СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 31 086
  • 795
  •   1
Отговори
# 450
Това беше виц от мрежата, не се е случвало на моето дете🤣

# 451
Това беше виц от мрежата, не се е случвало на моето дете🤣

Уф, не ме меткай с хумор, у нас е напрегнато😅

Доп: някъде назад бе демонстрирал висока музикална култура и си викам бре и детето на Мецан е музикално:)

# 452
Здравейте,
Не съм писала до сега, но чета с удоволствие. Имам нужда от помощ, как стои въпроса с отсъствията по семейни причини. Искам да спра дъщеря ми от училище от утре, но класната е казала, че не може тъй като се броят и събота и неделя. Дали е така?

Нашата класна каза, че не се броят събота и неделя и може да издадем бележка по семейни причини за петък (утре) + 3 учебни дни от другата седмица.

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 11:29 от Micheline_961

# 453
Не, то лошото е, че при вас вицът се е превърнал в истина, а за съжаление не само при вас и не само по трудово. Иначе при нас случаят беше друг. Но детето веднага си призна, та във връзка с преписването и подсказването, не съм съгласен, че така се просперира. И откъде знаеш, че този, от когото преписваш, не е сгрешил.
И бихте ли искали да ви лекува лекар, който е преписвал.

Скрит текст:
1 клас по време на ковида влязох веднъж за кратко в стаята на детето по време на часа по музика, за цигулките им говореше учителя и стана въпрос кой е бил най-добрият майстор на цигулки и мен какво ми стана, викам на детето - Страдивариус и неговите цигулки са безценни, викам, не се продават, дават се на най-добрите цигулари в света и те в един момент ги връщат. Беше изключен звукът и детето се включи, каза това нещо и учителят се шашна. И го пита - а кой е бил учителят на Страдивариус, детето изключи звука за секунда и му изстрелях - Николо Амати. Бре, учителят вика - откъде ги знаеш тези неща и детето веднага му каза - тати ми подсказва. Никога друг път не съм правил такива неща 😂 ама то и детето веднага си призна.
Скрит текст:

# 454
... Значи, системата те "възпитава" по този начин...Жалко е Sad
Опитах се да бъда максимално мека в изказа, но това е действителността.
Ей ся, пиша на класната, че се притеснявам за тази бележка за рисуването. Получих отговор в точно пет думи "Здравейте,
Вижте линка от РУО. " ... линк няма, кой лин, къде е линкът, какъв линк. Сигурно съм някакъв дебил, но не разбирам от такава комуникация. Прегледах съобщенията назад, не, няма линк. В бележката на детето има линк, ма трудно от хартия мога да "последвам линка", няма проблем - преписах го! Е да де, ама тоя линк не работи, докато не се активира системата... Миииииииии... Минка! Прибавям още пет бели косъма и си свиркам.. Не, не би трябвало да бъде така!

# 455
Мдаа, то и НВО е подобен мерител:) Точно като нашето трудово😀 Знаеш много неща, но не влизаш в рамката:)
На тестовата част по мат, където някое знаещо дете може да обърка ,,плюс,, с ,,минус" или съседен ъгъл, ще бъде орязано!

# 456
Преди малко ми попадна това четиво. Мисля, че ще е от полза за деца и родители. Прегледах първата тема, май не го срещнах. Ако има проблем с отварянето на файла, дайте обратна връзка, че си е ценно.
https://www.55su.bg/user/pages/03.roditeli/01.polezna-informaciy … ruktaj_7_2025.pdf

# 457
Системата не възпитава детето, ние възпитаваме детето. Никога няма да приема, че е нормално да се преписва в каквато и да било ситуация и така си възпитавам детето.

# 458
  • София
... Значи, системата те "възпитава" по този начин...Жалко е Sad
Опитах се да бъда максимално мека в изказа, но това е действителността.
Ей ся, пиша на класната, че се притеснявам за тази бележка за рисуването. Получих отговор в точно пет думи "Здравейте,
Вижте линка от РУО. " ... линк няма, кой лин, къде е линкът, какъв линк. Сигурно съм някакъв дебил, но не разбирам от такава комуникация. Прегледах съобщенията назад, не, няма линк. В бележката на детето има линк, ма трудно от хартия мога да "последвам линка", няма проблем - преписах го! Е да де, ама тоя линк не работи, докато не се активира системата... Миииииииии... Минка! Прибавям още пет бели косъма и си свиркам.. Не, не би трябвало да бъде така!
Аз влязох с данните в системата за прием. На "изпити" са вкарани двете НВО, може при вас да има и изпита за рисуването. НВО-тата седят без данни за разпределение, но ги има.

# 459
[
Аз влязох с данните в системата за прием. На "изпити" са вкарани двете НВО, може при вас да има и изпита за рисуването. НВО-тата седят без данни за разпределение, но ги има.
Получи се! Много благодаря за насоката! Да, изпитът по рисуване е факт. Много ми помогнахте!

# 460
И започнаха да валят оценки, дори днес тест имат по География като изходно ниво, което като гледам календара не знам кога ще бъде оценено още повече ще има шанс да бъде коригирана оценката. Всяка година дремят даскалите и накрая дай да се изпитваме. Аз също загубих съня си.....от бяс!

# 461
  • София
Системата не възпитава детето, ние възпитаваме детето. Никога няма да приема, че е нормално да се преписва в каквато и да било ситуация и така си възпитавам детето.

Баща ми, светла му памет, ме възпита по точно този начин. Не съжалявам, но преписвачите покрай мен някак стигнаха на едни високи административни позиции, от висотата на които успяват да измислят инструкции за ДЗИ и НВО в стил "момиче с кофа, момче с балон" и не само. Какво е редно и каква е действителността са различни неща, няма справедливост в живия живот...

Vache, I❤️M❤️V, нищо не казвате за изходното ниво по ФВС в НГДЕК, аз щях да падна като прочетох за какво е оценката 🤭

# 462

Vache, I❤️M❤️V, нищо не казвате за изходното ниво по ФВС в НГДЕК, аз щях да падна като прочетох за какво е оценката 🤭
А, така.. за това дори не съм чула Sweat Smile Изходно и по физическо ли са имали ...

# 463
  • София
https://youtu.be/bkPgE_pY4II?si=3YIi2HghxJx8g77y

Този клип бе
 споделен преди време тук, като се игнорират мерките за ковид, другото добре обяснява пликовете

# 464
  • София
Моята няма още, ама нещо обясняваше за някакъв норматив, че още не били правили. Честно казано не я слушах много Simple Smile Обаче учителката им по ФВС им е любимка. Викаш,  с нетърпение да чакам изходно Simple Smile

Аз не знам за какво толкова се обсъждат тия пликове. Всичко ще бъде направено под надзора на квесторите. И сега в НПМГ се засекретяваха работите. Не е кой знае колко сложно. С голямата ми дъщеря, нито на НВО, нито на матурата съм се интересувала от пликове. Така и така ние няма да сме там да им държим ръчичките. Хората ще им обяснят. Дръжте се сериозно!

Общи условия

Активация на акаунт