СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 29 751
  • 795
  •   1
Отговори
# 465
Помня медицинските топки в шести клас и как падаше зад гърба ми като я вдигна, вместо да я запратя като гюле.. в някакъв кръг с очертания. Е, и на това ще се посмея... Те и по физическо ми се струва, че посмениха доста учители. Като цяло това текучество не е ок за нито едно училище. Адаптацията е сложна. И симпатягата още няма оценка за изходно ниво по ФВС Simple Smile

# 466
https://youtu.be/bkPgE_pY4II?si=3YIi2HghxJx8g77y

Този клип бе
 споделен преди време тук, като се игнорират мерките за ковид, другото добре обяснява пликовете

Много добре е онагледено, стига да е същото и сега обаче.
Не видях листове за чернова в клипа обаче ?

И баси...пет плика в голям плик, и що..да е сложно щото.

# 467
Аз да попитам ветераните.
Как се случва отмерването на времето по време на изпитите? Точно в 9.00 ли се започна или може да има някакви минути закъснение? И реалното започване на изпита пише ли се някъде на дъската например? Преди края на модулите квесторите подсещат ли (приключвайте, остават ви 10 мин., примерно..)?
Питам, защото моя все си мисли, че няма време и винаги има грешки от бързане, а предава 15 мин по-рано. Ще носи часовник, но все пак в напрежението, я го погледне, я не като не е свикнал да носи.

# 468
Не знам как се сравняват момиче 170 и 60 кг с някое 150 и 35 кг, пък дори и на еднакви години специално за нормативите по ФВС.

# 469
Часовник би трябвало да има в стаята стенен. Поне в класната стая има, но не знам в коя стая ще е оценяването при нас и дали ще има часовник.

# 470
Аз да попитам ветераните.
Как се случва отмерването на времето по време на изпитите? Точно в 9.00 ли се започна или може да има някакви минути закъснение? И реалното започване на изпита пише ли се някъде на дъската например? Преди края на модулите квесторите подсещат ли (приключвайте, остават ви 10 мин., примерно..)?
Питам, защото моя все си мисли, че няма време и винаги има грешки от бързане, а предава 15 мин по-рано. Ще носи часовник, но все пак в напрежението, я го погледне, я не като не е свикнал да носи.
Не съм ветеран, но едно ще кажа, времето е важно. Нека носи часовник - нормален, механичен. Второ, докато не стане време да напусне, просто да не напуска. Може да прегледа, може да види неща, които да са в последната секунда и това да му даде точка. Да чете, препрочита - запетаи, пълни и кратки членове, със/с, във/в, двойно "н", нека ползва цялото време до последната секунда. Не бива да закъснява, да бъде в 8:00 в училището. Да провери всичко от предходната вечер - черни химикали, моливи, линии, пергели, лична карта или друг документ за самоличност, да не е в последния момент.

# 471
  • София
От инструктажа за квестора:
 Записва на дъската началото и края на всяка част за НВО по БЕЛ и по математика, начало и край на изпита за НВО по чужд език.
 Напомня на учениците за оставащото време 15 минути преди края на всяка част.

https://122ou.com/wp-content/uploads/2024/03/2.2.-instruktazh-kv … tor-7nvo-2024.pdf

Часовник би трябвало да има във всяка стая. Учениците могат да носят часовници, стига да не са електронни.

# 472
Sanaka, благодаря.
Ще носи механичен, приготвила съм му. Да не вземе да се разбърза пак, че връщане назад няма да има.

# 473
  • София
Защо не може електронен часовник? Откъде сега да търся механичен 😵‍💫 Отделно нямам идея дали изобщо ще го "познае" в напрежението... Да не става въпрос за смарт, а не за електронен? 🤔

# 474
  • София
По принцип смарт не може, но и електронни не са допускали на места. Не можем да очакваме от квесторите да проверяват всеки часовник дали е смарт или обикновен електронен, има ли калкулатор и т.н.
Моите деца не са носили часовници на НВО. Разчитали са на часовниците в стаята и информацията от квесторите.

# 475
  • София
Нашият е детски, видно е, че няма калкулатор, а и ми е важен за НВОто по БЕЛ, където надали калкулатор ще е проблем. Ще потърся да видя какво пише по темата в инструкциите.

# 476
То и пясъчен може /в кръга на шегата/. Има механични часовници, давам като талисман дори, за лична увереност и да не се панира при изтичащо време, да е наясно с какво разполага.

# 477
Последния месец си спестих всякакви образователни проблеми,  но до нво-то остава седмица и се сетих, че не е лошо сутрин с кафето да се вдъхновявам с новини от фронта 🙂 днес питах детето в следващия половин час ще чете бг автори или ще ми бели картофи, и той предпочете картофите. Прогнозно му давам по 30 точки на изпит.

# 478
  • София
Това пише в инструкциите:
 Отстранява от изпит от НВО ученик, който: преписва от хартиен носител; преписва от данни, съдържащи се в технически устройства (мобилни телефони, калкулатори, таблети и др.); преписва от работата на друг ученик; използва мобилен телефон или друго техническо средство за комуникация; изнася извън залата изпитни материали или информация за съдържанието им. За отстраняването на ученика се съставя протокол, подписан от квесторите в залата и от директора на училището, в което се провежда изпитът, като в протокола задължително се посочват нарушителят, нарушението и кога е извършено. 

Аз не бих дала на детето електронен часовник и да разчитам, че квесторът ще изследва дали е детски, има ли калкулатор и т.н. или просто ще му го вземе и по този начин ще го стресира допълнително, но всеки сам си преценява.

# 479
Какво имате предвид под механичен? Ясно, със стрелки, но трябва ли да е с механизъм и да се навива с ключе? Такива само в антикварните магазини има май. Нашият е със стрелки, но с батерия и не се навива, ръчен, но това си е пак електронен часовник, просто не е с цифри, а със стрелки

Общи условия

Активация на акаунт