СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 11 - Седмокласникът е на финала, майката е вече взела-дала....

• 31 098
  • 795
  •   1
Отговори
# 435
Бъди сигурна, че нито телефони, нито смарт часовници ще имат на изпита. Ще трябва да преписват един от друг, което не е невъзможно по принцип, но е малко вероятно.
Най-много да им анулират работите, ама какво пък толкова.
Нямам подобни притеснения, телефоните са иззети още преди Коледа Rolling Eyes Доколкото схванах, от едното ми момче се преписва усърдно, явно има механизми. Той пък не е стиснат и не си крие работата. И на едно дете да е помогнал с половин точка, какво Simple Smile

# 436
Аз не схващам инструкциите с десетта вида пликове и бланки..б@си сложното.
Чета че някъде са разигравали точно това в кой  плик какво пъхаш ..при нас йок. Смотана работа. Много смотана..
При нас една леля минала и прочела инструкциите на глас пред класа, после им обяснила, че не трябва да слагат особени знаци като стрелки, задраскване, рисунки, големи точки, две точки, излизане от очертанията и подобни. Моята се върна посърнала и убедена, че каквото и да направи ще е грешно и ще и бъде анулирана работата и.

# 437
  • София
Трябва да е нещо доста сериозно и очебийно, за да анулират работата. Общо взето, освен ако не нарисуват къщурка с пушещо коминче, бяла ограда и две липи отпред, няма да им я анулират.

# 438

При нас една леля минала и прочела инструкциите на глас пред класа, после им обяснила, че не трябва да слагат особени знаци като стрелки, задраскване, рисунки, големи точки, две точки, излизане от очертанията и подобни. Моята се върна посърнала и убедена, че каквото и да направи ще е грешно и ще и бъде анулирана работата и.
В четвърти клас би трябвало да е било аналогично. Само трябва да си припомни и да бъде смела. Ще питам ученика като се прибере и ще допълня.

# 439
Тия пък...сериозно ли да не излизали от очертанията??? И какво ако излязат..все по-малоумно става....

За четенето, не е до четене. Аз инструкциите съм ги чела сигурно 20 пъти. И като нямам пред мен белова, листи там ..няма как да си го визуализирам съответно да го разбера.

# 440
  • София
Но го няма при Чинтулов. Точно затова това е верният отговор. Трябва да го има и при двамата. Иначе верен отговор просто няма.
Това въпрос от реално НВО ли е?
Тестове от сборник на Регалия
Дъщеря ми отказа да решава тестовете им по БЕЛ от практикума, тъй като твърди, че не са коректно зададени, а и понякога открива разминавания в отговорите в училище и школата. Така само се обърква.

# 441
Това с преписването е ясно, че се случва, но в учебните часове...в класа на синковеца си е редовно, но се опитвам да обясня, че знанието не се измерва с глупостта при оценяване...давам веднага пример. По великия предмет ТПР, се пада въпрос: Колко вида образование познавате - наборът изрежда предучилищно, начално, средно и висше. Дават му 0 точки, защото е трябвало да изреди - общо, професионално, дуално и заначтчийско...Еми дай ми поне една точка, бе...Но не, ще показваме колко велики сме. Има 5.40, с тази точка ще е 6. Ей такива смешки при нас...

На НВО си е опасно да разчитат на това...

# 442
  • София
Тия пък...сериозно ли да не излизали от очертанията??? И какво ако излязат..все по-малоумно става....

Ако излязат от очертанията, може да не излезе текстът при сканирането. Специално в това указание има смисъл.

# 443
Това ТПР, дето аз много упорито си му викам "трудово", така нелепо лашкат децата, а предметът би трябвало да бъде приятен и дори любим.. Вероятно дава обща култура, но това са някакви абсолютни издребнявания. Погледнах вчера точно, тетрадката на синковецът, много интересни неща покриват - професионално ориентиране, бюджети... бе не шият "бод зад игла", като по мое време Simple Smile

# 444
По ТП имаха да правят фенер. Келемето успя, направи го работещ, с ключе. Учителят му лазал, че поне предал нещо. Много се беше обидил.

# 445
Смисъл в цялото ... като цялото е малоумно, няма как да има...Grinning
Обърнаха ги на тотаджии..да ги пращаме в тото пункта да се учат да попълват квадратчета...от малоумно по - малоумно..няма как да кажа че е добре измислено!

ако не друго след НВО децата ще могат пИрфектно да си попълват тото фишовете....чудесно.

# 446
Компас, при теб точно това е станало 🤣
Водя сина ми (5 г.) на комисия за прием в Предучилищна група. Питат го:
— Колко годишни времена знаеш?
— (Показва с една ръка, а после и с един пръст от другата преди да отговори Шест.
— А ако си помислиш малко...
— Шест.
Директорката ми казва, че ще се свърже с нас... В двора го питам:
— Ся, какво беше това?
— Тате, ама аз наистина не знам повече "Годишни времена" само на Вивалди, Хайдн, Пиацола, Чайковски, Лусие и Глазунов!
-------
ПОУКА: при стандартно тестване съществува риск да изпуснеш най-добрите кандидати.

# 447
Именно затова не смятам тестовите въпроси за по-добри като измерител на знанията. Първо, може да се играе на тото, второ - неясно или подвеждащо зададен въпрос/отговор.
Може би комбинация от тест и въпрос ще компенсира недостатъците на двата вида изпитване.

# 448
Ха-ха, Мецане...много точно! Въпросната госпожа е класна на сина ми:) Познава детето...и е жалко, защото постъпва като 'кон с капак", пък може и толкоз да и е мирогледа...

Както и на Вашата препитваща🤣

# 449
Леле, набирам скорост като ви чета...такива малоумщини...И после искаме децата да не се отчаят, демотивират и да не протестират. Примера, който даваме вкъщи се размива с примерите, които виждат навън, навсякъде около тях и се учат сами кое е редно, кое- не и, че все има възможности да скатаеш. Като ми се аргументира младежът, как да му кажа, че не е прав? Просто животът стана такъв, хората станахме такива, за съжаление.  Онзи ден даже го питам какво мисли за УНСС, той с насмешка каза, че там за някакви (не помня сумата) си купуваш дипломата. Dizzy Face
Това с преписването си е изкуство, ако не го научиш в средното, после е тегаво, щото висшето до голяма степен се изкарва и така. Аз не можех и не се и научих, но го отчитам като недостатък. Знаете, уж учителите казват, че ще разберат ако сте преписали, ама как все преписвачите имаха по- високи оценки? А другите- със свои думи- петици...Ами, не беше честно и сега не е, даже още повече не е, защото е все по- брутално. Но после гледаме числата нали, за стипендии, за успехи, за конкурси и т.н. Значи, системата те "възпитава" по този начин...Жалко е Sad

Общи условия

Активация на акаунт