нека са два изпита, два опита.
Говори се, пак информация от пазара, че ще оставят паралелки и само за седми клас.
 Моята се е скатала в стаята и преговаря по литература, много я плаши този обем произведения, 22 или 23 бяха, тамън стигне до последното и забрави първото. В класа им днес са били десет деца, другите учат за събота. Има деца, които ще ходят на почти всички изпити в НПМГ, някои даже на всички, как издържат тези душички не ми е ясно, макар че много ще се пробват ей тъй, без да учат, но пак си е голямо напрежение. Да отидеш в осем и половина, як изпитен маратон до шест вечерта. То си е направо сървайвър това. След този ден нищо не може да ги уплаши вече, ще се калят и смело ще гледат НВО в очите без да трепнат.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 19:08 от Априлски душ

# 94
  • София
Тези, които са влезли там в 5-ти клас, ще си продължават автоматично, няма да кандидатстват наново. Местата за прием след 7-ми клас със сигурност ще са доста по-малко, но според мотивите към законопроекта /не е информация от пазара/, ще има прием и след 7-ми клас. И ще бъде с НВО + изпит за проверка на способностите, който вероятно ще е с най-голяма тежест при балообразуването. Ще се готвят за този изпит така, както сега се готвят за Чакалов за НПМГ, предполагам.

# 95
Ако изпитът за седми клас трябва да приравни едните деца на другите, то може да бъде нещо подобно на Математика за всеки, за седми клас, с балообразуващи олимпиада, ПМС по коефициент и НВО. И като се отчете трудността на състезателните задачи в седми клас, то децата влезли в осми клас ще бъдат по-добри от някои от оставащите, които са си спали на венците три години. А и да се състезаваш за малко места предполага три години уроци по мат за изпита, освен и НВО бел. На печелившите честито, само дето печелившите не са децата

# 96
За СМГ по новата система по-голям проблем ще бъде много малкият брой места за прием в 8-ми клас на "външни деца" - в случай, че не решат силно да намалят петокласниците и да увеличат осмокласниците (в което се съмнявам).

# 97
  • София
Кой казва, че всички ще останат след 7ми клас в СМГ? От тези около мен много избраха съвсем други училища въпреки високите резултати на НВОтата

# 98
Ще останат, почти всички, с някои изключения, защото ще си спестят истерията нво.
Несравнимо е с преди или със сега.
Не е ясно още какво ще стане. Няма още нищо прието.

# 99
То НВО сигурно ще остане. Иначе как ще се разпределят всички, които не са кандидатствали след 4 клас. Просто, ако искат МГ или природни науки, ще държат изпит. Всички останали пак ще се разпределят на база НВО. Но това така или иначе не касае нашия набор, няма какво да го бистрим толкова задълбочено.

# 100
  • Бургас
Снощи мина нашата родителска среща за НВО и кандидатстване.
Искрено се надявам да приемат набора на първо класиране и да ми спестят нервите!

# 101
Ще останат, почти всички, с някои изключения, защото ще си спестят истерията нво.
С тази разлика, че за добре подготвеният ученик НВО не е истерия...
Истерията предимно я правим ние, родителите. Децата, които са уверени в знанията си няма как да го приемат по този начин, особено пък, ако не желаят да продължат в МГ.

# 102
Ами нали по български не можели, имали бъг и така. Колко да са подготвени повече от другите
Не я правим само ние, и децата се надъхват едно друго. Влезеш ли веднъж в машината, всички се смилат

# 103
Не може този, на който не му се занимава. Иначе как масово имат такъв висок бал, че да останат в МГ?!

# 104
Абе, кой казва, че не могат?!? Могат и още как!

Общи условия

Активация на акаунт