СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 31 172
  • 795
  •   1
Отговори
# 300
Това изобщо не отговаря на истината.

От миналата година :"Средният успех от изпита по български език и литература на всички училища в България в 7 клас е 54,61 т. А този по математика е 42,94 т."

от по-миналата : "Средният резултат, постигнат от седмокласниците на националното външно оценяване по математика през учебната 2022 – 2023 година, е 35,29 точки. , Средният резултат за 7. клас по БЕЛ е 55,04 точки. "

По медиите са публикувани всяка година такива данни.

# 301
То пък да имаше за какво да ги тормозим тия деца да решават задачи... Да имаше образование, за което си заслужава да се трудят толкова, а то едно образование... не ти е работа! Никаква приктическа приложимост на това, което се учи в училище. Зубриш до откат някакви факти, които след 12 клас като си наклониш главата на една страна и изпадат през ушите и толкова.

Днес не съм в настроение, извинете.
Залепяйте ушите с лейкопласт до петък, 20 юни, поне да не изпадне това, което сме напомпали досега. И да не накланят главите.
Ох, и на мен ми е напрегнато, че чакаме оценка от класно.

# 302
Междучасие 4 пробен МАТ статистика:

Първа част - статистика:
- среден резултат - 45/65 т.
- най-нисък резултат - 7/65т.
- най-висок резултат - 65/65 т.
Втора част - статистика:
- среден резултат - 16.5/35 т.
- най-нисък резултат - 0/35 т.
- най-висок резултат - 35/35 т.
Статистика за целия изпит:
- среден резултат от изпита - 61.7/100 т.
- най-нисък резултат - 10.5/100 т.
- най-висок резултат - 100/100 т.
- брой участници до момента - 339
Аз взех, че попитах и те пък излезнаха резултати...
Някой, който има наблюдения - спрямо миналите изпити на междучасие - резултатите идентични ли са?

# 303
Хаха, моят видя опитите ми да решавам задачи в петък и каза: Ама ти добре ли си? Като обясних за построение, каза, че е чувал за такива задачи, предполагам в курса са говорили, но мисля, че на него до един момент му влизат и разбира и от там нататък го губят...Ядосвам се и аз, и съм се ядосвала, защото вечно питах в часовете по МАТ и все стигах до един момент, от който нататък не разбирах логиката. Като например- да приемем, че еди какво си...или взимаме точка еди коя си, в моята глава няма визия изобщо за такивИ неща. Успокоявам се поне, че не съм единствена. Хич не се напъвам да му ги натрапвам тези задачи сега точно, най- добре да се успокои с това, което е усвоил и да даде максимума на изпита.
Интересно как вадят статистика по МАТ от Междучасие, като вчера следобед учителят още не ги беше проверил нашите специално...

# 304
Това е от третия

# 305
Second, аз мисля, че Априлски душ визира отличниците и особено тези, които целят математическите гимназии. За тях определено БЕЛ е по-трудният изпит. Тези средни резултати абсолютно нищо не говорят, защото усредняват успеха в София и в село Горно нанадолнище. Факт е, че БЕЛ е по-труден, а статистиките са както тези за София, че средната заплата била 3600 ли, забравих, обяснете го на касиерките в Лидл примерно, които вземат 1200 или на медицинските сестри, а и на немалко други още хора. Щото в София има хора с по 100 бона месечен доход, ми средната била 3600, ама кой я взема тази средна. И с НВО е подобно.

# 306
Спокойно, ако дадат с построение, ще е само подточка, която повече от три точки няма да носи. Ако решат лесните задачи вярно, ще влязат където искат

# 307
Мецане, аз отговарям на това:

Аз имах предвид, че матурата по БЕЛ е по-трудна от матурата по МАТ и точките там са по-ниски като цяло...не пробни vs реални..

Пак погледнах -никъде не се говори за СМГ или друго МГ

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 17:35 от second

# 308
Ами за целещите математически гимназии да, БЕЛ е по-трудна и точките са по-ниски. Априлски душ доколкото разбирам, е от тях.

# 309
Душ-че, смях правиш ти:)

Моят се е подстригал като щраус, с един зализан перчем...ама не дава и дума да издумам. Било модерно...

Отивам за лепенки:hugs:

# 310
  • София
Мецане, аз отговарям на това:

Аз имах предвид, че матурата по БЕЛ е по-трудна от матурата по МАТ и точките там са по-ниски като цяло...не пробни vs реални..
То и за високия диапазон резултати не е съвсем вярно това. Някъде по-назад пусках статистика с броя момчета/момичета над 90т. през годините. При момчетата резултатите по мат са по-високи от тези по бел, но при момичетата резултатите по-бел са по високи и то значително - почти двойно /с изключение на миналата година/. Ако се съберат резутати момчета/момичета - резултатите по бел са по-високи от тези по мат и във високия диапазон на точките. А преди 2019 пък съвсем. Така че не е вярно това твърдение.

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 17:22 от sanaka

# 311
Е аз имах предвид кандидатите за МГ, а и там няма квоти.

# 312
Как да няма квоти - фифти фифти са

# 313
  • София
Говорим за по-трудна матура и по-високи резултати като цяло /такова беше твърдението на потребителката/, а не на кой в частност кое му е по-трудно. По-високи са резултатите по бел. И в ниския, и в средния, и във високия диапазон.

# 314
В София няма квоти за МГ, в провинцията наскоро с голямо учудване разбрах, че има, и то все пак за Пловдив, за другите градове не знам

Общи условия

Активация на акаунт